אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המכסים הנוספים בדרך? שיא בעודף המסחרי של סין מול ארה"ב - 29 מיליארד דולר ביוני צילום: בלומברג

המכסים הנוספים בדרך? שיא בעודף המסחרי של סין מול ארה"ב - 29 מיליארד דולר ביוני

היבוא הכללי למדינה גדל ב-14.1% בחודש שחלף - פחות מהתחזיות; הרשויות בסין הודיעו כי לא יאטו טת הטיפול בסחורות אמריקאיות, למרות "מלחמת המכסים"

13.07.2018, 09:54 | שירות כלכליסט

סין דיווחה היום (ו') על שיא בעודף המסחרי שלה מול ארה"ב, זאת למרות מסי היבוא שהטילו המדינות זו על זו. לפי משרד המכס הסיני, העודף המסחרי של סין מול ארה"ב הגיע ביוני ל-28.97 מיליארד דולר. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, מדובר בעודף המסחרי החודשי הגבוה ביותר של הענקית האסייתית. במאי עמד העודף המסחרי של סין מול ארה"ב על 24.6 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

משרד המכס הסיני כי מינואר עד יוני 2018 נרשמה צמיחה הן בהיקף היצוא לארה"ב והן בהיקף היבוא שלה ממנה. ואולם בשעה שהיצוא הסיני לארה"ב צמח ב-5.7%, היבוא גדל ב-4% בלבד, ומכאן העלייה בעודף המסחרי.

עוד הודיע משרד המכס הסיני כי לעת עתה אין בכוונתו להאט את הטיפול בסחורה אמריקאית בנמלים או לנקוט צעדים רגולטוריים ייחודיים אחרים; זאת למרות שהשבוע הודיע נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי הממשל האמריקאי יטיל מסי יבוא נוספים על סחורה סינית בשווי 200 מיליארד דולר. הודעה זו של הממשל הגיע לאחר שוושינגטון ובייג'ינג הודיעו בסוף השבוע שעבר על כניסתם לתוקף של מסי יבוא בשיעור 25% על סחורות בשווי 34 מיליארד דולר מתוצרת כל אחת מהמעצמות. העודף המסחרי של סין ב-2017 כולה עמד על 375 מיליארד דולר.

בד בבד, הודיעה סין כי היקף היבוא הכללי למדינה ביוני רשם צמיחה של 14.1% לפי שווי דולרי. מדובר בצמיחה נמוכה מצפי האנליסטים, שעמד על 20.8%. מנגד, הצמיחה בשווי הדולרי של היקף הייצוא עלתה מעט על הציפיות והגיעה ל-11.3%. העודף המסחרי הכללי של סין ביוני הגיע ל-41.61 מיליארד דולר, לעומת צפי של 27.61 מיליארד דולר.

לפי ג'וליאן אוונס-פריצ'ארד, הכלכלן הראשי של חברת המחקר "קפיטל אקונומיקס", הנתון מעיד על קשיים במשק הסיני. אוונס-פריצ'ארד מעריך שהמגמה השלילית צפויה להימשך לנוכח ההסלמה במלחמת הסחר מול ארה"ב. גורם נוסף שישפיע על הייבוא לסין הוא הגבלות שהטילה הממשלה על החזקת רכוש והאטה בהשקעות.

מפעל בסין, צילום: בלומברג מפעל בסין | צילום: בלומברג מפעל בסין, צילום: בלומברג

תגיות