אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייסבוק בודקת חשדות להפרה נוספת של מדיניות הגנת הפרטיות צילום: רויטרס

פייסבוק בודקת חשדות להפרה נוספת של מדיניות הגנת הפרטיות

הרשת החברתית הקפיאה את שיתוף הפעולה עם חברת עיבוד הנתונים קרימזון הקסגון, לאחר ש"הוול סטריט ג'ורנל" פנה אליה בבקשה שתסביר את טיב קשריה של קרימזון עם הממשל הפדראלי, ארגון ללא מטרות רווח המקושר לקרמלין, וממשלת טורקיה. פייסבוק: "לוקחים ברצינות את ההאשמות האלה וחוקרים את הנושא"

21.07.2018, 08:45 | שירות כלכליסט
פייסבוק בודקת חשדות נוספים להפרה של מדיניות הגנת הפרטיות שלה והקפיאה אתמול (ו') את שיתוף הפעולה שלה עם חברת עיבוד הנתונים קרימזון הקסגון (Crimson Hexagon).

קראו עוד בכלכליסט

קרימזון הקסגון נוסדה ב-2007 על ידי גארי קינג, מנהל המכון למחקר כמותי באוניברסיטת הרווארד. באפריל האחרון, פייסבוק הודיעה כי השיקה שיתוף פעולה בין קינג, פייסבוק וגורמים אקדמיים נוספים שיאפשר גישה לנתונים של פייסבוק על מנת לחקור את השפעתם על הבחירות.

לחברה רשימה ארוכה של לקוחות בלו צ'יפ (חברות מובילות) ולפי דיווחיה היא אספה יותר מטריליון פוסטים פומביים מפייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, טמבלר ומקורות אחרים. החברה משתמשת בבינה מלאכותית ובניתוח תמונות על מנת לנטר רשתות חברתיות ולספק ללקוחותיה מידע לגבי חוות דעת הציבור על מותגיהם.

גישתה לממשק תכנות היישומים של פייסבוק ואינסטגרם נחסמה אחרי ש"הוול סטריט ג'ורנל" פנה לפייסבוק בבקשה כי הרשת החברתית תסביר את טיב קשריה של קרימזון הקסגון עם הממשל הפדראלי, ארגון ללא מטרות רווח המקושר לקרמלין, וממשלת טורקיה.

מנכ"ל ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג, צילום: רויטרס מנכ"ל ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג | צילום: רויטרס מנכ"ל ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג, צילום: רויטרס

"אנחנו לא מאפשרים למפתחים שלנו לייצר מכשירי מעקב המשתמשים במידע מפייסבוק ומאינסטגרם. אנחנו לוקחים ברצינות את ההאשמות הללו, הפסקנו את פעילות האפליקציות האלה ואנחנו וחוקרים את הנושא", כך על פי דובר מטעם פייסבוק. "בהתבסס על החקירה שלנו עד כה, קרימזון הקסגון לא השיגה מידע מפייסבוק או אינסטגרם באופן לא הולם", הוסיף הדובר.

במרץ 2017 פייסבוק הציגה מדיניות האוסרת על מפתחים להשתמש בנתוני משתמשים למטרות מעקב, זאת בעקבות גילויים לפיהם המשטרה השתמשה בשירותי חברת הניטור גיאופידיה כדי לאתר מפגינים והסתמכה לשם כך על פידים מיוחדים של מידע משתמש מפייסבוק, אינסטגרם וטוויטר. באותה עת, פייסבוק לא הגדירה למה כוונתה במעקב. גם כיום היא עדיין לא מספקת לכך הסבר.

פייסבוק לא אוסרת על חברות צד שלישי כמו קרימזון הקסגון לספק מידע לסוכנויות ממשלתיות למטרות מחקרי שוק, למשל, כאשר רשות הבטיחות בתעבורה בארה"ב רצתה לבדוק מה דעת הציבור על הארגון.

תגיות