אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדקו חגורות והורידו תוכנות: אפליקציות תיירות ששווה להכיר צילום: שאטרסטוק

הדקו חגורות והורידו תוכנות: אפליקציות תיירות ששווה להכיר

אפליקציה אחת מוצאת לכם מדריך מקומי, שנייה ממליצה מה בדיוק לארוז בהתאם ליעד ולמועד הנסיעה ושלישית מוצאת לכם את כרטיס הטיסה הזול ביותר; תעשיית הטראוול-טק בישראל הכפילה את היקפה בשלוש השנים האחרונות. הכירו את הפיתוחים המתקדמים שבו

11.07.2018, 12:44 | יואב סטולר
התיירות העולמית שוברת שיאים בזכות הירידה במחירי הטיסות, העלייה ברמת החיים והנגישות הדיגיטלית. מי שמעוניינים להיות חלק מהתחום ולעתים אף לעשות בו שינוי מהותי הם אנשי תעשיית הטראוול-טק, עם מיזמים טכנולוגיים שמסייעים לבחור את היעד, להזמין טיסות ומלון, לתכנן את המסלול, לארוז את המזוודות ולקנות מט”ח.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הערכות, תעשיית הטראוול-טק בישראל הכפילה את היקפה בשלוש השנים האחרונות, כשגם שחקנים בינלאומיים גדולים מעולם התיירות בוחרים לתקוע יתד פה בארץ. לדברי יוסי ויניצקי, ראש תחום ההייטק בבנק הפועלים, השינויים הללו הם הגל השני של השפעת הטכנולוגיה על תעשיית התיירות.

 

יוסי ויניצקי, צילום: צביקה טישלר יוסי ויניצקי | צילום: צביקה טישלר יוסי ויניצקי, צילום: צביקה טישלר

הם ממשיכים את הגל הראשון שהחל בראשית ימי האינטרנט המסחרית, צמצם את השימוש בסוכני נסיעות והוביל ליצירת אתרי המלצות ורכישת כרטיסים בהתאם לאופטימיזציה של השוואת מחירים לאורך כל שרשרת השירותים. לדעתו, היישומים החדשים שמפותחים היום, חלקם בידי סטארט-אפים ישראליים יובילו לשינוי הדרך שבה יבוצעו הטיולים הבאים. “כלכליסט” ממפה עשרה סטארט-אפים שעשויים לשדרג את החופשה הבאה.

Cool Cousin

אני אהיה המדריך שלכם

מייסדים: איתי נגלר, שחר כותני, איתמר ויצמן, גיל עזריאלנט, נדב סעדיה

גיוס: 2 מיליון דולר בסיבוב Seed שהובילה Elevator Fund

שנת הקמה: 2016

הסטארט-אפ Cool Cousin פיתח רשת לשיתוף מידע בין תושבים מקומיים בכל העולם לבין תיירים ומאפשרת חיבור ביניהם. כך, גם ללא שכירת שירותיו של מדריך מקומי יכולים המבקרים לקבל המלצות על מקומות ייחודיים. השירות שמציעה החברה זמין כבר היום בכ-80 ערים מרכזיות בעולם, ומציע אטרקציות בתחומי התרבות, הארועים, האוכל, חיי הלילה, הקניות ועוד. אפשר לראות מי המדריך המקומי, לבדוק את מפת ההמלצות שלו ולשלוח לו הודעה. לכל מדריך מצורפת תמונה, גיל, שם ותחום עיסוק והתמחות שעל פיהם יכולים התיירים לבחור את הדמות המתאימה להם ביותר.

Cool Cousin, צילום: אתר coolcousin Cool Cousin | צילום: אתר coolcousin Cool Cousin, צילום: אתר coolcousin

Arbitrip

החדר כבר מסודר

מייסדים: בני יונוביץ’, אוראל יוסף

גיוס: 5 מיליון דולר

שנת הקמה: 2015

הסטארט-אפ Arbitrip מפתח טכנולוגיה להזמנת חדרים בבתי מלון לנסיעות עסקיות המבוססת על למידת מכונה. המערכת הממוחשבת, שתכליתה לחסוך לחברות זמן, טרחה וכסף, מאתרת את חדר המלון המתאים בתעריף המשתלם ביותר תוך שהיא לוקחת בחשבון פרמטרים כמו מיקום ויעד הנסיעה. המערכת יכולה לחסוך לארגונים חלק ניכר מההוצאות על ידי הצעת מחירים סיטונאיים מיוחדים וניהול ארגוני מרכזי. במקביל מאתרת הטכנולוגיה ספקים רבים ומציעה מעקב אחר ההוצאות, קביעת מדיניות נסיעות, ניהול תשלומים וחשבוניות בסטנדרט ארגוני. לחברה יש היום 170 לקוחות עסקיים בעולם, חלק ניכר מהם חברות הייטק ישראליות.

