אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דמי השכירות צנחו וקמעונאים חדשים נכנסים לניו יורק צילום: גטי

דמי השכירות צנחו וקמעונאים חדשים נכנסים לניו יורק

בעקבות ירידה של כ־12% במחירי השכירות ברוב אזורי המסחר המובילים, אנליסטים מדברים על "תקופה של הזדמנויות". יו"ר דגלאס אלימן: "אין כמו ניו יורק. חנות אחת במנהטן יכולה להכניס כמו 12 חנויות בפרברים". זינוק גם בעסקאות המכירה

22.07.2018, 19:16 | שירות כלכליסט

מחירי השכירות לנדל"ן קמעונאי בניו יורק רשמו ירידה ב־12 החודשים האחרונים, מגמה שפתחה פתח לגל חדש של חנויות.

קראו עוד בכלכליסט

השכירות הממוצעת בתריסר מבין 16 הפרוזדורים הקמעונאיים המובילים בעיר צנחו בכ־12% ל־658 דולרים לרגל רבועה, כאשר בעלי נכסים מוכנים עדיין להתפשר על דמי שכירות נמוכים יותר - כך על פי דו"ח שפרסמה חברת שירותי הנדל"ן המסחרי CBRE.

מנהלי נכסים מורידים דמי שכירות "בניסיון לעורר פעילות, בעוד מתווכים מדווחים על עלייה בהתעניינות מצד דיירים", כך לפי ניקול לה'רוסו, מנהלת מחקר ב־CBRE.

ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו. דיור בר-השגה, צילום: איי אף פי ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו. דיור בר-השגה | צילום: איי אף פי ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו. דיור בר-השגה, צילום: איי אף פי

אחרי שנתיים של דמי שכירות גבוהים בעקבות המיתון, שאילץ עסקים רבים לעצור תוכניות התרחבות או לסגור חנויות, בעלי נכסים מסחריים מפגינים כעת נכונות רבה יותר לנהל משא ומתן. לעת עתה, נראה כי האסטרטגיה הזו נושאת פרי. רשת בתי הקפה קופי בין אנד טי ליף בוחנת תוכניות לפתיחת 100 בתי קפה בניו יורק, בעוד הקמעונאית המוזלת פייב בלו תפתח סניף ראשון במנהטן, בשדרה החמישית.

האזור הפעיל ביותר מבחינת השכרת שטחים מסחריים ברבעון השני של 2018 היה הפלאזה דיסטריקט, עם כמעט 50 אלף רגל רבועים. עוד בחמישייה הפותחת: מידטאון ווסט, NoHo, אפר איסט סייד וצ'לסי. ל־NoHo נכנסים בעיקר מותגים מקוונים שמעוניינים להתרחב לחנויות פיזיות. כך, למשל מותג בגדי הנשים רפורמיישן ומותג הביגוד וההנעלה הטרנדי קית' שכרו חללים באזור, שכבר מאכלס את מותג בגדי הפנאי והספורט הקנדי לולולמון. "זו תקופה של הזדמנויות, דמי השכירות בהחלט התמתנו", ציינה פיית' הופ קונסולו, יו"ר קבוצת הנדל"ן דגלאס אלימן, בראיון ל־CNBC. "אין כמו לוקיישן בניו יורק. חנות אחת במנהטן יכולה להכניס כמו 12 חנויות בפרברים".

"כמות השטחים הפנויים בניו יורק כיום היא הגדולה ביותר זה עשור. אפשר למצוא עסקאות נהדרות", הוסיפה.

גם שוק הנדל"ן למכירה חווה התעוררות. זאת אחרי שהיקף העסקאות צנח בשנה שעברה ביותר מ־50% לעומת רמות השיא של 2015 בשל חששות מהעלאות ריבית ועל רקע נסיגת משקיעים זרים. במחצית הראשונה של 2018 החליפו ידיים מגדלי משרדים ומתחמי דיור בסכום כולל של 22.5 מיליארד דולר, זינוק של 34% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. כך לפי נתונים של חברת הברוקראז' קושמן אנד ווייקפילד. עם זאת, מדובר עדיין בנפח נמוך מהתקופה המקבילה ב־2015, אז הגיע היקף העסקאות ל־38 מיליארד דולר.

דאג הרמון, מקושמן אנד ווייקפילד, מציין את הסיכונים הגיאו־פוליטיים, מלחמת הסחר והעלייה בתנודתיות בשוקי המניות כגורמים המשפיעים על השוק. "מהסיבות הללו משקיעים מחפשים מקלט בטוח בנדל"ן יוקרה", ציין.

ברקע הפריחה בשוק הנדל"ן, ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו דיווח בשבוע שעבר, כי העיר מימנה את בנייתן או שימורן של יותר מ־32 אלף יחידות דיור בר השגה בשנה הפיסקאלית החולפת. מדובר בהיקף גדול מזה שנרשם בתקופתו של אד קוץ', אז ננקטו מהלכים דומים בעקבות הזנחה ארוכת שנים.

ההישג התאפשר בזכות השקעה בהיקף של כ־1.6 מיליארד דולר בסובסידיות במטרה להתמודד עם הזינוק בשכר הדירה. דה בלאזיו התחייב לשמר או לבנות 300 אלף יחידות דיור בר השגה עד 2026 בעלות כוללת של 83 מיליארד דולר.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
על מה אתם מדברים?
תפסיקו לתרגם סתם דברים מאתרים אמריקאים מגמתיים. העסקים הקטנים בניו יורק סיטי/סטייט קורסים תחת נטל המיסים של ראש העיר והמושל הליברליים ובורחים מהעיר. רשתות קטנות שבאות במקומום קורסות ובורחות אחרי מספר חודשים. מסעדות שפעלו עשרות שנים נסגרות אחת אחרי השנייה. שטחי מסחר עומדים ריקים כבר שלוש וארבע שנים מבלי שאף אחד מעיז לקחת אותם. שכר הדירה לא תחרותי ולא בטיח, את הכסף שבעלי הנכסים והבניינים מפסידים מהעסקים הסגורים הם גובים בוועד הבית של הדיירים.
בן  |  23.07.18
לכל התגובות