אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבינט הדיור אישר הגדלת מספר חברות הבנייה הזרות בישראל צילום: LO-DESIGN/Pixabay

קבינט הדיור אישר הגדלת מספר חברות הבנייה הזרות בישראל

על פי החלטת הקבינט יגדל מספר החברות הזרות מ-6 ל-12 וכל חברה תהיה רשאית להביא ארצה 1,000 פועלים. האוצר: "המהלך יגדיל היצע הדירות בישראל". הקבלנים: "המהלך חלא יתקן את הכאוס שנוצר בענף הבנייה"

10.07.2018, 16:38 | נמרוד בוסו

קבינט הדיור אישר היום (ג') את הצעת שר האוצר משה כחלון להכפיל את מספר חברות הבנייה הזרות שיורשו לפעול בישראל, ולהגדיל מספרן מ-6 כיום, ל-12, וזאת על מנת להגדיל ולהאיץ את קצב הבנייה למגורים. כל חברה תורשה להביא עמה במסגרת פעילותה בארץ עד 1,000 פועלים, כך שמספר הפועלים הזרים שיוכלו לעבוד בישראל במסגרת המהלך יגיע לעד 12 אלף איש. זאת בנוסף לאלפי הפועלים הזרים שמורשים לעבוד בישראל מכח ההסכמים שנחתמו עם שורה של מדינות, בהם סין בולגריה ומולדובה.

קראו עוד בכלכליסט

החברות החדשות צפויות להיבחר במסגרת הליך מכרזי שייערך על ידי משרד השיכון והבינוי. במסגרת הליך מכרזי דומה שנערך לפני כשנתיים, נבחרו שש החברות הזרות הראשונות שהורשו להיכנס לפעילות בישראל – חמש מהן מסין ואחת מפורטוגל.

ממשרד האוצר נמסר כי החברות שיגיעו יועסקו "בעבודות רטובות בלבד בפרויקטים של בנייה למגורים בשיטת כל הקודם זוכה. החברות הנבחרות יוכלו לשתף פעולה עם חברות מקומיות". עוד נמסר כי "להצעה יש השלכה על משך הבנייה של דירה למגורים שצפוי להתקצר בשל השימוש בטכנולוגיות מתקדמות לבינוי מתועש".

 , צילום: pixabay/rhythmuswege צילום: pixabay/rhythmuswege  , צילום: pixabay/rhythmuswege

שר האוצר, משה כחלון אמר בעקבות ההחלטה כי "מדובר במהלך נוסף שלנו למען הגדלת היצע הדירות בישראל. אנחנו לא מתכוונים לעצור. נמשיך לפעול בכל הכוח ובכל הכלים העומדים לרשותנו בכדי לאפשר לכל זוג צעיר בישראל להגיע לדירה במחיר סביר. הגדלת מספר חברות הבנייה הזרות שיתאפשר להן לפעול בישראל יביא להאצת הבנייה ולקיצור הזמן הדרוש לבנייה למגורים בשל השימוש בטכנולוגיות מתקדמות".

מנכ"ל התאחדות בוני הארץ (התאחדות הקבלנים), עו"ד אליאב בן שמעון, אמר בתגובה להחלטה כי "שר האוצר ומטה הדיור מתחילים להפנים שהקפאת השוק איננה הפתרון למצוקת הדיור ובטח שלא הבאת עוד חברות בנייה זרות, יתקנו את העוול והכאוס שנוצר בענף הבנייה. שום מדינה מתוקנת לא היתה בוחרת לפתור משבר בתעשייה הגדולה ביותר בה על ידי החלפתה בתעשייה זרה והקרבת אלפי עובדים ותעשיות נלוות על מזבח ניהול מדיניות כושלת בשוק הדיור".

"די אם נציין את העובדות כי למכרז 'תכנן ובנה' בחריש שיועד ותוכנן מראש עבור חברות בנייה זרות, לא ניגשה אף ולו חברה זרה אחת ויתרה מכך, שלוש מתוך שש החברות הזרות שהציגו מועמדות לעבוד בארץ, פרשו ממאגר החברות המורשות לעבוד בישראל".

מארגון "קו לעובד" נמסר בתגובה: "אנו מצרים על ההחלטה הנמהרת, אשר סימן שאלה גדול שורר מעל חוקיותה. ההחלטה מסיגה אותנו שנים ואף עשורים לאחור, בכל הנוגע לזכויות בסיסיות של עובדים. מזה שנים מקובל, גם על המדינה, כי אין לכבול מהגרי עבודה למעסיק אחד, כי יש לגייסם בדרך מפוקחת שלא תוביל לעושק בדמות דמי תיווך אסטרונומיים וכי יש לפקח על העסקתם, בין היתר על מנת למנוע צורות חמורות של ניצול. ההחלטה להביא אלפי עובדים, הכבולים הלכה למעשה לחברה אחת ללא יכולת להחליף מעסיקים, תוך שנגבים מהם דמי תיווך ותוך התעלמות מתנאי ההעסקה להם הם חשופים - שמה לאל את העקרונות הבסיסיים ביותר, החולשים על העסקת מהגרי עבודה בישראל״.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
וההיתרים מה איתם?
במקום לדאוג לכלכלה הישראלית לשגשג כחלון מחפש להעשיר מדינות אחרות. אני מציע לו להתעסק בתכלס, משמע לצמצם מיידית את לוחות הזמנים לקבלת היתרים, לאפשר לרשויות המקומיות יד חופשית כמובן בפיקוח בשביל לזרז ועדות ואולי ככה נוכל לעמוד ביעדי התחלות הבניה שכולם מצפים ומכוונים אליהם. בדרך הזאת בטח שלא נראה שינוי!! וחבל.
יוסי  |  11.07.18
לכל התגובות