אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החיים אחרי פושון: ג’וליאן עטיה פותח איטלקית חדשה צילום: עמית שעל

החיים אחרי פושון: ג’וליאן עטיה פותח איטלקית חדשה

אחרי התאוששות קצרה מנפילת הצרפתית היוקרתית פושון, פותח יזם המסעדות ג’וליאן עטיה את ספונטיני - איטלקית עם מנות קלילות ומהירות

25.07.2018, 08:21 | רעות ברנע

"פושון היתה בית ספר מצוין", אומר ג’וליאן עטיה על המסעדה הצרפתית היוקרתית שנכשלה בארץ בגדול. “למדתי מה הישראלים אוהבים, מה עובד ומה לא, על מי לסמוך ועל מי לא”.

רגע לפני פתיחת המקום החדש שלו, ספונטיני (SPUNTINI) – מסעדה ומעדנייה איטלקית ברחוב אחד העם בתל אביב - הוא מסביר מדוע פושון נכשלה.

עטיה (41) היה זה שהביא את פושון לישראל. המסעדה ודוכן הקינוחים נפתחו במקביל במתחם שרונה ב־2015 בקול תרועה ועם הרבה תשומת לב מצד הקהל הישראלי. אבל הם החזיקו מעמד שנתיים בדיוק. המסעדה ובית הקפה הגדול שפעל בשטח של 250 מ”ר היה הראשון להיסגר.

דוכן הקינוחים בשרונה מרקט עוד המשיך לפעול כמה חודשים אחרי, במקביל לדוכן נוסף ומפעל שפתחה החברה בראשון לציון, עד שנסגרו גם הם. “לא היה רווחי להמשיך בפעילות של הדוכנים”, מסביר עטיה. “זה מותג מאד חזק, אחד המותגים הכי חזקים בצרפת, אבל לא היה לו חיבור לקהל הישראלי. האוכל לא היה טעים לו. את הקינוחים הם אמנם אהבו אבל להחזיק מקום כל כך גדול שמתבסס על קפה ועוגה זה בלתי אפשרי”.

ג’וליאן עטיה. "מהיר לא אומר שזה ג’אנק", צילום: עמית שעל ג’וליאן עטיה. "מהיר לא אומר שזה ג’אנק" | צילום: עמית שעל ג’וליאן עטיה. "מהיר לא אומר שזה ג’אנק", צילום: עמית שעל

"נפגעתי מהכישלון"

 

עטיה נולד וגדל בפריז למשפחה יהודית אבל מעולם לא היה לו קשר הדוק עם ישראל. לעסקי המסעדנות נכנס בעקבות אחיו שפתח מסעדה יפנית בעיר, ועוד לפני גיל 30 היה בעלים של כמה מסעדות בעיר. “בשלב מסוים התעייפתי. מכרתי את העסק ותכננתי לעבור לארה”ב, אבל חברים שבדיוק עשו עלייה שכנעו אותי לבוא לישראל ולהכנס לעסקי שמן הזית”, הוא מספר על “live o”, חנות של שמן זית ומוצריו שהפעיל בשדרות רוטשילד במשך 5 שנים. אחרי שנסגרה החנות היה עטיה היזם שחיבר בין המותג הצרפתי פושון לזכיינים הישראלים - פייר בסנינו שמחזיק בזיכיון רשת ברגר קינג בארץ, ושותפיו צביקה קרובי ורוני ליש, בעלי לגעת באוכל. הוא שימש כמנכ”ל החברה בארץ בשנתיים בהן היא פעלה.

מנות בספונטיני. רובן מבוססות על פסטה, צילום: אפיק גבאי מנות בספונטיני. רובן מבוססות על פסטה | צילום: אפיק גבאי מנות בספונטיני. רובן מבוססות על פסטה, צילום: אפיק גבאי

“זה לא היה הכסף שלי שהושקע, אבל בהחלט נפגעתי מהכישלון”, הוא אומר. “עבדתי מאד קשה כדי שהמקום ירוויח. זה היה הבייבי שלי, נתתי את כל הכוח כדי שזה יעבוד, וכשזה לא עבד לא הרווחתי כסף”.

עכשיו, ממקום מפוכח יותר פותח עטיה את הבייבי השלישי שלו בישראל, שהפעם הוא באמת שלו. על הקונספט של ספונטיני - באיטלקית נשנוש או חטיף - הוא החליט במהירות שיא. רק לפני חודש חתם חוזה על החלל שהותירה מסעדת השף “גריג” שנסגרה ברחוב אחד העם בעיר, ובימים הקרובים ייפתחו כבר דלתות ה”מסעדנייה” - מסעדה ומעדנייה - האיטלקית החדשה שלו במקום.

“מילדות האהבה שלי היא אוכל איטלקי”, הוא מספר. “ראיתי שאין הרבה איטלקי באזור, בטח שלא קליל, מהיר, זול וכשר. המקום יפעל גם כמעדנייה שתמכור אוכל מוכן – סלטים איטלקיים, פסטות טריות, גבינות איטלקיות במשקל ועוד, וגם כמסעדה מהירה שתגיש ארוחות בוקר וצהריים המבוססות כולן על המטבח האיטלקי המסורתי”.

”אוכלים מה שרואים”

את התפריט בנה עטיה בעצמו, עם ייעוץ של השף מנה שטרום שעזר לו להתאים את המנות האיטלקיות המסורתיות לחך הישראלי. רוב המנות מבוססות על פסטה (בממוצע 40-30 שקל למנה) אבל יהיו גם קישים, לזניות ודגים. “הרעיון הוא ארוחה קלילה. אוכלים מה שרואים, אין הפתעות. אין שומן, אין חמאה. הכל טרי כמו באיטליה. מהיר לא אומר שזה צריך להיות ג’אנק”.

מה גורם לך להאמין שכאן והפעם תצליח יותר?

“יש לי הרבה ניסיון, גם לטוב וגם לרע. והוא מאפשר לי להבין איך עסק היום יכול להיות רווחי”.

תגיות