אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רפואה מישראל לתושבי סין: “העסקאות יצמחו במאות אחוזים"

רפואה מישראל לתושבי סין: “העסקאות יצמחו במאות אחוזים"

קרן אינפיניטי פתחה מרכז חדשנות בבייג’ינג ביום השלישי של כנס Innonation. “העיר אינה מרכז הייטק אך כאן מתקבלות ההחלטות”, הסביר המייסד אמיר גל-אור

05.07.2018, 09:16 | מאיר אורבך

"לישראל ולסין יש היסטוריה ארוכה ומשותפת וזה מה שמאפשר לנו לבנות יחסים מיוחדים", אמר אתמול עופר פלג, נציג משרד האוצר בסין, בכנס Innonation שהעביר את מושבו מהעיר זוהאי לבייג'ינג. "ישראל היא אחת מהכלכלות החדשניות בעולם. ישראל מובילה ב-OECD במחקר ופיתוח, ביחס לגודל האוכלוסיה והיא החליטה להתרחב מעבר לגבולות”. על הקשר עם עם סין אמר “בשנה שעברה חגגנו 25 שנים של יחסים דיפלומטיים. ישראל חתמה על הסכם של 300 מיליון דולר עם סין. משקיעים סינים מחפשים חדשנות וטכנולוגיה ויודעים שישראל היא מקום טוב לחפש בו”.

קראו עוד בכלכליסט

אמיר גל-אור, מייסד ושותף בקרן איניפיניטי, מארחת הכנס שפותחת בבייג’ינג מרכז חדשנות ("פאוור האוס") שיארח חברות סטארט-אפ ישראליות בשלבים מתקדמים ייחד את דבריו למערכת החדשה שפיתחה הקרן, שמאפשרת לחבר בין משקיעים ושותפים סינים לבין סטארט-אפים ישראלים.

אמיר גל-אור נואם באירוע אמיר גל-אור נואם באירוע אמיר גל-אור נואם באירוע

"בייג'ינג אמנם אינה מרכז ההייטק של סין אבל כל אחד חייב להבין שזהו המרכז של קבלת ההחלטות. הפאוור האוס שלנו ישמש אנשים שרוצים לעבוד ולהשקיע ולזכות בהשקעות כאן. אנחנו רוצים להגביר את היעילות שלנו. אנחנו רוצים להגדיל את ההצלחה העסקית עם סין במאות אחוזים. עכשיו יש לנו מרחב פיזי שיש בו מקום לתערוכות, מרחב אקדמי, גישה למערכות הבינה מלאכותית שלנו, מרחבי עבודה, לינה ועוד", אמר גל־אור. בעתיד, הוא המשיך, יהיו לקרן ארבעה מרכזים כאלה בסין “שמעניקים לנו עוצמה רבה, ובמקביל אנחנו פותחים מרכז בתל אביב שכמה חברות כבר פועלות בו”.

רפואה סינית, הדור הבא

ליו גי’רן, יו"ר ומנכ”ל ניאוסופט (Neusoft) הסינית סיפר בכנס על עתיד הבריאות הדיגיטלית בסין: “שיעור האוכולוסייה הבוגרת גדל במהירות אצלנו והעלות של הטיפול בחולים עולה גם הוא בצורה משמעותית. רבים מהסינים צריכים לנסוע רחוק ולהוציא הרבה על בריאות כי אין בקרבתם טיפול מספק. הדרך להניע את שירותי הבריאות בסין היא בעזרת מערכות מידע ומחשוב מתקדמות, שינהלו טוב יותר את בתי החולים. יש לנו כיום הרבה פעילות בתחום של מערכות בינה מלאכותית לטכנולוגיה הרפואית בסין. המערכות האלה ישמשו הרבה בתי חולים קטנים שיקבלו כלים שהם לא יכולים לקבל באופן רגיל: אנחנו משפרים את יכולת האבחון באמצעותה ונותנים לרופאים כלים אכותיים לטפל במחלות".

פרופ' רפי ביאר, מנכ"ל בית החולים רמב"ם בחיפה, אמר: “ישראל היא לא רק סטארט-אפ ניישן אלא גם חדשנית בתחום מדעי החיים. הרבה חברות התחילו בישראל והפכו לגדולות או נרכשו על ידי ענקיות של מדעי החיים. בכל שנה קמות מאות חברות פארמה וכאלה שעוסקות במדעי החיים בישראל”.

פרופ פרופ' רפי ביאר | צילום: מיקי קורן פרופ

ביאר הוסיף: "ישראל מצליחה בזכות תשתית חזקה, מערכת חינוך מתקדמת, תמיכה ממשלתית ומערכות מימון פרטיות רבות. בית החולים רמב”ם ייחודי בכך שהוא הוא מוסד אקדמי-רפואי המשולב עם הטכניון ואוניברסיטת חיפה. יש לנו חממה שיושבת במתחם שלנו. אנחנו מאמינים בשילוב בין רופאים, מדענים וטכנולוגים ליצור את העתיד של הרפואה. אנחנו רואים כיום אתגרים עצומים בתחום של ריפוי מחלת הסרטן והארכת חיים, בתחום של טיפול בשבץ, מערכות MRI מתקדמות וחדשניות, מערכות הדפסה תלת ממדיות שיאפשרו להדפיס שתלים ועוד. יש לנו חברה של יישום טכנולוגי שלוקחת רעיונות שמפותחים אצלנו בבית החולים ומנסה להפוך אותם לטכנולוגיות שנרכשות על ידי חברות מסחריות.

החממה שהקמנו לפני ארבע שנים נתמכת על ידי האוניברסיטה בשיתוף עם חברות מדטרוניק, IBM ופיטנגו. זו החממה הראשונה בישראל לתחום הבריאות הדיגיטלית כיום פועלות אצלנו כבר עשר חברות ואנחנו מצפים לעוד כמה עשרות שאנחנו רוצים לחבר לחממה שלנו".

ד”ר רונית סגל-הירשברג, מנכ"לית תאגיד הבריאות ומנהלת אגף כלכלה ושיווק ברמב"ם, הציגה את מגדל התגליות החדש שעומד להיבנות בקמפוס רמב"ם. והכוונה היא לקיים בו גם שיתוף פעולה עם גורמים מסין שיש להם עניין בחדשנות בתחומי הרפואה והבריאות.

בוועידה השתתפו גם ארבע חברות מהמגזר הערבי. ח"כ עיסאווי פריג' דיבר בוועידה על הפעילות שלהן: "בניגוד למגמה של תעשיות אחרות, שבהן מכונות מתקדמות מחליפות אנשים, בהייטק, אין תחליף לאנשים. הדלק של התעשייה הזאת הוא הרצון ליצור שינוי, והמנוע הוא שיתוף פעולה ותקשורת בין אנשים. אני כאן כדי לקדם שילוב של יותר אזרחים ישראלים, ערבים ויהודים, בתעשייה העולמית המובילה. אני מאמין כי אם נמשיך בשילוב חברות הייטק וסטארט־אפ צעירות, נוכל להביא תוצאות מדהימות לטובת המדינה כולה, הן בכלכלה והן בקידום השלום".

תגיות