אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת MaterialsZone גייסה מיליון דולר צילום: יח"צ

חברת MaterialsZone גייסה מיליון דולר

החברה פיתחה פלטפורמה מבוססת בלוקצ'יין עבור מדעני חומרים, שמאפשרת להם לחלוק מידע, לשתף פעולה ולהפיץ חידושים בצורה מאובטחת. את סבב הגיוס הובילה Sarona Ventures של פיליפ בואזיז

23.07.2018, 13:40 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ MaterialsZone גייסה מיליון דולר בסבב גיוס ראשוני מקרן Sarona Ventures שבבעלות איש העסקים היהודי צרפתי פיליפ בואזיז, יו"ר ומייסד קבוצת Prodware. החברה פיתחה פלטפורמה לשיתוף פעולה בין מעבדות ומדענים ברחבי העולם העוסקים בתחום חקר החומרים.

קראו עוד בכלכליסט

סטארט אפ ניישן פיינדר רוצה ללמוד עוד MaterialsZone ? מידע נרחב אודות החברה וחברות נוספות בתחום https://finder.startupnationcentral.org/company_page/materials-zone

לחברה מסד נתונים שכולל מידע על חומרים חדשים שפותחו במעבדות חומרים ופלטפורמה לשיתוף פעולה בין מעבדות, מדענים וחוקרים באקדמיה ובתעשיה. איסוף ושיתוף המידע העצום מאפשרים, בין השאר, סינתזה של חומרים חדשים, זיהוי חריגים שאינם תואמים את חוקי הפיזיקה הידועים, הגנה על קניין רוחני, הבטחת הפרטיות והסודיות באמצעות חמש רמות שיתוף ועוד. MaterialsZone שוכנת במיתחם העבודה המשותף של Sarona Space בת"א.

ד"ר אסף אנדרסון, ממייסדי החברה, צילום: יח"צ ד"ר אסף אנדרסון, ממייסדי החברה | צילום: יח"צ ד"ר אסף אנדרסון, ממייסדי החברה, צילום: יח"צ

MaterialsZone, שהוקמה בסוף 2017, הינה תוצר של פיתוח מחקרי בן שבע שנים במרכז לננוטכנולוגיה באוניברסיטת בר אילן, שהחל במעבדה אותה הוביל ד"ר אסף אנדרסון (כיום מנכ"ל ושותף מקים של החברה), ביחד עם פרופ' אריה צבן המכהן כיום כנשיא האוניברסיטה.

החברה מבססת את פלטפורמת החיפוש שלה על טכנולוגיות בלוקצ'יין כדי להבטיח שיצרני הנתונים יוכלו לשמור על זכויות הפיתוחים שלהם ויוכלו למסחר גם פריטי מידע מצומצמים.

   

"הכסף שגויס ישמש להשקעות נוספות בפיתוח מסד הנתונים והפלטפורמה של MaterialsZone שיובילו לפתרונות חדשים" אמר ד"ר אסף אנדרסון, נשיא MaterialsZone ומייסד שותף שלה. "מדע החומרים הוא כוח מניע חשוב ביותר מאחורי החדשנות, וחומרים חדשים עם מאפיינים מיוחדים הם המפתח לטכנולוגיות ופתרונות חדשים. אנו שמחים ליטול חלק פעיל בתהליך זה ולסייע לקידום תחום החומרים העולמי".

"אלפי מעבדות חומרים מסתמכות כיום על מערכות נוקשות של פטנטים ופרסומים מדעיים, שמאפשרים למעבדות לשתף רק חלק קטן מהנתונים שלהן" אמר ברק סלע, הארכיטקט הראשי של החברה ומייסד שותף. "מסד הנתונים והמערכת של MaterialsZone יחסכו עשרות אלפי ניסויים מיותרים, כוח אדם רב ומיליארדי דולרים ברחבי העולם".

 

 

 

"החזון של MaterialsZone משלב מהפכה במדע החומרים, עם טכנולוגיית הבלוקצ'יין, שבה אנו רואים את אחד התחומים המבטיחים ביותר בשנים הקרובות" מסר בואזיז. "השקעתנו ב-MaterialsZone היא ביטוי למדיניות שלנו לטפח חדשנות בחזית הטכנולוגיה, ובכלל זה שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר כגון בלוקצ'יין ובינה מלאכותית". קרן Sarona Ventures שלו, חלק מ-Sarona Partners, השקיעה עד כה ב-14 חברות ישראליות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ל-1 הבלוקצ'יין בשילוב מאגר מידע מבוזר מאפשר מספר דברים...
הבלוקצ'יין במערכת מבטיח שאין גורם אחד מרכזי שבבעלותו גישה לכלל הדאתא המדעי בעולם, וגם מבטיח שדאתא שהועלה לא ניתן לשינוי ושהבעלות עליו (IP) נשארת בידי מי שייצר אותו, אלא אם הוא הסכים להעביר/למכור את זה הלאה. ומעבר לכל זה, שימוש בטוקן במערכת עם חוזים חכמים שמנהלים את המסחר בדאתא מאפשרים שירשור של חלוקת תגמולים ליצרני דאתא גם בעבור פיסות מידע קטנות שנבנו עליהן עוד ועוד שכבות של דאתא. ועם כל זאת, זה נכון שעדיין הטכנולוגיה של הבלוקצ'יין בתחילת דרכה וסובלת מקשיי גדילה. אנחנו מודעים לזה ומתאמים את הפיתוח בהתאם. מקווה שזה מסביר.
איתן (MZ)  |  24.07.18
לכל התגובות