אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתקפת סייבר עלולה לחסל את העסק שלכם. האם אתם שומרים עליו? צילום: שארסטוק

מתקפת סייבר עלולה לחסל את העסק שלכם. האם אתם שומרים עליו?

43% ממתקפות הסייבר מכוונות נגד עסקים קטנים ובינוניים שלרוב אינם מוגנים מפניהן בצורה טובה ועלולים לסבול נזקים נרחבים

08.07.2018, 14:33 | בשיתוף בזק בינלאומי
עסקים קטנים מתמודדים עם לא מעט אתגרים באופן יומיומי – הצורך לאתר לקוחות חדשים ולשמר לקוחות קיימים, דאגה לתזרים מזומנים שוטף ולגבייה אפקטיבית, עמידה בדרישות הרגולציה המשתנות ועוד. במצב כזה, לא פלא שלעתים אין להם די זמן ומשאבים כדי להכין את עצמם להתמודדות עם אתגר חשוב לא פחות – מתקפת סייבר.

אולם התעלמות מנושא זה עלולה להביא לתוצאות קשות. לא פחות מ-43% ממתקפות הסייבר מכוונות נגד עסקים קטנים ובינוניים, רבות מהן בצורה של סחיטת כופר. יחד עם זאת, בניגוד לארגונים וחברות גדולות, לרוב אין לעסקים קטנים יחידת IT, והם לא מעסיקים באופן קבוע מומחי אבטחת מידע שיסייעו לעסק שלהם לעצור מתקפות סייבר, ואם אירעו כאלה – לטפל בהן במהירות ולמזער את הנזקים, ועוד קודם לכן, להכין את העסק גם לאיומים מסוג זה.

מתקפת סייבר – כל 39 שניות

הנתונים הם פשוטים, אך מפחידים ומדגישים עד כמה כל עסק יכול להיות חשוף למתקפת סייבר. בכל 39 שניות מתרחשת בעולם מתקפת סייבר – מתקפה המכוונת נגד מערכות מחשוב של אדם בודד, עסק או ארגון, במטרה לגנוב ממנו מידע, לפגוע ולהשבית את פעילותו או לחסום בפניו את הגישה במערכת, עד לתשלום כופר.

לא רק שהמידע עלול להיעלם לתמיד – אלא שהדליפה שלו עלולה גם לפגוע בלקוחות, ובשמו הטוב של העסק.

עסקים בסכנת סגירה

התוצאות עלולות להיות הרסניות, במיוחד לעסקים קטנים שמתקשים יותר להתאושש בשל חוסר משאבים מספק - ו-60% מהעסקים שנפגעו בשל איבוד מידע במתקפה כזו נסגרו תוך חצי שנה.

כדי להבין כיצד עסקים יכולים לשמור על עצמם ככל האפשר גם בעת מתקפת סייבר, ריכזנו בעזרת מומחי האבטחה של בזק בינלאומי שלוש שאלות שכל עסק צריך לשאול כדי לדעת אם הוא מוגן.

1. מה יקרה אם מערכת האבטחה שלי לא תצליח למנוע פריצה לעסק?

גם מערכות האבטחה המתקדמות ביותר לא יצליחו לעצור 100% מניסיונות הפריצה, מאחר שמדי יום נוספות לעולם תוכנות זדוניות חדשות. אולם במקרה שאכן הייתה חדירה למערכת המחשוב של העסק – מהירות התגובה קריטית: עצירת המתקפה בשלב התחלתי תמזער מאוד את הנזק הצפוי.

עצירת מתקפת סייבר בשלב התחלתי תמזער משמעותית את הנזק, צילום: שארסטוק עצירת מתקפת סייבר בשלב התחלתי תמזער משמעותית את הנזק | צילום: שארסטוק עצירת מתקפת סייבר בשלב התחלתי תמזער משמעותית את הנזק, צילום: שארסטוק

מה אפשר לעשות? להשתמש בשירותי חברה חיצונית המעסיקה מומחים בדיוק למקרים כאלה במטרה לסייע לכם לאתר את הפריצה הראשונית, ולבלום אותה במהירות האפשרית. העדיפו חברה המגובה בכיסוי ביטוחי למקרה כזה, אשר תדע לטפל עבורכם בתקיפת סייבר ברגע האמת.