Arbitrip , צילום: arbitrip Arbitrip | צילום: arbitrip Arbitrip , צילום: arbitrip

Unchange

עודף ממאה

מייסד: אבי קוגל

גיוס: 500 אלף דולר

שנת הקמה: 2015

חברת Uchange הישראלית מציעה פלטפרומה חברתית להמרת מט"ח: חוזרים מחו"ל שנותרו עם המטבע זר יכולים להיפגש עם נוסעים לפני עלייתם לטיסה בשדה התעופה ולהחליף אתם את הסכום חזרה לשקלים על פי השער היציג וללא עמלה. כל שעל הנוסעים לעשות הוא להיכנס לאפליקציה להזין את סוג המטבע והכמות ממנו שברצונם להחליף ולקבוע נקודת מפגש עם המעוניינים בהחלפה. הצ'ט שמציעה Uchange מאובטח ומאפשר דירוג של המשתמשים. האפליקציה טובה במיוחד לחוזרים ממדינות שהמטבע שלהן אינו מוביל בשווקים הבינלאומיים ועל כן השער שיקבלו במוסדות הרשמיים יהיה גבוה. בכל מקרה מומלץ להיזהר ולבדוק היטב את הכסף בעת קבלתו כדי להימנע מאי נעימות.

יורו? אין בעיה, צילום: shutterstock יורו? אין בעיה | צילום: shutterstock יורו? אין בעיה, צילום: shutterstock

Pruvo

חוסכים שעות שינה

מייסדים: איתי מרסיפר, רגב ברודי

גיוס: 500 אלף דולר, בהובלת הדקה ה-90

שנת הקמה: 2016

הסטארט-אפ Pruvo מתחייב לבדוק כיצד לחסוך את עלות הלינה בטיול. מחירי חדרים במלונות נוטים להשתנות מרגע השלמת ההזמנה ועד למועד ההגעה של התיירים. האלגוריתם של Pruvo מנטר את הרשת בהתאם להזמנת החדר שנשלחה למערכת ובמקרה שמחיר החדר אכן ירד, הוא מציע לבטל את ההזמנה ולהזמין מחדש את אותו החדר באותו המלון במחיר מוזל. על פי Pruvo, החיסכון הממוצע להזמנה נאמד בכ-12%. לחברה שותפיות עם המשווקים הגדולים בתחום המלונאות ברשת, שעם חלקם היא מחזיקה בהכסמים ייחודיים, ולאחרונה החלה לפעול גם כשמשווקת בעצמה.

אתר Pruvo אתר Pruvo אתר Pruvo

Roomer

מבטלים את הביטול

מייסדים: עדי זלינגר, בן פרומים, גון בן דוד

גיוס: 7 מיליון דולר

שנת הקמה: 2011

הסטארט-אפ Rommer פיתח פלטפורמה שמאפשרת לסחור בחדרי מלון שבכוונת האורחים לבטל ברגע האחרון. כך במקום להתקשר עם המלון, לבטל את ההזמנה ולשאת בדמי הביטול, יכולים השוכרים להעביר את ההזמנה לאורחים אחרים שמעוניינים בחדר. Roomer מציע זירת התקשרות שבאמצעותה ניתן ל"סחור בביטולים" בהתאם ליעד, לחדר, למחיר, לתאריך ולהתראה מראש. הדיירים החדשים שוכרים את החדר בזול וגם המבטלים ברגע האחרון ממזערים את הנזק.

Roomer Roomer Roomer

Meal sharing

נחשו מי בא לסעוד

מייסד: ג’יי סאסוואני

שנת הקמה: 2012

זוהי אפליקציה המאפשרת אירוח לסעודה בבית מקומי, ביעד הטיול. התיירים ממלאים את יעד הביקור, התאריך ומספר האורחים ולפניהם נפרשת רשימה של בתים מארחים. כך זוכים המשתמשים בהכרות בלתי אמצעית עם תושבי המקום, מזונם, ביתם והתרבות שלהם, כאשר התגמול הכספי נקבע עצמאית בין הסועדים למארחיהם. ליוצאים למסעות ארוכים יכולה לספק האפליקציה גם תחושה משפחתית או חברית. ארוחות כאלה גם מוזילות את מחיר הטיול ופוסחות על הצורך התמידי לבקר במסעדות.

