אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת השוחד בשיכון ובינוי: עד מפתח מהשלוחה בשוויץ נחקר בישראל צילום: יוטיוב

פרסום ראשון

פרשת השוחד בשיכון ובינוי: עד מפתח מהשלוחה בשוויץ נחקר בישראל

משה הפלינג, מנהל הכספים הראשי של SBI שוויץ שעובד בקבוצה 35 שנה, הגיע השבוע לישראל ונחקר בימים האחרונים במשטרה. כפי שנחשף בעבר ב"כלכליסט", הפרקליטות והמשטרה פעלו בחודשים האחרונים להביאו לחקירה בארץ. הגעתו תואמה עם עורך דינו

19.07.2018, 19:15 | תומר גנון

התפתחות נוספת בחקירת פרשת השוחד בשיכון ובינוי: מנהל הכספים הראשי של SBI שוויץ, משה הפלינג, נחת השבוע בישראל ונחקר בימים האחרונים באזהרה במשרדי להב 433 על ידי צוות החקירה המשותף למשטרה ולרשות ני"ע. הגעתו של הפלינג, העובד בקבוצה 35 שנה, תואמה עם עורך דינו, בועז בן צור.

כפי שנחשף בעבר ב"כלכליסט", המשטרה והפרקליטות פעלו מזה מספר חודשים להביא לארץ לחקירה את הפלינג המתגורר בשוויץ.

לדברי מקורב לחקירה, עדותו של הפלינג עשויה לשפוך אור נוסף על מנגנון התשלומים המושחתים לכאורה של החברה באפריקה, ויכולה לסבך עוד יותר בכירים בחברה. זאת בין היתר לאור מסמכים שונים שבידי המשטרה אשר מתעדים תשלומים במזומן לעובדי ציבור זרים בכמה הזדמנויות. על פי ראיות שבידי המשטרה, בכירים בשיכון ובינוי הנחו את אנשי הכספים להוציא חשבוניות פיקטיביות כנגד סכומי כסף שהוצאו במזומן מקופת החברה בסניפים ברחבי העולם לצורך תשלומי שוחד לכאורה.

כפי שפורסם הבוקר באתר "כלכליסט", צוות החקירה בוחן בימים האחרונים האם בעלת השליטה בחברה, שרי אריסון, והדירקטורית המקורבת אליה אפרת פלד, המשמשת גם כיו"רית ומנכ"לית "אריסון השקעות", ידעו על מנגנון השוחד לכאורה שהפעילה החברה במזרח אפריקה ודרום אמריקה במטרה לזכות במכרזים בתחום הבינוי. גורם המקורב לחקירה אמר כי על הנחקרים מופעלים לחצים כבדים לשתף פעולה בנושא.

מצעד הנחקרים בקבוצת שיכון ובינוי, המיוצגת על ידי משרד גורניצקי ושות', נמשך היום כאשר מנכ"ל שיכון ובינוי לשעבר, עופר קוטלר; היו"רית לשעבר רוית ברניב; ומנכ"ל החברה הנכדה SBI שוויץ, רוני פאלוך, נחקרו במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלוד. לשלושה, שנחקרו בעבר, מיוחס חשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובד ציבור זר, רישום כוזב במסמכי תאגיד, קבלת דבר במרמה ועבירות דיווח לפי חוק ני"ע.

פרויקט של החברה בניגריה, צילום: יוטיוב פרויקט של החברה בניגריה | צילום: יוטיוב פרויקט של החברה בניגריה, צילום: יוטיוב

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מקווה שתפרסמו את התגובה.הגיע הזמן לעשות סטופ בכל ה
בכל העולם ובמיוחד באפריקה לעשות עסקים זה היה ויהיה חלק מהנורמה כל ההיתעסקות של יפה הנפש שבכך הורסים חברות ואנשים ביגלל נורמה שלטת שהרי אם זה לא שיכוי ובינוי .זה חברה אחרת גרמית או סינית .ככל שרוצים לטהר אפשר להזהיר...אלא שפיתאום בארצות הברית החליטו לפתוח בחקירות בגלל האינטרס האישי שלא זכו לא ביגלל שהם טהורים אלא לא נתנו מספיק מאימים ופותחים בחקירה ואז יפה הנפש בארץ מיתלבשים על זה להראות שאנחו יותר ישרים חבל .אנחנו שוכחים שמהרווחים הם שילמו מס במשך עשרות שנים כולל עסקת עובדים .חומר למחשבה
ציון  |  19.07.18
2.
אפריקה
מי שלא עובד באפריקה לא מבין כלום. אין בעולם המושגים האפריקאי שאתה תקבל עבודה בגלל שאתה טוב. אתה יכול חקבל עבורה רק אם אתה משלם!!! מי שלא משלם לא מקבל עבודה באפריקה זה כל ילד קטן יודע. האם משטרת סין חוקרת חברות סיניות שעובדות באפריקה.???? לא לשלם המשמעות היא להחזיר את כל החברות הישראליות מאפריקה. אלפי משפחות תלויות בעבודות האלו. אפריקה לא רוצה לתקן את עצמה אז מי אנו שצריכים לתקן ??? מי שקצת מבין את העסק הזה יודע שאפריקה מעדעץיפה לקבל את הכסף מהישראלים לפחות הם בטוחים שהם יקבלו עבודה טובה.
יהודי  |  19.07.18