אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שקד יכולה למנוע פגיעה בזכויותיהם של יותר מ-50 אלף נפגעי גוף בשנה

שקד יכולה למנוע פגיעה בזכויותיהם של יותר מ-50 אלף נפגעי גוף בשנה

רשות שוק ההון פועלת על מנת לבטל תשלום חד-פעמי בנזקי גוף לכל מי שנקבע לו אחוזי נכות הגבוהים מ-20%. משמעות הצעה הזויה זו, בין השאר, היא, שהנכה יישאר כל חייו תלוי בגוף מסחרי, שכל המעניין אותו הוא לשלם כמה שפחות ושבכל עת יוכל לעתור לבית המשפט לשינוי גובה התשלום

27.07.2018, 08:01 | יראון פסטינגר
רשות שוק ההון פרסמה לאחרונה נייר עמדה, ממנו עולה כי היא פועלת על מנת לבטל את התשלום החד-פעמי בנזקי גוף לכל מי שנקבע לו אחוזי נכות הגבוהים מ- 20%. משמעות הצעה הזויה זו, בין השאר, היא, שהנכה יישאר כל חייו תלוי בגוף מסחרי אגרסיבי ועוין, שכל המעניין אותו הוא לשלם כמה שפחות ושבכל עת יוכל לעתור לבית המשפט לשינוי גובה התשלום העיתי בשל שינוי נסיבות. בדרך זו, יימנע שיקומו של הנכה והוא יחיה בסרט המתמשך של הדיון המשפטי כל חייו. בנייר עמדה זה מחזקת המדינה את חברות הביטוח על גבם של לפחות 50,000 נפגעי גוף בשנה.

בשלהי 2017 החליט המוסד לביטוח לאומי להקל עם הנפגעים ותיקן את שיעור ההיוון לגובה של 2%. נכון, עדיין לא אידיאלי אבל מתקרב יותר למציאות. בסמוך לשינוי זה, הורתה פרקליטות המדינה באופן חד צדדי, כי בכל התיקים בהם משלמת המדינה פיצויים, יחושב גם הפיצוי לפי היוון של 2% על מנת למנוע את קיפוח הנפגעים.

ארז קמיניץ המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, צילום מסך: Youtube.com ארז קמיניץ המשנה ליועץ המשפטי לממשלה | צילום מסך: Youtube.com ארז קמיניץ המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, צילום מסך: Youtube.com

ההיגיון אומר שחברות הביטוח יתקנו את השיעור בהתאם ואפילו המדינה אישרה העלאה של גובה הפרמיה שמותר לחברות הביטוח לגבות מהמבוטחים, אבל, השינוי בשיעור ההיוון טרם הגיע. ואז הגיע ערעור לבית המשפט העליון והיועץ המשפטי לממשלה נדרש להציג את עמדתו. לצורך זה, הוקמה ועדה בראשות המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד ארז קמיניץ. אגב, כבר במאי השנה, ציין קמיניץ כי המגמה היא לייתר את הדיון בשאלת גובה ההיוון, על ידי פסיקת הפיצויים עתיים-חודשיים בשל הנזקים. כלומר, במקום תשלום חד-פעמי, הוא ייפרס לתשלומים חודשיים.

עמדה זו מנוגדת לעמדה המקובלת בפסיקה המחייבת את סיום ההליך המשפטי בהקדם על מנת שהנכה יוכל להסתגל למצבו ולהשתקם. עמדה זו אף הוצגה בפני ועדת קמיניץ על ידי המשנה לנשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט אליעזר ריבלין, אחד המומחים הגדולים בתחום הנזיקין בארץ.

הצעת הוועדה עלולה להפוך עשרות אלפי נכים ונפגעים לתלויים בחסדי חברת הביטוח. כאשר מדובר בגוף ממלכתי כמו הביטוח הלאומי או משרד הביטחון, ישנה הנחה, שלא תמיד עומדת במבחן, כי מוסד ציבורי לא יתעלל בנכה. אולם, כאשר מדובר בגוף מסחרי, מי יישורנו?

חברות הביטוח הינן חברות פרטיות התלויות ברווחים. לאור האמור הנפגעים יהיו חשופים למעקבים במשך כל חייהם, כמו גם לחדירה לפרטיות ולדיונים משפטיים אין קץ בשל ״שינוי נסיבות״ – טענה המאפשרת בכל שלב פתיחת דיון משפטי בנושא גובה הפיצוי החודשי.

ונשאלת השאלה מדוע שרת המשפטים, המגלה פעילות כה רבה בנושאים הפוליטיים המעניינים אותה, מתייחסת באדישות גמורה לתבשיל המופקר המתבשל בחצרה האחורית בבניין באין מפריע?

אולי הנושא אינו ״סקסי״ מספיק, כמו הטלת אגרות על הליכי ביניים, ייקור אגרות התובענות הייצוגיות או הורדת בג"צ למחוזי, אך נקווה כי שרת המשפטים תתעורר לבסוף ותדאג למנוע את הפגיעה בזכויותיהם של יותר מ-50 אלף נפגעי גוף בשנה.

הכותב הינו שותף במשרד רון – פסטינגר ומתמחה בתחום הרשלנות הרפואית

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
כל מי שניסה אי פעם לממש את הפוליסה שלו יודע
חברות הביטוח הן מנוולות ומנהליהן הם אנשים נוראיים, רשעים של ממש. לנגד עיניהם עומדת רק הדורסנות שהם מנסים לנקוט בה ולשכלל אותה אל מול האזרח הקטן, בדיוק ברגעי המשבר שלו. אל תעשו ביטוח, כי ממילא בעת צרה הביטוח יעשה הכל כדי לא לשלם לכם.
יוןנן  |  30.07.18
2.
צודק עורך הדין
אין בהצעה שום פגיעה בשכר טרחת עורכי הדין. שכר הטרחה ממילא מתווסף לסכום הכולל שנפסק ומשולם ע״י חברות הביטוח. הסכום משולם לעורך הדין עם סיום ההליל המשפטי במלואו לפי שווי הסכום המהוון של פסק הדין. התשלום העיתי הוא של הנפגע בלבד והוא מקבל אותו כל חודש לחשבון הבנק שלו. מה נראה לך שהתשלום העיתי החדשי יועבר ללקוח כל חודש דרך עורך הדין ועורך הדין יהיה שותף לו ויקבל משך עשרות שנים כמה עשרות שקלים בחודש?
נפגע תאונה  |  27.07.18
1.
חבל שהכותב שכח לציין את האינטרס שלו ...
עורכי דין בתחום נזקי גוף , מקבלים תשלום כאחוזים מהתיק . אם הסכום מתקבל חד פעמית - העו"ד מקבל את שכ"ט חד פעמית וממשיך הלאה לתיק הבא. אם הסכום מתקבל כל חודש (זרם עתי) גם העו"ד יקבל כל חודש ולא תשלום חד פעמי . יתרה מכך , העו"ד יהיה כבול ללקוח כל חייו , כל טענה של חברת הביטוח על שיפור במצב המבוטח (גם עשרים שנה לאחר קרות המקרה) תצריך את העו"ד להתמודד עם חברת הביטוח. במילים אחרות פחות הכנסות לעו"ד . מצד שני סביר להניח כי קבלת הכסף בתשלומים ולא בבת אחת - תמנע בזבוז של כסף של הלקוח . טוב היה עושה העו"ד הנכבד לו היה מפרסם את האינטרס שלו בנושא ...
אחד שיודע  |  27.07.18