אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
3 פעילויות טכנולוגיות לילדים בחופשת הקיץ צילום: שאטרסטוק

3 פעילויות טכנולוגיות לילדים בחופשת הקיץ

החופש הגדול כבר כאן? מצוין. זה הזמן ליהנות מהיתרונות שבחיבור של הילד לשירותים מקוונים חכמים - מקייטנות מקוונות ועד מחשוב לביש וצמחים עם אפליקציות מעקב

05.07.2018, 14:56 | אפרת אלוני, בזק

שוב הגענו לשלב שבו מולאם הבית לטובת ילדים ובני נוער בחופשת הקיץ. אחת הטרדות הגדולות עבור הורים היא הזמינות של האינטרנט: אסור להעלים עין מהצורך בנקיטת אמצעים להגנה על הילדים - אך חיבור שלהם לרשת עשוי להוליד גם דברים טובים.

1. קייטנות דיגיטליות

מקיץ לקיץ צוברות תאוצה בשנים האחרונות קייטנות וקורסי קיץ שמציעים לילדים שלל אפשרויות כשהשיעורים מתנהלים על מסך המחשב בבית, תוך חיבור למחשב ולסמארטפון. אמצעים משרד החינוך עלה על הגל כבר לפני כמה שנים, עם מחזורי קייטנות ביולי ובאוגוסט - כשהתפריט מגוון, וכולל קורסים שונים במדעי המחשב ופיתוח אפליקציות, עיצוב גרפי ואנימציה, מולטימדיה, וגיימינג, כלים דיגיטליים ובניית אתרים - וגם קורסי מלאכת יד לחובבי יצירה.

ילד וטאבלט ילד וטאבלט ילד וטאבלט

היתרון הוא כמובן בחינמיות, כשלצד זה מוצעים בשוק גם קורסים פרטיים בתשלום של גורמים כמו המרכז לפיתוח מנהיגות טכנולוגית. טיפ להורים: כדי להפיק את היתרונות מקורסים דיגיטליים, חובה לדאוג לחיבור אינטרנט רציף, חזק ויעיל שיאפשר פעילות מהסוג הזה ללא תקלות. כך תמנעו את התסכול של ילד שלא מצליח להתחבר לכיתה הדיגיטלית או לבצע את המטלות הנדרשות באמצעים הטכניים המתבקשים.

2. שעונים חכמים

בשנים האחרונות החלו לצוץ יותר ויותר שעונים חכמים שבהם קהל היעד הוא דווקא הילדים. ברקע מהדהד דווקא קולם של ההורים: שעון חכם יאפשר להורים לעקוב אחרי מיקומו של הילד, ובחופש הגדול אין צורך להסביר את היתרון בעניין, ואף לאפשר תקשורת ישירה עמו בשיחות וידאו מכל מקום. בעתיד תתאפשר גם הזנת תכנים חינוכיים בהתאם לקהל היעד, שתעשיר את הילד באמצעות הגאדג'ט הענוד על ידו. אולם מעבר לכך, מדובר בהזדמנות מצוינת ללימוד חווייתי של ניהול זמן, תיעדוף מטלות והתנהלות יעילה במהלך היום – ומה צריך יותר מזה במהלך החופש? טיפ להורים: בדומה לגלישת אינטרנט באמצעים המסורתיים, כדאי לוודא שמערך הסייבר הביתי מאבטח גם מכשירים מהסוג הזה - באמצעות ראוטר חכם מספיק.

3. גינה דיגיטלית

ואם כבר אחריות, הנה רעיון מרענן במיוחד: מוניטור חכם לצמחים המאפשר לילדים לפתח אחריות ולדאוג באמצעים חכמים לשלום הגינה הביתית והעציצים בבית. מעין טמגוצ'י בגרסת 2018, בגרסה קצת יותר ירוקה.

מוצר כזה ניתן למצוא כיום בבזק סטור, שבאמצעות הסטארט-אפ Flower Care מציעה מוניטור חכם לצמחים ועציץ חכם כחלק מטכנולוגיית הבית החכם. המוניטור קטן בגודלו, כשבאמצעות אפליקציה המותאמת לאנדרואיד ולאייפון הוא נשתל באדמה סמוך לעציץ שאותו ירצה הילד לגדל. ארבעה חיישנים שונים בודקים כל העת את רמת הדישון באדמה, לחות (האם הצמח הושקה במידה הנכונה), הטמפרטורה בסביבת הצמח ומידת האור המגיעה אליו. האפליקציה יודעת להתאים עצמה ליותר מ-5,000 סוגי צמחים והמוניטור מקליט ומתעד מה עבר על הצמח במהלך היום כדי להפיק תובנות והנחיות להמשך.

גרסה פשוטה יותר לעציץ חכם מציעה נורת חיווי שמותקנת על העציץ מעניקה סטטוס מיידי אודותיו. הנתונים מתועדים באפליקציה ומאפשרים מעקב גם כאן. טיפ להורים: אם כבר בית חכם, לא יזיק להתקין גם חיישנים שיוודאו שהחלונות סגורים כשהמזגן דולק - כדי שהגינה החכמה והעיסוק המוגבר בה לא יבואו על חשבון צריכת החשמל שלכם.

תגיות