אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נלחמים בפישינג: ווטסאפ תסרוק ותזהיר מפני לינקים חשודים צילום: שאטרסטוק

נלחמים בפישינג: ווטסאפ תסרוק ותזהיר מפני לינקים חשודים

אפליקציית הצ'ט הפופולרית בוחנת מערכת שתבצע סריקת לינקים כדי לזהות הפצת נוזקות דרך הודעות - תופעה נפוצה שמפילה גולשים רבים. בנוסף, יסייע הכלי החדש באזהרה מפני הפצת פייק ניוז, ספאם ותחלואים מקוונים אחרים

09.07.2018, 15:48 | רפאל קאהאן
ווטסאפ עובדת על שירות זיהוי לינקים זדוניים, כאלה שמשמשים להעברת ספאם, או לפישינג - הטעיית הגולשים לצורך הורדת נוזקות למכשיריהם. השירות ככל הנראה יושק באחת מגרסאות הבטא הקרובות של האפליקציה, אם כי עדיין לא ברור מתי יוטמע בגרסה המלאה.

קראו עוד בכלכליסט

השירות יזהה קישורים שמצביעים לאתרים חשודים וידביק מעליהם אזהרה בצבע אדום בולט - תוך שעדיין מתאפשר למשתמש להקליק עליו. אם ירצה להמשיך, הוא ייתקל באזהרה נוספת וייאלץ לאשר ידנית שהוא מסכים לקחת את הסיכון.

נלחמת בפישינג. ווטסאפ, צילום: שאטרסטוק נלחמת בפישינג. ווטסאפ | צילום: שאטרסטוק נלחמת בפישינג. ווטסאפ, צילום: שאטרסטוק

האזהרה שתופיע על הקישור תכיל את הכיתוב: “This link contains unusual characters. It may be trying to appear as another site". האזהרה מכילה רמז לשיטת העבודה של מנגנון הסינון החדש: לפי הערכות בבלוג המפתחים WABetaInfo, ככל הנראה שהוא מנתח את האותיות של הקישור ומנסה למצוא בהם אותיות, מספרים או סימנים שלא מתאימים לקישור, כגון 0 במקום O במילה COM.

על פי הדיווח של WABetaInfo, מנגנון הזיהוי אינו שולח מידע לשרתים של ווטסאפ וכל עיבוד וניתוח הקישורים נעשה מקומית על המכשיר של המשתמש. לא ברור עדיין אילו קישורים הוא יגדיר כזדוניים. בעוד אתרי ספאם ונוזקות הם אופציה מובילה, יתכן שיוצגו אזהרות גם מעל לינקים לאתרי פורנו, הימורים ותוכן אלים.

הכלי החדש יוכל לסייע במלחמה בפייק ניוז, במיוחד במקרים בהם זוהה קמפיין הטעייה באופן חד משמעי. למשל, בשנה האחרונה נפוצו בהודו הודעות שמזהירות מפני פדופילים, שהציגו תמונות של אנשים תמימים. בכמה מקרים הובילו הקמפיינים הללו למקרי לינץ' ורצח - וסימון ההודעות כשקריות יוכל לסייע במניעת הישנות מקרים כאלה.

תגיות