אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אהובי לא דיווח כנדרש על עסקת בעלי עניין ברבד צילום: אוראל כהן

אהובי לא דיווח כנדרש על עסקת בעלי עניין ברבד

רשות ני"ע קנסה את בעל השליטה, את המנכ"ל שרון זכות ואת חברת הנדל"ן עצמה ב־1.4 מיליון שקל. זאת לאחר שלא דיווחו כי עו"ד אריאל שוב, המקורב ליגאל אהובי, קיבל זכויות בפרויקט בנייה גדול

24.07.2018, 18:07 | גולן חזני

יגאל אהובי ורבד הציבורית שבשליטתו נקנסו במאות אלפי שקלים לאחר שהודו בעבירות דיווח והטעיה. אהובי והחברה לא חשפו במלואם את הקשרים בין אהובי לבין שותף באחד הפרויקטים של רבד.

 

באמצעות עוה"ד נווית נגב ואיריס ניב־סבאג, נקבע כי אהובי ישלם 300 אלף שקל עיצום כספי. בנוסף, הושתה עליו על תנאי למשך שנה מגבלת כהונה כנושא משרה במקרה של הפרה נוספת, וכן התחייבות למניעת הישנות ההפרות. מנכ"ל רבד שרון זכות נקנס ב־100 אלף שקל, והוטל עליו איסור על תנאי לחצי שנה לכהן כנושא משרה במקרה של הישנות ההפרות. רבד עצמה נקנסה במיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

103 דירות באבן גבירול

מדובר בעסקה של רבד, שבמסגרתה קיבל עו"ד אריאל שוב זכויות בפרויקט בנייה גדול. שוב, שמטפל בחלק מהעיסקאות שמבצע אהובי בחברות הפרטיות שבבעלותו כ"נותן שירותים משפטיים", הוא שהביא את העסקה לרבד וקידם את הפרויקט. הוא קיבל 15% מתוך 60% הזכויות שמחזיקה רבד בפרויקט, וחלקו בה הועמד בידי רבד כהלוואה נושאת ריבית - שתיפרע מרווחי הפרויקט. כמו כן קיבל שוב דמי ייעוץ בקשר עם אותו פרויקט.

פרויקט הנדל"ן שבו מדובר מתפרס על 3 דונם במרכז תל אביב, בין הרחובות אנטוקולסקי, אבן גבירול ושטרוק, ויכלול 103 דירות ושטח מסחרי קטן (כ־5% מהפרויקט). השותף של רבד בפרויקט הוא היזם ומבעלי חברת BIT אורי הלר, ודואר ישראל מחזיק ב־7% מהזכויות על הקרקע. ב־2016 רכש אהובי מהלר, שהיה הבעלים הקודם, את השליטה בפרויקט (60%) תמורת 76.5 מיליון שקל, המשקפים לקרקע שווי של 127 מיליון שקל.

רשות ני"ע קבעה כי שוב הוא סוג של בעל עניין, ובעקבות כך העסקה שביצעה רבד אמורה היתה לעבור אישור ברוב מיוחד באסיפת בעלי המניות שלה. רבד חלקה על עמדת הרשות וטענה כי מדובר בקשר קל וזניח שהחברה לא היתה אמורה לדווח עליו, אולם הרשות דחתה טענה זו.

הרשות האשימה את אהובי וזכות בהפרה ראשונה. נגד אהובי נטען כי אף שהגדיר את הקשר בינו לבין שוב כ"קל וזניח", הרי שהוא משמעותי הרבה יותר. אהובי הזכיר בתחילה רק עסקה אחת משמעותית בהיקפה, בשכונת רמת אביב, שעו"ד שוב טיפל בה במסגרת עסקיו הפרטיים. אולם הרשות, מצידה, טענה כי היה עליו לציין את כל העסקאות שבהן טיפל עורך הדין. במילים אחרות, אהובי לא חשף בפני הרשות את מלוא המידע על היקף קשריו העסקיים עם שוב, ולטענתה - אם היה מביא את הגילוי המלא, בעלי מניות המיעוט של רבד היו עשויים להצביע נגד אישור העסקה.

אהובי הואשם גם בהפרה שנייה, הפעם עם רבד, בכך ששיחרר את המידע לרשות בשלבים ולא באופן מיידי. אהובי הודה כי ייתכן שהתרשל וצריך היה לנהוג אחרת.

בהסדר עם הרשות נקבע כי אהובי מודה בשתי ההפרות, וכך גם זכות ורבד עצמה. במקרה כזה אחריות החברה נגזרת מאחריות בעלי התפקידים בה. עם זאת ציינה הרשות כי מדובר בנסיבות לא חמורות מבחינתה, וכי העסקה כדאית לחברה.

 , צילום: גיא אסיאג צילום: גיא אסיאג  , צילום: גיא אסיאג

רבד, העוסקת בייזום ובניית פרויקטים בתחום הנדל"ן, נסחרת בבורסה בשווי של 156 מיליון שקל, אחרי ירידה של כ־13% שרשמה מתחילת השנה. בשיתוף עם חברת בית הזהב הבורסאית מחזיקה רבד גם בבתי אבות סיעודיים בבריטניה. ב־2016 רכשה רבד עם גיל זהב 15 בתי אבות סיעודיים תמורת 79 מיליון ליש"ט (כ־380 מיליון שקל).

אהובי מחזיק ב־65.1% ממניות רבד, צבי בירן מחזיק ב־7.8% והאחזקות של גופים ציבוריים מסתכמות ב־13.7%. את 2017 סיימה רבד עם הכנסות של 36 מיליון שקל וברווח נקי של 12.5 מיליון שקל. הונה העצמי עמד בסוף השנה על 274 מיליון שקל - כפול כמעט משווי השוק שלה. במאי האחרון דיווחה רבד על הסכמות עם רשויות המס, לפיהן תוותר על הפסדים מועברים של 14.9 מיליון שקל לשנים 2011–2013 ותשלם מס של 650 אלף שקל. 

מרבית עסקיו האחרים של אהובי הם פרטיים, ומרוכזים בעיקר בבריטניה. בחלק מהנכסים שם שותפים גם ג'ורג' חורש, פרופ' יצחק סוארי וחברת אלייד. באחרונה גייסה חברה משותפת של השלושה 1.5 מיליארד שקל באג"ח בישראל, לצורך מחזור חוב של חברה שנכסיה - 80 אולמות תצוגה - מושכרים ליבואנית פולקסווגן לבריטניה. בנוסף מחזיק אהובי בפרויקט נופש בווייטנאם, שבו הסתכסך עם שותפיו הישראלים.

תגיות