אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזיקי אג"ח אמפל חוששים מקיפוח בהסכם הגז של תשובה צילום: אוראל כהן, עמית שעל

מחזיקי אג"ח אמפל חוששים מקיפוח בהסכם הגז של תשובה

באסיפה אתמול נודע למחזיקים שחוקי ארה"ב לא מחייבים לשתפם כרגע בפרטי המו"מ שמנהלת דלק קידוחים לשימוש בצינור של EMG להזרמת גז למצרים. הם דורשים להיות שותפים לתמורה של 200 מיליון דולר, מכוח אחזקת אמפל (12.5%) ב־EMG

16.07.2018, 08:35 | יניב רחימי

לחצו כאן לעמוד הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

האם דלק קידוחים, בשליטת יצחק תשובה, תפרע את החוב של אמפל — שהיתה בשליטת יוסי מימן — למחזיקי האג"ח שלה? מחזיקי איגרות החוב של אמפל התכנסו אתמול לאסיפה, כדי לקבל עדכונים על העסקה הנרקמת בין דלק קידוחים לבין חברת EMG, ש־12.5% ממנה מוחזקים בידי אמפל. 

קראו עוד בכלכליסט

בעלי היה"ש אישרו אי־חלוקת רווחים

בתחילת החודש קיבלה דלק קידוחים את אישורם של בעלי יחידות ההשתתפות להימנע מחלוקת רווחים, לצורך השקעתם ברכישת זכויות ב־EMG. במסגרת ההתקשרות עם EMG צפויה דלק קידוחים לקבל זכות שימוש בצינור הגז הקיים בין ישראל למצרים ובמתקנים שבבעלות EMG לשם הזרמת גז טבעי.

בפברואר השנה נחתמו שני הסכמים ליצוא גז למצרים ממאגרי תמר ולווייתן בכמות שנתית של עד 7 BCM (מיליארד מ"ק). על מנת שמכירת הגז הטבעי למצרים תתממש, על דלק קידוחים ושותפיה להסדיר את השימוש בתשתיות להולכת גז טבעי למצרים — אם בדרך של שימוש בצינור של EMG ואם בדרך אחרת. חלקה של דלק קידוחים בעסקה שעל הפרק מוערך ב־200 מיליון דולר.

בדלק קידוחים מעריכים כי אם הדיונים עם בעלי הזכויות ב־EMG יבשילו לכדי הסכמים מחייבים, והעסקה שעל הפרק אכן תושלם, הזרמת הגז הטבעי למצרים תוכל להתחיל במועד מוקדם יותר מאשר באמצעות החלופה, המבוססת על הקמת צינור ימי חדש למצרים או בניית חיבור יבשתי חדש בין מערכת ההולכה הישראלית למצרים.

על רקע ההתפתחויות הללו התכנסו מחזיקי האג"ח של אמפל, שהחוב כלפיהם עומד על כמיליארדר שקל, לפני ריביות שנצברו מאז שהפכה החברה לחדלת פירעון ונכנסה לפירוק. זאת לאחר שקיבלו ב־2014 סכום של 50 מיליון שקל בלבד.

המחזיקים באג"ח, שאינן סחירות, מבקשים לוודא שההסכם הנרקם בין דלק קידוחים לבין בעלי הזכויות ב־EMG אינו מקפח את זכויותיהם. בעבר החזיקו באג"ח כלל ביטוח ובית ההשקעות פסגות, שהיו חלק מנציגות המחזיקים. אולם באסיפה התברר להם כי יכולתם להתערב ולהתעדכן בנעשה מוגבלת לעת עתה. "ביקשנו מידע איפה עומד המשא ומתן, כדי לראות שההסכם על דעתנו והזכויות שלנו לא נפגעות, אבל התשובה של אלכס ספיץ', המפרק של אמפל, היתה כי על פי הדין בארה"ב לא מקובל לשתף את הנושים במו"מ, ולכן הוא אינו מוכן לעשות זאת", כך אמר אתמול באסיפה דן אבנון, אחד הנאמנים, למחזיקי האג"ח של אמפל.

אבנון הוסיף כי בשיחה שהתקיימה עם המפרק האמריקאי נמסר שהנושים של אמפל יוכלו להביע את עמדתם רק אחרי שהוא יגיע לבית המשפט, וכי אם תהיה התנגדות של 90% מהנושים לפחות, סביר להניח שבית המשפט לא יאשר אותו. ספיץ' העריך כי אפשר יהיה לפרסם דו"ח על העסקה בעוד שלושה שבועות, ולאחר מכן הוא יהיה מוכן להגיע לישראל ולהשיב על שאלות המחזיקים.

המחזיקים שוקלים כעת לשכור עורך דין הבקיא בדין האמריקאי, כדי לבדוק בשלב הראשון אם זכותם להיות מעורבים לפני הגשת ההסכם לבית המשפט. אחד המחזיקים הפרטיים אמר באסיפה, "אנחנו מתנהגים כמו עדר ללא רועה", וציין שגם בישראל יש מקרים שבהם לצד המפרק יש נציגות וגם עו"ד שמייצג את הנאמן.

החשש שעלה באסיפה הוא מתרחיש שבו בית המשפט לא יקבל את ההתנגדות להסכם. מצב כזה עלול לקרות בגלל שבהסכם עשויות להיות מעורבות ישראל ומצרים, ואז ההתנגדות עלולה להיות בשלב מאוחר מדי, או לנוכח העובדה שאמפל מחזיקה ב־12.5% בלבד מהזכויות ב־EMG. מנגד עלה חשש שמהלך של מחזיקי האג"ח עלול לשבש את ההסכם או לעכב אותו.

שוקלים לקבל ייעוץ משפטי אמריקאי

בתום האסיפה הוחלט שבימים הקרובים יפנו שוב הנאמנים למפרק האמריקאי בבקשה לפרטים על התקדמות המו"מ. אם גם הפעם לא יקבלו מידע, יפרסמו הנאמנים כתב הצבעה ומחזיקי האג"ח יידרשו להכריע אם למנות עו"ד שמתמחה בדין האמריקאי — מהלך שכרוך בעלויות כבדות, ומחזיקי האג"ח יצטרכו לשאת בהן.

יוסי מימן, בעל השליטה לשעבר באמפל, ויצחק תשובה, צילום: אוראל כהן, עמית שעל יוסי מימן, בעל השליטה לשעבר באמפל, ויצחק תשובה | צילום: אוראל כהן, עמית שעל יוסי מימן, בעל השליטה לשעבר באמפל, ויצחק תשובה, צילום: אוראל כהן, עמית שעל

תגיות