2. יש לי אנטי וירוס והתקנתי גם חומת אש (פיירוול). זה לא מספיק?

למרבה הצער, התשובה היא לא. גם אם רכשתם במיטב כספכם תוכנת אנטי וירוס למחשבים, וחומת אש השומרת על הרשת הארגונית מפני איומים כגון מתקפות פישינג למייל של העובדים, לא די בכך. תוכנות אנטי וירוס מכירות רק חלק קטן מהאיומים, שכן בכל יום ויום נכתבות בעולם עוד תוכנות זדוניות ותוכנות כופר, והאנטי וירוס פשוט אינו מסוגל להתעדכן במהירות הנדרשת. חומת אש, מנגד, זקוקה לתחזוקה שוטפת מדי כמה ימים כדי לספק הגנה טובה לעסק.

מה אפשר לעשות?

לרכוש מספק האינטרנט שירותי אנטי וירוס, ולדאוג להגנה מלאה המתוחזקת באופן שוטף, על כל רכיבי מערכת המחשוב – גם המחשבים האישיים וגם הרשת הארגונית.

3. האם יש לי גיבוי טוב מספיק?

פעם היינו מגבים את המידע על המחשבים פעם בשבוע או בחודש, שומרים את הדיסקט בארון תיוק והולכים לישון בשקט. אולם כיום, בעידן האינטרנט, המידע נצבר בקצב מהיר הרבה יותר, ולעיתים, אובדן מידע של יום אחד בלבד עלול לגרום לעסק נזקים כבדים ביותר.

מה אפשר לעשות? לוודא שהעסק נהנה משירותי גיבוי המבוצע לעתים קרובות ככל האפשר ונשמר במקום בטוח ורצוי בענן, כדי לאפשר שחזור מהיר של המידע במקרה הצורך וחזרה חלקה לפעילות.

60% מהעסקים שחוו מתקפת סייבר נסגרו בתוך חצי שנה, צילום: שארסטוק 60% מהעסקים שחוו מתקפת סייבר נסגרו בתוך חצי שנה | צילום: שארסטוק 60% מהעסקים שחוו מתקפת סייבר נסגרו בתוך חצי שנה, צילום: שארסטוק

בשורה התחתונה: חפשו הגנה מקצה לקצה

כדי להיות בטוחים שהארגון שלכם מוגן, כדאי לפנות לאנשי מקצוע שמתעדכנים בזמן אמת בסכנות שעלולות לתקוף את החברה.

כך למשל, כדי לענות גם על הצרכים של עסקים קטנים ובינוניים, מציעה בזק בינלאומי את שירות CYBER COVER – חבילת אבטחת מידע רב-שכבתית שמציעה גם הגנה מפני אירועי סייבר כמו גם מענה בזמן אמת לעסקים שהותקפו ומנויים לשירות.

השירות של בזק בינלאומי כולל יחידת תגובה לאירועי סייבר המספקת מענה בזמן אמת להתמודדות עם פגיעה של מתקפת סייבר, הכולל יכולות כמו תשלום כופר (גם בביטקוין), שחרור קבצים שהוצפנו, הסרת האיום והחזרת העסק לפעילות תקינה, בהתאם לסוג הכיסוי שנרכש על ידי העסק. השירות כולל שיפוי עסקים המגובה בביטוח בגין הטיפול במתקפת סייבר ובעבור ימי השבתה, הכל בהתאם לתקרה הקבועה מראש של הכיסוי שנרכש.

למעשה, חבילת האבטחה המקיפה כוללת שלושה מרכיבים עיקריים: תוכנה המגנה על המחשבים בעסק מפני חדירה של תוכנות זדוניות וכן תוכנות כופר הן בנקודות הקצה והן ברשת, כיסוי הכולל אפשרות להעניק ללקוחות פיצוי כספי על ההוצאות שנגרמו להם במקרה של פריצה, וצוות IRT - מומחים באבחון ופתרון אירועי סייבר. כמו כן קיימת אופציה לתוספת גיבוי, שיסייע לעסק לשחזר את המידע יקר הערך שנפגע או נגנב.

לפרטים נוספים על השירות לחצו כאן >>

 

תגיות