אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הסייבר CyberMDX גייסה 10 מיליון דולר צילום: יוגב מאיר

חברת הסייבר CyberMDX גייסה 10 מיליון דולר

החברה פיתחה מערכת לאבטחת מכשור רפואי מקוון בבתי חולים - מכונות MRI, מוניטורים, מכונות הנשמה ועוד - שמהווה מטרת איכות לפושעי סייבר. את סבב הגיוס הובילה קרן פיטנגו והשתתפה בו OurCrowdQure

17.07.2018, 15:01 | הגר רבט
חברת הסייבר CyberMDX, שמספקת פתרון אבטחה למכשור רפואי ברשת, הודיעה היום על השלמת סבב A בהיקף של 10 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן פיטנגו והשתתפה בו OurCrowdQure.

קראו עוד בכלכליסט

סטארט אפ ניישן פיינדר רוצה ללמוד עוד על CyberMDX? מידע נרחב אודות החברה וחברות נוספות בתחום https://finder.startupnationcentral.org/company_page/cybermdx
את CyberMDX הקימו אמיר מגנר (מנכ"ל), שניהל בעבר את חטיבת הסייבר במשרד רה"מ ומוטי שנייברג, ממייסדי פייס.קום שנמכרה לפייסבוק. החברה מפתחת מערכת הגנה למכשור רפואי רגיש שמחובר לרשתות של בתי חולים, כגון MRI, מוניטורים, מכונות הנשמה ועוד. CyebrMDX מציעה פתרון אבטחה כולל, שמאפשר זיהוי ולמידה של המכשור הרפואי והנכסים הקריטיים ברשת באופן אוטומטי והגנה ללא התערבות במכשור עצמו.

אמיר מגנר, מנכ"ל החברה, צילום: יוגב מאיר אמיר מגנר, מנכ"ל החברה | צילום: יוגב מאיר אמיר מגנר, מנכ"ל החברה, צילום: יוגב מאיר

"עולם הרפואה עובר מהפכה בשנים האחרונות ורואים יותר מכשירים רפואיים מחוברים", אמר ל"כלכליסט" אמיר מגנר, מייסד ומנכ"ל החברה. "אבל המכשירים האלה פגיעים מאוד - אין בהן שכבות הגנות סייבר בסיסיות, אפילו דברים טריוויאליים כמו אנטי וירוס, ועולם הסייבר המסורתי לא מתייחס אליהן".

"מערכת הבריאות היא הסקטור הכי נתקף היום", הסביר. "היו עשרות אירועי תקיפה על בתי חולים בשנה האחרונה. בנוסף, המיכשור הרפואי מהווה חלק מתהליך של טיפול בחיי אדם, ומכיוון שכך הפרוטוקולים שלהם שונים והם לא מנוהלים בידי אנשי ה-IT. פתרונות האבטחה שקיימים בעולם ה-IoT לא יודעים לזהות אותם".

המערכות של CyberMDX מותקנות היום בכמה עשרות מרכזים רפואיים, חלקם הגדול בצפון אמריקה. גם אסותא הישראלית התקינה את המערכת בשמונת מרכזיה. "הפתרון נבחר ונפרס ברשת הארגונית המונה שמונה בתי חולים ומרכזים רפואיים, לאחר שזיהינו את האיום והפער הגדל באבטחה של מכשור רפואי" מסר פרופסור ארי שמיס, מנכ"ל אסותא. "הטכנולוגיה שפותחה ע"י CyberMDX מאפשרת לנו בקרה וניהול האבטחה של אלפי התקנים מחוברים בתוך הרשת, כמו גם מניעת האיומים הגדלים על המכשור הרפואי מבעוד מועד - דבר קריטי לעבודה היומיומית של אסותא. הפתרון נותן לנו תמונה רחבה מאוד של פריסת המכשירים הרפואיים וחיבורם לרשת הארגונית, שבחלקם לא ידענו על קיומם ולא קיבלו מענה לפני כן באף טכנולוגיה קיימת".

רמי קליש, שותף מנהל בקרן פיטנגו שהצטרף לדירקטוריון החברה, מסר: "הפתרון של CyberMDX נדרש והכרחי בנקודת הזמן הנוכחית אל מול האיומים ההולכים וגוברים על בתי חולים. הפתרונות הקיימים לאבטחת סייבר ופתרונות ה-IoT השונים אינם מספקים להתמודדות עם הכמות ההולכת וגדלה של איומים דינמיים בעלי אופי מגוון על מיכשור רפואי. מבחינת השוק,אנחנו מאמינים שההתמקדות בפתרונות מתמחים באבטחת מידע לתחום הרפואי תלך ותגבר. CyberMDX מספקת פתרון ייחודי, מותאם לתחום עם טכנולוגיה עילית ואנחנו נרגשים להיות מעורבים בחברה ולהמשיך לתמוך בצמיחתה המואצת".

תגיות