אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכספים נגד הפנסיונרים: שוב סירבה לאשר הצעה שתוזיל את דמי הניהול צילום: אלכס קולומויסקי

ועדת הכספים נגד הפנסיונרים: שוב סירבה לאשר הצעה שתוזיל את דמי הניהול

הצעת חקיקה של רשות שוק ההון שנועדה להוזיל את דמי הניהול לפנסיונרים ולהגדיל תחרות על החוסכים הובאה בפעם השנייה לאישור ועדת הכספים - שהחליטה שלא לקיים הצבעה

24.07.2018, 14:21 | רחלי בינדמן

ועדת הכספים דוחה פעם נוספת את ההצבעה על התקנות שצפויות לגרור ההוזלת דמי הניהול לחוסכים - שהובאה לוועדה ביוזמת רשות שוק ההון. לפני כחודש שלח יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני את הרשות ואת סוכני הביטוח ואיגוד חברות הביטוח להתדיינות על התקנות המוצעות, ועתה הגיעו הצדדים לדיון בוועדה. 

ואולם הבוקר בדיון החליטו חברי הוועדה שהם אינם שבעי רצון מתוצאות ההתדיינות והם שלחו את הצדדים לדיון נוסף לפני קיום ההצבעה. גפני נימק את הדחייה באופן הבא: "אין לנו התנגדות להצעה הטובה של רשות שוק ההון רק חייבים לקחת בחשבון את השיקולים של סוכני הביטוח וחברות הביטוח גם כן".  

קראו עוד בכלכליסט

התקנות המוצעות כוללות שני שינויים מרכזיים: האחד הוא לאפשר ניוד כספי פנסיה של פנסיונרים בין קרנות פנסיה - בניגוד למצב היום שבו מרגע הפרישה כוח המיקוח של החוסך מסתיים והוא שבוי בקרן הפנסיה שלו, עובדה שמובילה להעלאת דמי הניהול למקסימום הקבוע בחוק, 0.5%. הרעיון בשינוי זה הוא הוא לעודד תחרות על כספי הפנסיונרים במטרה להוזיל את דמי הניהול.

השינוי הנוסף הוא קיצור הזמן שיש לחברת ביטוח לשמר חוסך המעוניין לעבור לגוף מתחרה ל-5 ימים - צעד שלמעשה יפגע מהותית ביכולת השימור של הלקוחות. המטרה של הצעה זו היא לעודד את גופי הפנסיה להציע הנחות בדמי הניהול לחוסכים שמבקשים זאת, בשונה מהמצב כיום שבו הגופים מציעים את ההנחות רק למי שבוחר לעבור לגוף מתחרה כחלק ממנגנון של שימור לקוחות.

להצעה זו מתנגדים כמובן חברות הביטוח וסוכני הביטוח. החשש הגדול של המתנגדים הוא מפגיעה קשה בכלי השימור המשמעותי ביותר שיש להם, בעיקר מול לקוחות הבוחרים לעבור לשתי קרנות הפנסיה המוזלות שבחר משרד האוצר.

בדיון נכחו נציג לשכת סוכני הביטוח מיכאל נוימן, מנכ"לית איגוד בתי ההשקעות היוצאת יוליה מרוז, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח גיא רוטקופף, וכן רג'ואן גרייב, לשעבר סגן הממונה על שוק ההון והיום בכיר בחברת הביטוח הפניקס.

בדיון הגן חבר הכנסת מיקי זוהר (ליכוד) על סוכני הביטוח והטיח בפני הראל שרעבי, סגן בכיר של הממונה על שוק ההון דורית סלינגר כי "אתם ממילא רוצים לחסל את סוכני הביטוח". לעומת זאת ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) דווקא תמך בתקנות.

בסופו של דבר, כאמור הוחלט שוב לדחות את אישור התקנות עד להתדיינות נוספת בין הנציגים השונים, דבר שידחה את אפשרות ההצבעה עליהן עד למושב הכנסת הבא אחרי הפגרה - אם לא מאוחר יותר. סלינגר תסיים את תפקידה בסוף אוגוסט ובחברות הביטוח וסוכני הביטוח מקווים שניתן יהיה למסמס כך את התקנות, שלא יובאו לאישור תחת המחליף או המחליפה שלה. מדובר בטיוטת תקנות שפורסמה כבר לפני למעלה משנתיים והובאה לראשונה לפני חודש לדיון ועדת הכספים.

ח"כ משה גפני יו"ר ועדת כספים , צילום: אלכס קולומויסקי   ח"כ משה גפני יו"ר ועדת כספים | צילום: אלכס קולומויסקי ח"כ משה גפני יו"ר ועדת כספים , צילום: אלכס קולומויסקי

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
דמי אבטלה למקבלי פנסיה
חוק ביטוח לאומי 175 קובע כי מקבל פנסיה לא יקבל דמי אבטלה מלאים המגיעים לו לפי הכנסתו אלא השלמה לפנסיה המגיעה לו. לדוגמא אם אבטלה חה הוא זכאי היא 7500₪ והפנסיה היא 5000₪ יקבל אבטלה של 2500₪. עוות לא הגיוני . במשך עבודתו שלם מלא דמי ביטוח לאומי ומקבל חחקי. ובעידן הקורונה שאין מקומות עבודה נותר חוסר הכנסה של אלפי שקלים. צריך להעלות את הבעיה הלאה לשר הרווחה.
בנימין א.  |  13.07.20
9.
גנבים
סוף סוף יש מישהו מנסה לשמור על אינטרסים הבסיסיים של האזרח וכבר שמים לו רגליים. ועל מה כבר מדובר??? חופש בחירת מעבר? זה הרי לא איזה חוק דרקוני שיחייב חברת ביטוח לעבוד בחינם. סהכ לקוח יוכל לעבור לחברה אחרת ויפסיק להיות לקוח שבוי. אם אני יכול למשוך כסף מבנקומט של כל בנק בלי קשר לבנק שבו מתנהל חשבון שלי, למה שלא אוכל לעבור חברת ביטוח? קיצור זמן המתנה זה נראה די שטות. אני אומנם חיכיתי איזה 3 חודשים עד שעברתי לקרן ברירת (כולל ריבים עם המעסיק,סוכן ביטוח והמתנה בפועל), זה לא מה שחשוב בעיניי. חשוב שמעבר יהיה חלק ואוטומטי וללא מחסומים כלשהם אחרי שלקוח החליט לעבור. כמו במעבר חברת סלולר מי שמתנגד כנראה יש לו אינטרס חסוי כגון קבלת שוחד חוקי מחברות ביטוח על זה שיגן על אינטרסים שלהן. בארצות הברית זה חוקי לגמרי וקוראים לזה LOBBY
חוסך לפנסיה  |  24.07.18
לכל התגובות