אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת התיירות

"הסיכון הביטחוני הוא המרכזי בעסק תיירותי קטן"

שומר-נאסר, מנהלת פאוזי עזר אין בנצרת, אמרה את הדברים בפאנל בוועידת התיירות של "כלכליסט" בו השתתפו בכירים נוספים בענף התיירות והבנקאות

18.07.2018, 13:15 | מאיר אורבך

"עסקים קטנים חווים את הסיכונים האלה יותר מהגדולים בראש ובראשונה. בשונה מרשתות גדולות אין להם פיזור. יש לו כמה צימרים או בתי מלון ואם הם נמצאים בנקודה שנפגעה מבחינה בטחונית אז כל העסק בבעיה", כך אומרת היום (ד') שרית בן נתן, מנהלת אגף בנקאות קמעונאית בבנק הפועלים בפאנל בנושא העסקים הקטנים בחזית ענף התיירות בוועידת התיירות של "כלכליסט". בפאנל בהנחיית כתב "כלכליסט", אדריאן פילוט, השתתפו גם סורדייה שומר-נאסר מנהלת פאוזי עאזר אין ברשת אברהם הוסטל ועמית יפרח בעלי רשת מלונות אוליב.

קראו עוד בכלכליסט

"המלון שלנו התחיל כעסק קטן בנצרת בעיר העתיקה בשוק", מספרת שומר-נאסר. "הבית נפתח ב-2005 עם שלושה חדרים והתפתח למרות המצב הבטחוני והמצב הכלכלי החזקנו מעמד ועכשיו יש לנו 14 חדרים ו-50 מיטות. ההתחברות שלנו לאברהם הוסטל עוזרת לנו מאוד מאז 2015 ולא היה לנו כל כך קל בעבר. נצרת עכשיו על המפה ויש כבר 15 בתי הארחה ועדיין קשה מאוד להביא אלינו תיירים אין כי תחבורה ציבורית טובה וחסר שילוט".

"הסיכון הבטחוני הוא המרכזי בעסק שלנו אחת לכמה שנים יש אירוע בטחוני מתמשך", אמר פורת. "צוק איתן היה 53 ימים ולמעשה כל יזמי התיירות מרגישים את זה וזה חלק מהחשבון שעושים בתוכנית העסקית שלי. יש אירועים נקודתיים בחודש מאי היה מתיחות בצפון עם סוריה וזה הביא לשינוי קל. אנחנו למדנו לחיות עם זה יצאתי לצו 8 ולא ידעתי אם יש לי עסק לחזור אליו. זה חלק מהגאווה שלי להיות ישראלי שעושה מלונאות".

מימין: כתב כלכליסט אדריאן פילוט, סורדייה שומר-נאסר, שרית בן נתן ועמית פורת, צילום: עמית שעל מימין: כתב כלכליסט אדריאן פילוט, סורדייה שומר-נאסר, שרית בן נתן ועמית פורת | צילום: עמית שעל מימין: כתב כלכליסט אדריאן פילוט, סורדייה שומר-נאסר, שרית בן נתן ועמית פורת, צילום: עמית שעל

חברי הפאנל דנו גם בעומס הרגולציה בישראל המקשה על העסקים הקטנים.

"אנו חווים את זה בצורה קשה מאוד. צריך לבוא לקראת העסק הקטן בתמיכה והלוואות", אמרה שומר-נאסר. "אנחנו מנסים לעבוד עם משרד התיירות על קרן לעסקים קטנים במצבי מלחמה שתהיה רשת ביטחון למלונאים כדי שלא נכנע".

לדברי פורת דווקא בחודש האחרון קיבלו עסקי התיירות הקלות בתחומים רבים. "בנושא הרגולציה אפשר להגיד מילה טובה. הגורמים הבינו את הבעייתיות שלנו ואיפשרו לנו לטפל בעסק ולא ברגולציה ומאפשרים לנו להוריד מחיר ולא לעבוד כל היום על הרגולטור. דווקא עכשיו המדיניות החדשה עושה לנו טוב, אבל עדיין אני נוסע למלון החדש בגלבוע וצריך לשכנע למה צריך חדרים נוספים באזור".

"ככל שנפתחים יותר חדרים ויותר בתי מלון זה יותר טוב", הוסיפה שומר-נאסר.

חברי הפאנל נשאלו כיצד כניסת Airbnb שלא משלם דמי רישום.

לדברי פורת: "בסוף זה משפיע על כולם. זה מבורך מצד אחד כי יש דור שלם שמחפש את זה, אבל מצד שני הם פועלים ללא כללים. אני חי בתל אביב ואני רואה שרשות המסים כן מטפלת בהם ומאמין שכוחות השוק יעשו את שלהם ויצרו איזונים".

בניגוד לפורת בן נתן לא רואה בכך בעיה: "אנשים רוצים חוויה. חלקם רוצים מלון בוטיק או מלון יוקרתי וחלקם רוצים Airbnb. התחרות טובה וכל אחד ימצא את החוויה שהוא מחפש".

תגיות