אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מחכים לאפקט אפולו" צילום: אלון הדר

"מחכים לאפקט אפולו"

מאחורי פרויקט שיגור החללית הישראלית הראשונה של spaceIL עומדים גם שותפים לדרך, בהם חברת בזק: "היוזמה בבסיס המיזם היא אתגר טכנולוגי ומדעי, אבל מאחוריה לא פחות מהשראה חינוכית"

12.07.2018, 16:00 | אפרת אלוני, בשיתוף "בזק"
החללית הישראלית הראשונה בדרך לשיגור – וההתרגשות רבה לא רק בקרב היזמים והציבור, אלא גם בקרב השותפים לדרך. אחת מהם היא בזק, שהשקיעה לאורך השנים לא מעט במיזם כחלק מתקציבי התרומה לקהילה.

כבר משנת 2011 פועלת SpaceIL, עמותה ללא כוונת רווח, עם הפנים להנחתת החללית הישראלית הראשונה על הירח. העמותה הוקמה על ידי שלושה מהנדסים צעירים: יריב בש, כפיר דמרי ויהונתן ויינטראוב, שנענו לאתגר התחרות העולמית Google Lunar XPRIZE: מרוץ בינלאומי מודרני להנחתת חללית בלתי מאוישת על הירח– וגם עם תום התחרות המשיכו עם הפנים קדימה.

חללית SpaceIL, הדמייה: SpaceIL חללית SpaceIL | הדמייה: SpaceIL חללית SpaceIL, הדמייה: SpaceIL

בסיס פעילותה של העמותה אינו רק מדעי, אלא גם חינוכי: במשך השנים היא פעלה בזירה החינוכית כדי לעודד בני נוער ללימודי מדעים, יזמות ושאפתנות שתניע את העולם קדימה. אל הצד הזה בדיוק התחברו בבזק:כיוון שהחברה תורמתבאופן עקבי לתחום החינוך, היא רואה את העשייה של spaceIL כמשהו מעורר השראה לדור הצעיר - ליזום, ללמוד ולדחוף קדימה. זו המהות של בזק כחברה המנסה לתת לדור הצעיר כלים לעשות את זה: היזמים בעמותה הם בעלי ראייה קהילתית וחינוכית. אמנם היוזמה בבסיסה היא אתגר טכנולוגי ומדעי לכל דבר, אבל כוונת המייסדים הייתה לא פחות ההשראה החינוכית כתוצאה מפעילותם והצלחתם.

לצד התרומה הכספית הגדולה שהשיאה בזק להצלחת הפרויקט, גויסו עשרות מעובדי החברה כשגריריspaceIL להעברת פעילות חינוכית בבתי ספר והרצאות במהלכן הובא סיפורה של העמותהבמטרה לעורר השראה. "אנחנו מקווים לאפקט אפולו", אומרים בבזק, "כשמיד אחרי הנחיתה המפורסמת על הירח הייתה נסיקה בהרשמה למקצועות מדעיים". חיבור נעשה גם לעמותת "תפוח", עמה פועלת בזק רבות לצמצום פערים דיגיטליים בחברה הישראלית.

"נציב את דגל ישראל על הירח", אמר במסיבת העיתונאים השבוע ד"ר עידו ענתבי, מנכ"ל spaceIL. "זו חללית קטנה וחכמה. הקוטר שלה 2 מטר וגובהה כמטר וחצי. המשקל שלה הוא 600 ק"ג, והיא תנחת על הירח כשהמשקל שלה הוא 180 ק"ג. המשגר ישחרר את החללית בגובה 60 אלף קילומטר, והיא תיכנס למסלול אליפטי סביב כדור הארץ - עד שתגיע ליעד".

כעת נותר לחכות ל-13 בפברואר 2019– תאריך היעד לנחיתת החללית החכמה על הירח.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לא החללית הישראלית הראשונה
כל כלי תעופה שנמצא מחוץ לאטמוספירה של כדור הארץ יכול להיקרא חללית. מדובר בחללית הישראלית הראשונה שמיועדת לנחות על הירח. ולאלה המלעיזים על בזבוז משאבים. אמנם הפרס שהובטח ע"י גוגל למי שיצליח במשימה כבר בוטל מכיון שעבר מועד השיגור שנקבע בתחרות אך הצוות בהובלת התעשייה האווירית החליט להשלים את המשימה כדי להגיע למטרות שלשמן יועד הפרוייקט והן פיתוחי הלוואי שיווצרו במהלך הפיתוח והבניה וכן הכשרת כח אדם הנדסי שיוכל לטפל במשימות דומות.
ישראל  |  31.07.18
לכל התגובות