אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"נרשמה עלייה בשיעורי ההידבקות במחלות המין" צילום: באדיבות ד"ר אריה ישעיה

"נרשמה עלייה בשיעורי ההידבקות במחלות המין"

כך מציין ד"ר אריה ישעיה, יו"ר החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית, שמספר גם על הגלולה לגבר – אמצעי המניעה של המחר

24.07.2018, 09:45 | יונתן סידון

בשיתוף מערכת זירת הבריאות

הכינוס השנתי של החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית נערך באחרונה במלון לאונרדו סיטי ברמת גן, ועמד בסימן "אמצעי מניעה וזיהומים המועברים במגע מיני". בין ההרצאות שנכללו בתכנית המדעית של האירוע ניתן לציין את "האם הטכנולוגיה תהרוג את הגלולה?", "הקונדום, האם הוא עדיין נחוץ ב־2018?", "סקס והעיר הגדולה – מחלות מין בראי האפידמיולוגיה ו"מחלות מין בישראל – תת טיפול וטיפול יתר".

"בכנס עסקנו בין היתר בכך שבשנת 2017 נרשמה בישראל עלייה בכל מה שנוגע לשיעורי ההידבקות במחלות מין. מדובר בזיבה, עגבת, כלמידיה, שהיא מחלת המין השכיחה ביותר וגם איידס – בעיקר בקרב גברים", מבהיר ד"ר אריה ישעיה מהמרכז הרפואי רבין (בילינסון), המשמש יו"ר החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית וראש הכנס. לדבריו, "אחת הסיבות המרכזיות לעלייה טמונה בכך שבקרב חלקים לא מעטים באוכלוסייה כבר לא קיים כמעט החשש מהידבקות באיידס. בעבר, וכל עוד האיידס נחשבה למחלה קטלנית, אנשים נזהרו והקפידו על שימוש בקונדום. לעומת זאת כיום, כשיש לאיידס טיפול יעיל ומתקדם, המצב שונה: השימוש באמצעי מניעה פוחת ובהחלט ניתן לומר שקיימת בציבור שאננות שאין לה מקום".

קראו עוד בזירת הבריאות

"עניין נוסף שבו עסקנו בכנס קשור בזה שאנו רואים התחלה של מגמת ירידה בשימוש בגלולות, אמצעי המניעה הנפוץ ביותר בקרב נשים", ממשיך ד"ר ישעיה. "לגלולות יש תדמית ציבורית ותקשורתית מאוד לא טובה וממש לא בצדק. יש לגלולות הרבה יתרונות, אבל משום מה ההתמקדות היא רק בחסרונות – וזה גורם לנשים לחפש אלטרנטיבות. אחת מאותן אלטרנטיבות היא התקן התוך רחמי, אמצעי מניעה שהשימוש בו הולך וגובר והוא אמצעי מניעה מצוין. העלייה בשימוש בהתקן היא אמנם לא קיצונית אבל היא קיימת. מי שהולכים ותופסים בהדרגה את מקומן של הגלולות הם אמצעי המניעה האלקטרוניים. זה עניין שאני מאוד לא בעדו וממליץ לנשים באופן חד משמעי להיצמד לאמצעי המניעה הקונבנציונלים. לנו חשוב לחדד את החשיבות של מין בטוח ואחד המסרים שאנו מבקשים להעביר הוא שגם כאשר משתמשים בגלולות או בהתקן, כדאי שהפרטנר ישתמש בקונדום. כמו כן חשוב כל העת להיבדק, כשבבדיקת שתן פשוטה בשם STDניתן לאתר מגוון רחב של מחלות מין". 

ד"ר אריה ישעיה, יו"ר החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית , צילום: באדיבות ד"ר אריה ישעיה ד"ר אריה ישעיה, יו"ר החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית | צילום: באדיבות ד"ר אריה ישעיה ד"ר אריה ישעיה, יו"ר החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית , צילום: באדיבות ד"ר אריה ישעיה

בכל מה שנוגע לנושא אמצעי המניעה אומר ד"ר ישעיה: "התחום הזה נמצא בהתקדמות גדולה. אחת הבשורות העתידיות המשמעותיות ביותר היא גלולה לגבר. נכון להיום הגלולה עדיין נמצאת בשלבי ניסוי שונים, אך בעוד פרק זמן של כ־16 שנה היא עתידה להפוך לאמצעי מניעה פופולרי וזמין. הגלולה תגרום לזה שהגבר לא ייצר זרע באופן זמני, והשימוש בה גם צפוי להעלים את כל הנושא הזה של גניבת זרע".

ירידה בתדירות קיום יחסי מין

"קיימת ירידה בתדירות של קיום יחסי מין, כאשר את מקום יחסי בין בני אדם תופס הסקס הווירטואלי", מפרט ד"ר ישעיה. "במובן הזה העולם השתנה – כאשר בעידן האינטרנט עבור רבים הפרטנר האנושי הופך למיותר. אלו כללי המשחק החדשים: המפכה הדיגיטלית כבר פה והיא עתידה רק לגדול ולהתרחב. אגב, זה גם אחד ההסברים לירידה בישראל בשיעור ההפלות. ברור שברגע שכמות יחסי המין פוחתת גם מצטמצם היקף ההריונות הלא רצויים".

על פעילותה של החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית וחשיבותו של הכנס, אומר ד"ר ישעיה: "התפקיד שלנו הוא ליישר קו בין הרופאים ולהעביר לציבור את המידע העדכני והרלוונטי ביותר. בנושא כל כך חשוב כמו בריאות מינית לחינוך ולהסברה יש תפקיד מרכזי. מעבר לאספקת אינפורמציה שוטפת, זה גם הצינור דרכו ניתן להביא לניתוץ דעות קדומות והפרכת מיתוסים שגויים. היעד שלנו הוא שהאוכלוסייה תקבל את התמונה הנכונה והמלאה, והכנס הוא אחד האמצעים החשובים לכך".

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

תגיות