אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דלף לרשת: ממשק משקפי ה-AR של מג'יק ליפ צילום: TechCrunch

דלף לרשת: ממשק משקפי ה-AR של מג'יק ליפ

פלטפורמת המציאות המוגברת תכלול עיצוב שקוף המשלב אלמנטים וירטואליים שמתמקמים באופן טבעי בחדרו של המשתמש. תמונות ראשונות של הממשק הודלפו לרשת בידי מפתחים, וחושפות שילוב יצירתי בין תלת ודו ממד

29.07.2018, 13:11 | רפאל קאהאן

מג'יק ליפ, חברת המציאות המוגברת המדוברת ביותר בעולם, צפויה להשיק את המשקפיים הראשונים שלה עוד הקיץ, במועד שטרם נמסר. בינתיים, הופיעו ברשת תמונות של ממשק המשקפיים, שמציג עיצוב שקוף ונאה.

קראו עוד בכלכליסט

אתר TechCrunch ליקט את התמונות שדלפו בטוויטר, בפורומים ברדיט ובאתרים נוספים, אותן העלו מפתחים שקיבלו את ערכת התוכנה החדשה של מג'יק ליפ. אותם מפתחים בונים יישומים למשקפי החברה מזה מספר חודשים, כדי להבטיח שבעת ההשקה יהיו עבור המוצר די אפליקציות תומכות ומושכות. מדובר בתנאי קריטי להצלחת כל פלטפורמה; אפילו מיקרוסופט העשירה כשלה בהשקת גרסאות המובייל של ווינדוס בעבר משום שלא היו עבורן די אפליקציות מרשימות.

ממשק מג ממשק מג'יק ליפ, מסך הבית | צילום: TechCrunch ממשק מג

מסך הבית שיופיע למשתמש אינו מקורי במיוחד; הוא מתבסס על מעגל שמורכב מאייקוני האפליקציות - בצורה שנראית כשילוב בין ממשק סמארטפון וממשק שעון חכם. חלק מהאפליקציות שיופיעו הן של מג'יק ליפ עצמה ולא ברור אם מיקומן יהיה קבוע.

ממשק יישום חברתי של מג ממשק יישום חברתי של מג'יק ליפ | צילום: TechCrunch ממשק יישום חברתי של מג

החלק המפתיע הוא שסכימת העיצוב שנבחרה מתבססת על אייקונים דו ממדיים, כנראה בשביל לפשט את ההתנהלות של המשתמש ולצמצם את השימוש במשאבי המערכת - מה שיצמצם התחממות מבנית.

ממשק הגלריה של מג ממשק הגלריה של מג'יק ליפ | צילום: TechCrunch ממשק הגלריה של מג

הדימוי הטוב ביותר הוא של תמונות ש"מודבקות" על גבי תצוגת המשקפיים. זה לא מהפכני אך אמור להיות הרבה יותר ארגונומי וקל לשימוש. הממשק מתחלק לשני סוגי אפליקציות - כאלה שמבוססות על עצמים תלת ממדיים שנראים נהדר, וכאלה שמבוססות על תצוגה דו ממדית סטנדרטית למראה.

אלמנטים וירטואליים משני סוגים - דו ממדיים שנמצאים על הקיר, ושיח תלת ממדי על השולחן, צילום: TechCrunch אלמנטים וירטואליים משני סוגים - דו ממדיים שנמצאים על הקיר, ושיח תלת ממדי על השולחן | צילום: TechCrunch אלמנטים וירטואליים משני סוגים - דו ממדיים שנמצאים על הקיר, ושיח תלת ממדי על השולחן, צילום: TechCrunch

הסוג הראשון של האפליקציות ישמש מן הסתם לגיימינג או לפעילות פיזית. הסוג השני שימושי יותר כאשר רוצים למשל להציג מסך טלוויזיה וירטואלי על הקיר של הסלון או להקרין את גלריית התמונות של הטיול. במקרה הזה הממשק ישתמש בחלון וירטואלי שמכונה prism, בתוכו יוקרן האלמנט שמעוניינים לתקשר עימו.

ממשק מיקום העצמים הווירטואליים של מג ממשק מיקום העצמים הווירטואליים של מג'יק ליפ | צילום: TechCrunch ממשק מיקום העצמים הווירטואליים של מג

התפריטים ופריטי הממשק כגון מקלדת או ניווט בתוך האפליקציות מתבצע בצורה מסורתית, על ידי הצבעה על הפריט או על ידי שימוש בממשק של האפליקציה בסמארטפון או דרך מקלדת בלוטות'.

מדובר בבחירה חכמה שמספקת חוויית שימוש נוחה ומוכרת למשתמשים וחוסכת מהם את הצורך ללמוד את הממשק מחדש. המשקפיים של מג'יק ליפ מיועדים לקשת רחבה של יישומים - משימושים נפוצים עבור הקטגוריה כגון גיימינג, ועד שימוש ברשתות חברתיות ומולטימדיה. עדיין לא ידוע מתי יושק המוצר ומה יהיה מחירו הסופי.

תגיות