מי בא לאכול?, צילום: שאטרסטוק מי בא לאכול? | צילום: שאטרסטוק מי בא לאכול?, צילום: שאטרסטוק

PackPoint

אל תשכחו לקחת סוודר

מייסד: בן גלינווטר

גיוס: השקעה של שני אנג’לים

שנת הקמה: 2013

אפליקציית PackPoint חוסכת את הכנת הרשימה של הציוד שצריך לארוז לחופשה. באמצעות מענה על שאלון ובו שאלות בסיסיות כמו לאן נוסעים, לכמה זמן ומה מטרת הביקור תרכיב האפליקציה את הרשימה המומלצת, תציג ציוד שמתאים לכל סוג של טיול ותאפשר להוסיף פריטים. מאז שהוקמה PackPoint טיפסה לצמרת דירוגי האפליקציות, כשמיליונים עושים בה שימוש.

PackPoint PackPoint PackPoint

FairFly

משיגים כרטיסים בזול

מייסדים: אורי לוין, אביאל סימן טוב, גילי ליכטמן, עמי גולדנברג

גיוס: 7 מיליון דולר

שנת הקמה: 2014

הסטארט-אפ הישראלי FairFly, שבין מייסדיו אורי לוין, ממייסדי Waze, מציע הפחתה במחירי כרטיסי הטיסה, הוצאת עתק בארגונים גדולים. FairFly מתחברת ישירות למערכת ההזמנות ועובדת מאחורי הקלעים בצורה אוטומטית: המערכת מתעדת את פרטי הטיסה שהוזמנה, ולאחר רכישת הכרטיס. במשך הימים שקודמים לטיסה, מאתרת המערכת כרטיסים במחירים נמוכים יותר לאותו יעד באותו מועד. אם מחיר הכרטיס החלופי אטרקטיבי ודמי הביטול נמוכים מספיק, השירות יציע לבטל את כרטיס הטיסה המקורי וירכוש את הכרטיס החדש כאשר ההחלפה מתבצעת גם היא באופן אוטומטי. כך אפשר לחסוך מאות דולרים במחירי הכרטיסים, תוך הישענות על הפער שבין ההזמנה המוקדמת לבין מחירי טיסות של הרגע האחרון;. והפער בין מחיר הכרטיס במחלקת תיירים לבין המחיר במחלקות עסקים וראשונה.

FairFly FairFly FairFly

WAY2VAT

שומרים לך את הקבלה

מייסדים: עמוס סימנטוב, ארנון יער, רועי שילקורט, אביב ברשף

גיוס: 5 מיליון דולר מדה וינצ’י קפיטל, iAngels, פועלים ונצ’רס, Standard Bank ו-Moneta Seeds

שנת הקמה: 2016

חברת הסטארט-אפ WAY2VAT מפתחת מערכות מבוססות ענן להחזרי מע"מ לארגונים: במקום להיסחב עם קבלות מקומטות מכל נסיעת עסקים, יכולים התיירים העסקיים וארגוניהם להשתמש בפיתוח של החברה: לסרוק את הקבלה באפליקציית הנייד ובסוף החופשה לקבל דו"ח מפורט של המע"מ שזכאים בעבורו להחזרים.

 

 

 

השירות מאפשר לחסוך שתי פרוצדורות מסורבלות: הן של שמירת קבלות הנייר והן של חישובן. כמו כן, לצד הדו"ח המסכם אפשר למשוך מהארכיון את הקבלות עצמן כדי לפקח שההליך עבר וההחזרים התקבלו. על פי WAY2VAT, היקף החזרי המע"מ באפליקציה נאמד בכ־20 מיליארד דולר לעסקים והארגונים, כשהמטרה מבחינתם היא גם להגיע ללקוחות הקטנים יותר בהמשך.

 

עמוס סימנטוב, ממייסדי החברה עמוס סימנטוב, ממייסדי החברה עמוס סימנטוב, ממייסדי החברה

 

 

תגיות