אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנגליה בחצי גמר המונדיאל. בזכות ה-NBA וה-NFL צילום: איי פי

המונדיאל של דסקל

אנגליה בחצי גמר המונדיאל. בזכות ה-NBA וה-NFL

מצבים נייחים, שחקנים צנועים וערכים אנגליים - אנגליה עלתה לחצי גמר המונדיאל השלישי בהיסטוריה שלה אחרי ניצחון על שבדיה

07.07.2018, 19:58 | אוריאל דסקל

1. בפברואר האחרון גארת' סאות'גייט וחלקים נרחבים מהצוות המקצועי של התאחדות הכדורגל האנגלית הגיעו למיניאפוליס כדי לצפות בסופרבול ה-52 ולעבור השתלמויות מקצועיות. העיסוק בפוטבול היה בעיקר מהזווית התקשורתית - איך שחקנים מדברים עיתונאים, איך מנהלים מסיבות עיתונאים, ימי תקשורת וכו'. והאנגלים למדו הרבה על העניין ואימצו חלקים נרחבים - כולל יום תקשורת פתוח בו כל השחקנים חופשיים לדבר על מי ועם מי שהם רוצים מבין העיתונאים - שלא במסגרת מסיבת עיתונאים. מאז, אגב, העיתונאים והשחקנים די חברים - בניגוד למונדיאלים אחרים בהם התקשורת היתה מרוחקת מהשחקנים שהיו סגורים בחדרים שלהם. עד כדי כך השחקנים והעיתונאים קרובים שהם משחקים ביליארד ו-darts ביחד. הסיקור מעולם לא היה חיובי יותר.

קראו עוד בכלכליסט

2. חזרה למינסוטה, סאות'גייט רצה לנצל את השהות שלו בארה"ב כדי להגיע גם למשחק NBA. וכך היה, הוא הגיע לטארגט סנטר של מינסוטה טימברוולבס למשחק מול מילווקי באקס. סאות'גייט רצה ללמוד קצת על איך קבוצת NBA מתנהלת אך גם רצה לצפות במשחק ולראות איך במגרש קטן - 5 על 5 - שחקנים מייצרים לעצמם חללים כדי לתפעל בשטח מצומצם - קצת כמו הסיטואציה בקרן ברחבת ה-16. סאות'גייט התלהב מכמה תרגילים שראה ב-NBA - כולל החסימות והתנועה של השחקנים ללא כדור. את האלמנטים ממגרש הכדורסל ב-NBA לקח לאימוני הנבחרת. באופן כללי, הנבחרת שלו התמקדה באימוניה על תרגילים מכדורסל, מפוטבול, מרוגבי, מהליגות הנמוכות באנגליה. סאות'גייט היה פתוח ללמוד מכל מקום כדי שזה יסייע לנבחרת שלו במצבים הנייחים. ובכן, 8 מ-11 השערים של אנגליה הגיעו ממצבים נייחים. וגם השער הראשון מול שבדיה הובקע מתרגיל בקרן. אנגליה כבשה חמישה שערים בנגיחות במונדיאל הזה - יותר מכל קבוצה אחרת בהיסטוריה של המונדיאל מלבד גרמניה ב-2002 (מירולסב קלוזה כבש 5 שערים בנגיחות באותו מונדיאל).

 , צילום: איי פי צילום: איי פי  , צילום: איי פי

3. הארי מגווייר, כובש השער הראשון, הוא מסוג השחקנים שבהתאחדות הכדורגל רוצים בנבחרת אנגליה החדשה. מגווייר היה תלמיד מצטיין בבית ספר קתולי. מישהו שלפי מוריו "תמיד היה תלמיד מצטיין וצנוע שעבד קשה". מגווייר שיחק כדורגל אבל גם התאמן בענפים אחרים. כגבר צעיר שיחק בליגות הנמוכות ואף אחד לא חשב שהוא יהיה שחקן מצטיין (רק הופעה אחת בנבחרות הצעירות). הטיפוס שלו למעלה מגדיר אותו ככדורגלן - כפי שמגדיר הרבה מהשחקנים בסגל של סאות'גייט. הגובה שלו (1.94 מטר) הופך אותו לכלי נשק התקפי רציני במשחק הנבחרת שמתבסס על מצבים נייחים - אפילו נגד השבדים הגדולים. בהרבה מובנים, הוא כמו גארת' סאות'גייט - תלמיד מצטיין בבתי ספר פרטיים שטיפס במעלה הליגות האנגליות הנמוכות.

4. ג'ורדן פיקפורד, שוער אנגליה, הוא גם אחד מהשחקנים הללו שמחפשים בהתאחדות הכדורגל האנגלית. פיקפורד, שגדל בסנדרלנד בילה ב-6 קבוצות שונות מהליגות הנמוכות כשחקן סנדרלנד. הוא נשלח בהשאלה למקומות כגון דרלינגטון, אלפרטון טאון, בורטון אלביון, קרלייל יונייטד, ברדפורד סיטי ופרסטון סיטי. "למדתי הרבה על כדורגל והחיים מלחטוף מגברים בוגרים בליגות הללו" הסביר פיקפורד בראיון ל"גרדיאן". "זה היה עולם גברי". אחרי עונת 2016/17 - עונת ירידה בסנדרלנד - בה היה השחקן היחיד בקבוצה שהצטיין איכשהו, הרוויח מעבר לאברטון ב-30 מיליון ליש"ט. ואולם, התקופה בליגות הנמוכות סייעה לו לקחת הכל בפרופורציה - גם את מחירו. "זה רק מספר, לא?" אמר על המחיר שלו. "התפקיד שלי כשוער זה לשמור את הכדור מחוץ לרשת וזה מה שאני אמור לעשות. הסוכן שלי עושה את כל השאר". בניגוד למגווייר, פיקפורד כן סומן בגיל צעיר על ידי ההתאחדות לכדורגל (שהחלה ב-2012 לנהל מעקב אחרי הכישרונות הצעירים במדינה). הוא שיחק בכל הנבחרות הצעירות של אנגליה. "שום דבר לא יכול לרגש אותו יותר מדי" אמר עליו איידי בות'רויד, מאמן נבחרת אנגליה הצעירה. ואכן, נגד שבדיה פיקפורד, רק בן 24, גילם את הרוח האנגלית של Keep Calm and Carry On בצורה די מושלמת עם שלוש הצלות יפות. זה היה משחק ראשון שלו במונדיאל ללא ספיגה. טיימינג נהדר שמעלה את אנגליה לחצי הגמר השלישי בלבד שלה (1966, 1990).

