אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזיקי האג"ח באינטרנט זהב: "שהדירקטורים לא ינסו לבצע זעזועים בהנהלה" צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

מחזיקי האג"ח באינטרנט זהב: "שהדירקטורים לא ינסו לבצע זעזועים בהנהלה"

במכתב ששלחו לאינטרנט זהב מחזיקי האג"ח דורשים לכנס אסיפה דחופה, רוצים לקדם את מכירת החברה־הבת בי־קום לאחים נוימן ומזהירים את הדירקטורים החדשים מטעם הבנקים שלא ידיחו את המנכ"ל או היו"ר

04.07.2018, 08:05 | גולן חזני

מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב התחילו להניע את מכבש הלחצים. ל"כלכליסט" נודע כי אתמול שיגר נאמן האג"ח רזניק פז נבו מכתב לחברה, שבו דרש לכנס אסיפות אג"ח, בשלב זה לצורך עדכון ודיווח.  

קראו עוד בכלכליסט

המכתב מזהיר את ארבעת חברי דירקטוריון אינטרנט זהב שמינו הבנקים הנושים של החברה־האם יורוקום, שלא לבצע צעדים בניגוד לאינטרסים של מחזיקי האג"ח. המכתב נועד ללחוץ על החברה למכור את השליטה בחברה־הנכדה בזק. בכך הם נותנים רוח גבית לעמדת החברה והמנכ"ל דורון תורג'מן.

אינטרנט זהב גייסה לפני כחודש 100 מיליון שקל בהנפקת מניות. זאת בצל חשש כי קופת המזומנים לא תספיק לפירעון חוב של 800 מיליון שקל העומד כלפי מחזיקי שתי סדרות האג"ח.

"הדיווחים והפרסומים האחרונים מעידים באופן ברור למדי כי מצבה של החברה הוא לכל הפחות מאתגר ביותר", כותב עו"ד עדי פיגל, המייצג את נאמן האג"ח.

במכתב מצוין כי למול החוב עומד נכס בודד: 64% מבי־קום, המחזיקה ב־26% מבזק. "בקומת בי־קום קיים חוב של 2.5 מיליארד שקל. שרשור אחזקות זה מוביל לכך שיכולת החברה לשרת את החוב למחזיקים נסמכת בעיקר על שווי מניות בי־קום, שנגזרות משווי מניות בזק, שנשחקו מהותית", טוענים המחזיקים.

"ביקום צנחה בשנה שעברה ב־45% ובחודש האחרון נפלה ב־7%. האג"ח שלה נסחרות בתשואה גבוהה המשקפת חשש ליכולת הפירעון. דירוג החוב שלה הופחת לאחרונה בשלוש דרגות ל־Baa3 עם השלכות שליליות", צוין במכתב. "די לכאורה בשחיקה נוספת של אחוזים בודדים במניית בזק על מנת להוביל לאיפוס ההון העצמי של החברה".

כמו כן מוזכר חוק הריכוזיות, המחייב קיפול שיכבה בפירמידה של אינטרנט זהב, באמצעות מכירת ביקום, מיזוג עמה או מיחזור החוב של אינטרנט זהב לחוב פרטי.

 דורון תורג דורון תורג'מן. הערכות בשוק: הבנקים ידיחו אותו | צילום: עמית שעל  דורון תורג

 

 

רוצים לחזור לעסקה מול האחים נוימן

המחזיקים ביקשו לתמוך במכירת בי־קום לאחים נוימן, וציינו את הדיווח של אינטרנט זהב מ־17 ביוני בעניין. "חוות דעת כלכליות מצאו את העסקה טובה, עולה בקנה אחד עם צורכי החברה ומשקפת פרמיה משמעותית על שווי בי־קום בשוק", נכתב.

דירקטוריון בי־קום ביקש לקדם את העסקה אולם הבנקים הנושים - דיסקונט, הפועלים והבינלאומי - ביקשו צו מניעה בבית המשפט. כפשרה בין מנכ"ל אינטרנט זהב ובי־קום לבין המנהלים המיוחדים ביורוקום, הוחלט שאינטרנט זהב תקיים הליך מסודר ותחרותי למכירת מניותיה בבי־קום. לשם כך, אינטרנט זהב תשכור שני בנקי השקעות שינסו לאתר רוכשים במשך שלושה חודשים. בפרק זמן זה לא יקדמו המנהלים המיוחדים מכירה של השליטה בקומה למעלה, אינטרנט זהב. עוד קבעה הפשרה כי ימונו ארבעה דירקטורים באינטרנט זהב מטעם הבנקים - אילן כהן, יובל ברונשטיין, יהל שחר וגלעד שר.

במסגרת העסקה מציעים האחים נוימן לרכוש 52% מבי־קום ב־ 730 מיליון שקל. זו ההצעה המחייבת היחידה לבי־קום, והגבוהה ביותר, ללא תנאים וללא בדיקות נאותות, במחיר של 35% מעל מחיר השוק.

המחזיקים: שהדירקטורים לא ייגעו ביו"ר או במנכ"ל

"כל נושאי המשרה חייבים להעדיף את האינטרסים של נושי החברה, שרובם ככולם הם מחזיקי האג"ח. מרגע שהדירקטורים הנוספים ימונו, אין הם יכולים עוד לשרת את האינטרס של 'שולחיהם' הבנקים. מצופה כי הדירקטורים שימונו ישמרו את מעמדם של הנהלת החברה ושל הדירקטוריון, ולא ינסו לבצע זעזועים, שתכליתם עיכוב ו/או הוצאה של הגורמים שפעלו עד כה ממעגל מקבלי ההחלטות, על מנת לשרת את הגורמים שביקשו למנותם”, חותם נאמן האג"ח את המכתב.

זוהי למעשה אזהרה לדירקטורים החדשים שלא להדיח את תורג'מן או את היו"ר עמי בר לב, שפעלו למימוש מניות החברה בניגוד גמור לעמדת הבנקים. לפי הערכות בשוק, הבנקים ידיחו את תורג'מן מתפקידו כדי לממש את מדיניותם בחברה. אינטרנט זהב צפויה לכנס ביומיים הקרובים אסיפות אג"ח כמבוקש.

תגיות