אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיחוד האירופי יוזם הסכם סחר ייעודי לענף הרכב צילום: אי פי איי

FT

האיחוד האירופי יוזם הסכם סחר ייעודי לענף הרכב

בבריסל בודקים אם הסכם להורדת מסי יבוא על מכוניות עם ארה"ב, יפן ודרום קוריאה ימנע הטלת מכס של 20% על מכוניות אירופיות בארה"ב

05.07.2018, 09:38 | ג'ים ברונסדן ושון דונאן, פייננשל טיימס

יוזמה של האיחוד האירופי עשויה להביא להורדה של מסי יבוא על כלי רכב במדינות שהן גם יצרניות רכב מובילות. פקידים בכירים בנציבות האירופית בבריסל בודקים את היתכנות ההצעה לקראת פגישה בין נשיא המועצה האירופית ז'אן קלוד יונקר ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ בהמשך החודש. שני האישים ייפגשו על רקע איומים של הבית הלבן להטיל מכס של 20% על כלי רכב מיובאים. באיחוד האירופי מקווים להצטרפותן ליוזמה של יצרניות רכב גדולות אחרות, כמו דרום קוריאה ויפן. אם אכן תצלח היוזמה, היא תיתן מענה לטענתו של טראמפ, שלפיה ענף ייצור הרכב בארה"ב זוכה ליחס לא הוגן משותפות הסחר של המדינה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי המתווה, המדינות שיקחו בו חלק יורידו את מסי היבוא על מגוון כלי רכב, מה שאמור לחסוך להן מעורבות של ארגון הסחר העולמי.

בתקופת הנשיא ברק אובמה נשא ונתן האיחוד האירופי על הורדת מכסים על כלי רכב עם ארה"ב ללא תוצאות. בנוסף, הוא סיכם על הורדת מכסים על כלי רכב יפניים, בתמורה להורדה של מסי יבוא שהטילה יפן על מוצרי מזון מהאיחוד האירופי.

טראמפ טען כי העובדה שהאיחוד האירופי מטיל מס יבוא של 10% על מכוניות נוסעים שמיוצרות בארה"ב, זאת לעומת מס של 2.5% בלבד שמטילה ארה"ב על מכוניות נוסעים שמיוצרות באירופה, אינה הוגנת. באיחוד האירופי טענו בתגובה כי הצהרותיו של טראמפ לא מזכירות את המסים הגבוהים שמטילה ארה"ב על כלי רכב מסחריים.

כאמור, בחודש שעבר איים טראמפ להטיל מכס של 20% על מכוניות מהאיחוד האירופי, אם האיחוד "לא יסיר את המכסים שלו בקרוב". בד בבד, משרד המסחר בוושינגטון בודק האם יבוא של חלקי מכוניות ומכוניות לארה"ב לא פוגע בביטחון הלאומי.

מנהיגי האיחוד האירופי שוללים על הסף ויתורים חד־צדדיים לארה"ב, והבטיחו להגן על האינטרסים של היבשת נגד מדיניות פרוטקציוניסטית של וושינגטון. בשבוע שעבר הזהירה בריסל את משרד המסחר האמריקאי כי אם טראמפ יממש את איום הטלת מסי היבוא על מכוניות, האיחוד האירופי ומדינות אחרות עלולות להטיל מכסי גומלין על סחורה אמריקאית בשווי של 300 מיליארד דולר.

אחד הדיפלומטים בבריסל אמר שהיוזמה להסכם מכסים בינלאומי ייעודי לתעשיית הרכב נתקל תחילה בהתנגדות, מכיוון שמנהיגי האיחוד סיכמו לא להציע דבר לארה"ב עד שטראמפ יסיר את איום הטלת המכסים. בתעשיית הרכב האמריקאית לא קיבלו את הדיווח על ההצעה האירופית בהתלהבות יתרה. "אני לא יודע אם זה יהיה כדאי לנו. תמיד התנגדנו להורדת מכסים, לפחות עד שנקבל גישה טובה יותר לשווקים אחרים", אמר ל"פייננשל טיימס" גורם בכיר בתעשיית הרכב בארה"ב.

תגיות