אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין מגייסת קרן של 15 מיליארד דולר להשקעות טכנולוגיות צילום: Pixabay

סין מגייסת קרן של 15 מיליארד דולר להשקעות טכנולוגיות

הקרן מוקמת בידי ארגון הסוחרים הממשלתי בסין, בסיוע גורמים שתרמו בעבר לצמיחת סופטבנק היפנית. הקרן צפויה להשקיע בתחומים שסין רואה כאסטרטגיים, לבנות קשרים ורשתות השפעה ולסייע בחדירה לשווקים מערביים

02.07.2018, 12:13 | יואב סטולר
קבוצת הסוחרים של סין (CMG) חוברת עם לכוחות שוק נוספים במדינה ומחוץ לה כדי בשאיפה ליצור קרן שתשקיע בתחומי טכנולוגיה. עד כה התחייב הגוף הסיני להשקיע עד כ-6 מיליארד דולר בקרן, כשהסכום ההתחלתי הכולל יעמוד על כ-15 מיליארד דולר. קבוצת CMG היא תאגיד ממשלתי המרכז חברות גדולות ומהווה אחד מאפיקי ההשפעה הישירים של השלטון על תעשיות שונות בסין.

קראו עוד בכלכליסט

ההון העצום נועד למקד ולחזק את ההשקעות בחברות הטכנולוגית המקומיות. שמה של הקרן הוא China New Era Technology Fund והמדינה מתכננת להיעזר בה להפגנת איתנותה הכלכלית. על פי התכנון, צפויה הקרן להשקיע גם בחברות מחוץ למדינה - השקעות רגישות פוליטית בשל החשש של מדינות אחרות מהתחזקות סין, בראשן ארה"ב.

בייג בייג'ינג מתחזקת בתחום ההשקעות | צילום: בלומברג בייג

מי שעוד יזרים כספים אל הקרן כבר בשלביה הראשונים הן החברות Centricus ו-SPF; הראשונה היא חברה בריטית שעזרה להקים את המבנה והמוניטין המבטיח של סופטבנק, בעוד השנייה ממוקמת בבייג'ינג ונחשבת לקטנה יותר. יחד עם כספי ממשלות, אוניברסיטאות וחברות טכנולוגיה שונות ישלימו את ההון ההתחלתי של הקרן, בין היתר בעזרת הקשרים האיכותיים שהן מחזיקות בעולם ההון סיכון. Centricus, למשל, מנוהלת בידי ניזאר אל באסם, מנכ"ל דויטשה בנק לשעבר ודאלינק אריבורנו, שהצליח לגייס לסופטבנק 60 מיליארד דולר דרך סעודיה ואיחוד האמירויות.

ריכוז כסף כל כך גדול בידי קרן אסטרטגית אחת מעניק למושכים בחוטים בה ראייה עילית על המתרחש בעולם הטכנולוגי ויכולת תמרון בו. יצירת רשת של קשרים, קבלת ייעוץ וליווי, שיתופי פעולה עם חברות נוספות בקרן, פתיחת דלתות בפני מובילי עולם ועוד כלים קריטיים יוכלו לסייע לצמיחת חברות. בנוסף, השליטה של ממשלת סין בפעילות הקרן תוכל לכוון אותה אל אפיקים שההנהגה רואה כאסטרטגיים - ביניהם תקשורת דור חמישי, בינה מלאכותית ועוד.

תגיות