אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין מעוניינת לכרות ברית כלכלית עם האיחוד האירופי נגד מדיניות הסחר של טראמפ צילום: איי אף פי

סין מעוניינת לכרות ברית כלכלית עם האיחוד האירופי נגד מדיניות הסחר של טראמפ

לקראת הפסגה הסינית-אירופית שתיערך בבייג'ינג בהמשך החודש ניסו גורמים בממשלת סין לחבור לאירופאים ואף הציעו לפתוח חלקים נוספים בשוק הסיני להשקעות מאירופה. בגוש הסחר הגדול בעולם דחו את הרעיון לעת עתה

04.07.2018, 10:56 | שירות כלכליסט
סין מפעילה לחץ על האיחוד האירופי בניסיון לצאת בהצהרה משותפת ותקיפה נגד מדיניות הסחר של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שפתח בהטלת מכסים על סחורות מיובאות, וזאת בפסגה שתיערך בהמשך החודש. אבל לדברי פקידים באיחוד, ניסיונה של סין עומד בפני התנגדות. בסדרת פגישות שנערכו בבריסל, ברלין ובייג'ינג, הציע הדיפלומט הסיני הבכיר - היועץ המדיני וונג יי לכרות ברית בין שתי הכלכלות ולפתוח חלקים נוספים מהשוק הסיני בפני הכלכלה האירופית כמחווה של רצון טוב. אחת ההצעות היא שסין והאיחוד יצאו בפעולה משותפת נגד ארה"ב בארגון הסחר העולמי.

קראו עוד בכלכליסט

כאמור, האיחוד האירופי – גוש הסחר הגדול בעולם, דחה את הרעיון של יצירת הברית עם בייג'ינג נגד וושינגטון, כך אמרו חמישה פקידים של האיחוד לרויטרס, לקראת הפסגה הסינית-אירופית שתיערך בבייג'ינג ב-16-17 ביולי.

ז ז'אן קלוד יונקר נשיא הנציבות האירופית | צילום: בלומברג ז

לעומת זאת צפויה הפסגה להפיק מזכר צנוע שיאשש את מחויבות שני הצדדים למערכת הסחר הרב-צדדית, ומבטיח לכונן קבוצת עבודה שמטרתה מודרניזציה של ארגון הסחר העולמי, כך לפי אותם פקידים.

סגן יושב ראש מפלגת השלטון בסין, ליו הא, אמר בשיחות פרטיות שסין מוכנה לראשונה לפתוח חלקים נוספים מכלכלתה בפני השקעות אירופאיות במסגרת הפסגה השנתית הקרובה, שצפויים להשתתף בה נשיא סין שי ג'ינפינג, ראש הממשלה לי קצ'ינג, ופקידים אירופאים בכירים.

ליו הא. מוכנות לפתוח חלקים נוספים מכלכלת סין להשקעות אירופאיות, צילום: רויטרס ליו הא. מוכנות לפתוח חלקים נוספים מכלכלת סין להשקעות אירופאיות | צילום: רויטרס ליו הא. מוכנות לפתוח חלקים נוספים מכלכלת סין להשקעות אירופאיות, צילום: רויטרס

התקשורת הסינית מקדמת את התפיסה לפיה האיחוד האירופי ניצב לצדה של סין, מה שמציב את האיחוד בסיטואציה רגישה. שתי הפסגות הקודמות, ב-2016 ו-2017, הסתיימו ללא הצהרה משותפת עקב אי ההסכמה לגבי ים סין הדרומי וענייני מסחר. סוכנות הידיעות הלאומית הסינית "שינחואה" אמרה היום כי "על סין ואירופה לצעוד יד ביד נגד הפרוטקציוניזם המסחרי. סין ומדינות אירופה הן שותפות טבעיות, שמאמינות שמסחר חופשי הוא מנוע צמיחה עוצמתי עבור הכלכלה הגלובלית".

אך למרות המכסים שהטיל טראמפ על אלומיניום ופלדה אירופים, בבריסל שותפים לחששה של וושינגטון משווקיה הסגורים של סין וממה שממשלות מערביות תופסות כמניפולציה של בייג'ינג בנושאי מסחר במטרה להשיג שליטה בשווקים הגלובליים.

תגיות