אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות החדשנות תעבור מאיירפורט סיטי לירושלים ותשלם קנס של 1.5 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

רשות החדשנות תעבור מאיירפורט סיטי לירושלים ותשלם קנס של 1.5 מיליון שקל

החוק להקמת הרשות מחייב העברת פעילותה לעיר הבירה עד אוגוסט 2018. היציאה המוקדמת מחוזה השכירות באיירפורט סיטי תעלה לרשות בקנס של 1.5 מיליון שקל. ברשות חוששים מהגדלת המרחק מלב תעשיית ההיי-טק בתל אביב

03.07.2018, 16:26 | ענת דניאלי

רשות החדשנות צפויה לעבור בקרוב למשרדיה החדשים בגן הטכנולוגי מלחה בירושלים, כך נודע ל"כלכליסט". בכך תעזוב הרשות את משרדיה הנוכחיים בפארק התעשייה איירפורט סיטי ומחויבת בהתאם להוראות החוק שנחקק להקמתה, אשר קבע כי תתמקם בירושלים לא יאוחר מאוגוסט 2018. הצפי הוא שהמעבר יבוצע בשבועות הקרובים, לאחר ביצוע התאמות במבנה המשרדים בגן הטכנולוגי.

קראו עוד בכלכליסט

תקופת ההתקשרות עם הגן הטכנולוגי עומדת על 15 שנים, בדמי שכירות של כ-1.16 מיליון שקל לשנה (97 אלף שקל לחודש), עבור שטחי משרדים של כ־3,000 מ"ר. בעקבות יציאתה מהחוזה בו היא חתומה באיירפורט סיטי, כשנה לפני תום תקופת סיומו, צפויה הרשות להיקנס בכ־1.5 מיליון שקל.

הרשות הכפופה למשרד הכלכלה, הוקמה ב-2016 על מנת לקדם את החדשנות בתעשייה הישראלית, בדגש על תעשיית ההייטק. בכירים הקשורים לרשות הביעו חשש מהמעבר לבירה, בעיקר כי ירושלים פחות קשורה לעולם ההיי-טק ולסצנת הסטארט־אפים המתרכזת בתל אביב וסביבתה. עוד לדבריהם המיקום הנוכחי באיירפורט סיטי, אליו מגיעות משלחות רבות לצורך בחינת השקעות במיזמים ישראליים, העניק לרשות יתרון.

על אף מעברה הצפוי של הרשות לחדשנות, יישום מדיניותה המוצהרת של הממשלה להעברת משרדי ממשלה ופעילות חברות ממשלתיות לירושלים הנו חלקי. במאי פרסם מבקר המדינה דו"ח על כך שרק 2% מעובדי החברות הממשלתיות עובדים בירושלים (1,300 מתוך כ־56 אלף עובדים), זאת על אף החלטות הממשלה לעודד העברת חברות אלה לבירה.

אהרון אהרון. יו"ר רשות החדשנות, צילום: עמית שעל אהרון אהרון. יו"ר רשות החדשנות | צילום: עמית שעל אהרון אהרון. יו"ר רשות החדשנות, צילום: עמית שעל

לפי המבקר רשות החברות לא נקטה בצעדים לעידוד המעבר, כאשר אף חברה לא הגיעה לעיר משנת 2013.

עופר ברקוביץ, יו"ר תנועת התעוררות בירושלים ומועמד לראשות העיר, מסר: "העברת רשות החדשנות היא אבן דרך חשובה במאבק להשבת משרדי ממשלה לעיר. עם זאת, הדרך עוד ארוכה. משרדי ממשלה רבים עדיין גוררים רגליהם במעבר לבירה. יותר מ־150 יחידות ממשלתיות פועלות מחוץ לירושלים בניגוד לחוק ובניגוד לצדק".

עופר ברקוביץ, יו"ר תנועת התעוררות, צילום: רפי קוץ עופר ברקוביץ, יו"ר תנועת התעוררות | צילום: רפי קוץ עופר ברקוביץ, יו"ר תנועת התעוררות, צילום: רפי קוץ

מרשות החדשנות נמסר: "כפי שנמסר לנו, בימים אלו הדיור הממשלתי חותם הסכם מול גן טכנולוגי מלחה. מרגע חתימת ההסכם הרשות צפויה לעבור בתוך כמה חודשים".

תגובת משרד האוצר: "השתלשלות העניינים עד כה בנסיבות הקשורות ברשות לחדשנות, תוביל לאי עמידה בלוחות הזמנים למעבר כפי שנקבע בחוק. ההתקשרות הנוכחית הינה תוצאה של אילוצים הנובעים מלוחות הזמנים שנקבעו בחוק, ומבנה העסקה כולל ביצוע התאמות".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
כיף להיות המדינה
ולהתנהל בצורה הזויה בניהול כסף של אחרים. הרי כל גוף עסקי סביר היה מתאים את הסכם השכירות החדש למועד סיום השכירות הנוכחית כדי לא לשלם קנס יציאה מוקדמת. אבל כשכספי האזרחים על הכף, תמיד קל יותר. והעיקר כדי שיוכלו לציין שעברו לירושלים. אז שיחכו עוד קצת ויחסכו לנו את המס הנוסף של 1.5 מליון שח.
מחודש עליק  |  04.07.18
1.
רשות החדשנות - גוף רקוב ומיותר לחלוטין
חלוקת כספי ציבור ללא בקרה נאותה. גוף שמעסיק עלובי חיים שמשמשים עלה תאנה. רשות ההשקעות של משרד הכלכלה מהווה גוף מקביל. שר הכלכלה מבזבז את רווחי חברות ההיטק שעשו אקזיטים גדולים ללא בקרה אמיתית. מי שמקורב לצלחת ורוקד לחליל ההתזמורת המפוברקת עושה "כאילו" שביצע בדיקה. הגיע הזמן לחקירת מבקר המדינה על מה שהולך שם - גוף מיותר לחלוטין
מודאג  |  03.07.18