אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת ישראל ביתנו: דאוד גודובסקי ערער על עונשו לעליון צילום: אוראל כהן

פרשת ישראל ביתנו: דאוד גודובסקי ערער על עונשו לעליון

יו"ר מטה ישראל ביתנו לשעבר שהורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות שוחד והלבנת הון מבקש לעכב את ביצוע עונשו שנגזר לשבע שנות מאסר. עורכי דינו: "גזר הדין שהוטל על מרשנו חמור וחסר פרופורציה למעשים בהם הודה"

10.07.2018, 16:01 | נעמי צורף
דאוד גודובסקי, יו"ר מטה ישראל ביתנו לשעבר ואחד מהנאשימים המרכזיים בפרשת הכספים הגיש היום (ג') ערעור לבית המשפט העליון בו הוא מבקש לעכב את ביצוע העונש שנגזר עליו. גודובסקי הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות שוחד והלבנת הון ובחודש שעבר נגזר עליו בבית המשפט המחוזי בתל-אביב עונש חמור של שבע שנות מאסר.

קראו עוד בכלכליסט

את הערעור הגיש גודובסקי באמצעות עורכי הדין אורי קורב ואסף בנמלך ממשרד טולצ'ינסקי שטרן מרציאנו כהן לויצקי ושות', מהם נמסר כי "גזר הדין שהוטל על מרשנו חמור וחסר פרופורציה למעשים בהם הודה. פסק הדין שגוי משפטית ומבוסס על עובדות החורגות מהודאתו. אנו מאמינים כי בית המשפט העליון יתקן את הטעות שנפלה בגזר הדין ויקבל את הערעור".

דאוד גודובסקי, צילום: אוראל כהן דאוד גודובסקי | צילום: אוראל כהן דאוד גודובסקי, צילום: אוראל כהן

גודבוסקי נעצר ונחקר כדמות מרכזית בפרשה עם תחילתה בדצמבר 2014. באוגוסט האחרון הוא הועמד לדין ביחד עם סגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום, ששימש כיד ימינה, ומספר מעורבים נוספים. כתב האישום כולל בתוכו כמה וכמה פרשיות וכמה סעיפי אישום בשלל עבירות של שוחד ומרמה.

גודובסקי הורשע שלקח שוחד וביקש שוחד בכך שהתנה כספים קואליציוניים בהיקפים של מיליונים בתמורה לסכומים שונים, בהם מימון יח"צ לקירשנבאום, מימון טיסות לעצמו ולאחרים, מינוי מקורבים ועוד. לפי כתב האישום המקורי, בין 2001 ל-2014 שימש גודובסקי עובד ציבור והיה אמון בין היתר על קשר עם גורמי השטח של ישראל ביתנו, לרבות ראשי רשויות, חברי מועצות, מרכזי סניפים ופעילים. הוא עמד בקשר עם גופים שונים שביקשו שהמפלגה תפעל להעביר להם כספים מתקציב המדינה, ובין היתר תעביר לשימושם כספים קואליציוניים. גודובסקי, נטען, היווה ערוץ להעברת בקשות מסוג זה אל קירשנבאום. באישום המקורי נטען כי גודובסקי היה שותף מרכזי בתכנון ובהוצאה אל הפועל של חלק משמעותי מן המעשים הפליליים שבוצעו על ידי סגנית השר וביצע אותם יחד עמה.

במסגרת ההסדר, שבו לא נקבע עונש, הודה גודובסקי בעבירות השוחד, אך כמה מסעיפי האישום ירדו והוגש כתב אישום מתוקן, שבו הובהר שלא לקח כסף לכיסו. עוד נקבע במסגרת ההסכם כי גודובסקי לא יעיד נגד קירשנבאום.

על פי הערעור, הפניה לבית המשפט העליון לאחר שבית המשפט המחוזי דחה את את בקשת גודובסקי לעכב את תחילת ריצוי עונש המאסר בפועל וקבע כי עליו להתייצב לריצוי עונשו ב-15.7, שבועיים לאחר מתן גזר הדין. שופט העליון עופר גרוסקופף קבע לדון בבקשה ביום חמישי הקרוב (12.7) בשעה 18:00.

בערעור נכתב כי גזר הדין ניתן על "יסוד הסדר הטיעון, לאחר הודעת המערער, והרשעתו בכתב אישום מתוקן, ובהיעדר הסכמה עונשית בין הצדדים". עוד צויין כי "ההסדר נערך טרם שמיעת ראיות בעניינו של גודובסקי". במעמד הקראת גזר הדין עתר גודובסקי בבקשה בפני שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב ירון לוי לקבוע את מועד תחילת ריצוי עונשו עד להחלטה בערעור, אולם השופט לוי דחה את הבקשה וכתב בהחלטתו כי "כאשר מדובר בערעור על חומרת העונש בלבד הנטייה היא שלא לעכב את ביצוע המאסר".

עוד נכתב בערעור כי "הכניסה לכלא עבור אדם מן היישוב שהורשע בדין לאחר משפט ממושך במהלכו לא היה במעצר מהווה אירוע קשה וטראומטי בחייו, ניתוק וקריעה מאורך חייו. שבועיים ימים הם, בלשון המעטה, זמן שאינו מאפשר היערכות ראויה ומן הדן והצדק היה להאריכו". צויין שכייון שנדחתה הבקשה לעיכוב ביצוע, באי כוחו של גודובסקי לא הספיקו להכין את הערעור על העונש ולכן עליהם להסתפק רק בבקשה זו לדחיית מועד תחילת ריצוי העונש.

תגיות