דלה אלי חוגג, צילום: איי פי דלה אלי חוגג | צילום: איי פי דלה אלי חוגג, צילום: איי פי

5. השער השני של דלה אלי היה השער ה-11 של אנגליה במונדיאל. גם ב-1966 אנגליה כבשה 11 שערים. אז זו היתה הפעם האחרונה, עד המונדיאל הזה, בה אנגליה כובשת 10+ שערים במונדיאל. כמו כן, אלי הוא השחקן החמישי שכובש עבור אנגליה במונדיאל הנוכחי. רק ב-1954, 1998 ו-2002 לאנגלים היו 5 כובשים במונדיאל אחד. בקיצור, זה נראה טוב מבחינת המספרים.

6. דלה אלי הוא אחד מהשחקנים האנגלים היחידים שחוטף ביקורות על המשחק שלו במונדיאל הזה. הוא לא מצליח לשחזר את הכושר הטוב מהעונה שעברה (2016/17) בטוטנהאם. במונדיאל הזה הוא לא נראה דינמי כמו בליגה וגם לא הגיע למצבי הבקעה - כנראה בגלל פציעה שספג במשחק הראשון נגד טוניסיה. עם זאת, השער שלו נגד שבדיה סגר את המשחק. משחק טוב מאוד מבחינתו. וקל לשכוח שהוא ממש צעיר. הוא רק בן 22 ו-87 ימים. השחקן הכי צעיר שכובש עבור אנגליה במונדיאל מאז מייקל אואן ב-1998.

7. שחקן אנגלי נוסף שחוטף ביקורות הוא ראחים סטרלינג שלא מצליח לכבוש במדי אנגליה כבר יותר מ-1,000 ימים. הכי קל יהיה להגיד שגם נגד שבדיה סטרלינג איכזב עם כמה החמצות. ואולם, התנועה שלו פנטסטית. הוא מגיע למצבים טובים ונגע בכדור בתוך הרחבה יותר מעשר פעמים (11) - יותר מכל שחקן אנגלי אחר במונדיאל הזה (במשחק אחד). התנועה שלו והמהירות שלו מערערות את ההגנות של היריבות - גם של שבדיה - ולא סתם קולומביה שיחקה טוב יותר אחרי שהוא הוחלף. סאות'גייט מעניק קרדיט לאלי בגלל שהשחקן עושה הרבה עבודה. אותו דבר גם עם סטרלינג. בסוף, הרי, הוא יכבוש.

8. שבדיה הגיעה לחצי הגמר הזה כאחת מההגנות הטובות ביותר במונדיאל. היא ספגה רק 2 שערים - לגרמניה. והיתה בפיגור פחות מדקה - אחרי השער של טוני קרוס. והשבדים הגיעו גם "טריים" יותר לרבע הגמר כי לא שיחקו בהארכה כמו אנגליה וניצחו את שוויץ 0-1 ב-90 דקות. היסטורית, 75% מהקבוצות שהעפילו לשלב הבא אחרי דו קרב פנדלים, הועפו בשלב שלאחר מכן. כמו כן, לא היתה נבחרת שהעפילה לגמר אחרי ניצחון בפנדלים בשמינית הגמר. ואולם, אנגליה הגיעה למשחק שמינית הגמר אחרי שרוב שחקניה נחו במשחק האחרון של שלב הבתים. החלטה שזכתה לביקורת מסוימת. זו היתה החלטה נכונה, בסופו של דבר - כי יש הבדל גדול בין 5 משחקים ב-20 יום ל-4 משחקים ב-20 יום. גם בלגיה וצרפת נתנו לשחקנים שלהן לנוח במשחק השלישי. ברזיל, אורוגוואי ושבדיה לא.

אגב, גם קרואטיה נתנה לשחקנים לנוח במשחק השלישי. רוסיה לא.

9. אנגליה היא קבוצה של המחצית הראשונה. הנבחרת בעטה את רוב הבעיטות שלה והגיעה לרוב המצבים שלה במחציות הראשונות. היריבות, ייתכן, מתקשות להתמודד עם המהירות והאגרסיביות של האנגלים. עם זאת, את השבדים היה קשה יותר להפתיע. הם גדלו על כדורגל אנגלי, הוא המודל עבורם. ובכל זאת, האנגלים הגיעו למצבים שהם רצו להגיע אליהם - מצבים נייחים - וכבשו. אנגליה הפסידה רק באחד מ-22 משחקי מונדיאל בהם הובילו במחצית (17 ניצחונות, 4 תיקו). המשחק האחרון שהפסידו אחרי שהוביל במחצית היה ברבע הגמר של מונדיאל 1970 נגד מערב גרמניה. ובכן, אין יותר מערב גרמניה. וגם גרמניה בבית. ואנגליה כבר ניצחה בפנדלים (בפעם הראשונה בהיסטוריה). בקיצור, Keep Calm and Football is coming home.

תגיות