אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתנגדי תוכנית המגדלים ב"כיכר אתרים" מערערים: אישור התוכנית התבסס על מידע שגוי צילום: עוזי בלומר

מתנגדי תוכנית המגדלים ב"כיכר אתרים" מערערים: אישור התוכנית התבסס על מידע שגוי

עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים" הגישה ערר בתוספת חתימה של כמה מאות מתושבי האזור. היא טוענת כי הוועדה התעלמה מתפקידה להגן על חופי ישראל לתועלת הציבור וכי קדמה להחלטה שורת מחדלים

31.07.2018, 12:27 | נמרוד בוסו
עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים" הגישה הבוקר (ג') ערר על החלטת הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (הולחו"ף) שניתנה לפני כחודש ימים, ואישרה את התוכנית להריסת מתחם כיכר אתרים הסמוכה לחוף תל אביב והקמת שני מגדלים בני 40 קומות כל אחד למלונאות ומגורים. הערר הוגש לוועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, בתוספת חתימה של כמה מאות מתושבי האזור.

קראו עוד בכלכליסט

בערר שהוגש על ידי עוה"ד רמי פרגן, גל אראל וישי קרובי ממשרד פרגן פלס ושות', טוענת הוועדה כי בהחלטתה התעלמה הוולחו"ף מתפקידה הציבורי החשוב ומהמטרה לשמה הוקמה, להגן על חופי ישראל ולשמור על הסביבה החופית לתועלת הציבור. עוד טוענת העמותה כי דין ההחלטה להתבטל בשל שורה של מחדלים שקדמו לה.

לפני כחודש קיימה הולחו"ף דיון בתוכנית בהתנגדות שהגישה העמותה. העמותה טענה כי התוכנית המקודמת לכיכר אתרים חורגת מתוכנית המתאר של תל אביב, המאפשרת באזור זה בנייה של עד 20 קומות. זאת, לטענתה, ללא הצדקה ועל מנת להעשיר כיסיהם של יזמי הפרויקט על חשבון הציבור.

כיכר אתרים, צילום: אוראל כהן כיכר אתרים | צילום: אוראל כהן כיכר אתרים, צילום: אוראל כהן

במסגרת ההחלטתה, שינתה הוולחו"ף את התוכנית – אשר כללה הקמת שלושה מגדלים בני 40 קומות, והפחיתה מספרם לשניים בלבד, בתמהיל שימושים של 70% למלונאות ו-30% למגורים. במסגרת הערר, טוענת העמותה כי החלטת הוולחו"ף ניתנה בהסתמך על עובדות חלקיות ביותר שהוצגו לה על ידי עיריית תל אביב והיזמים.

תגובת קבוצת JTLV: "התוכנית לשיקום וחידוש כיכר אתרים המוזנחת היא אינטרס ציבורי  שזכה באישורי הוועדה המקומית, הוועדה המחוזית והוולחו"ף המהווה סמכות עליונה בנושאי תכנון ובנייה בסביבה החופית.  כל גופי התכנון הדגישו את התועלות שקיימות בפרויקט ובפרט ביצירת גישה קלה וישירה מהעיר לחוף הים אל מול המצב הבעייתי הקיים כיום. הערר הוא ניסיון נוסף לקדם אינטרסים זרים, תחת כסות של עמותת תושבים".

מהוועדה לשמירה על הסביבה החופית (הולחוף) נמסר: "מדובר בהתנהלות תמוהה לאור העובדה, שלא התקבלה החלטה סופית וברור לכל שמטרת הערר היא לייצר כותרות. תפקידה של הוועדה הינו לדאוג לטובת הציבור ולשיפור המרחב הציבורי החופי, וכך נעשה גם בתוכנית כיכר אתרים. התערבותה של הוועדה בתוכנית, רק תרמה לשימורו של האינטרס הציבורי, ולראייה ההחלטה מנעה את הסתרת קו החוף של תל אביב ע"י מספר רב של מגדלים, כפי שהתוכנית היתה אמורה להיות במקור טרם התערבות הוועדה". 

תגובת עיריית תל אביב-יפו:הערר המדובר לא התקבל בעירייה, וממילא כלל לא ברור כיצד הוגש ערר למועצה הארצית טרם ניתנה החלטה סופית של הולחו"ף בנוגע להיקף זכויות הבנייה. בניגוד לנטען, העירייה הציגה בוועדה לשמירת הסביבה החופית את כל הנתונים שעמדו בפני הועדה המקומית, ולא הוצגה מטעם העירייה חוות דעת כלכלית. הוולחו"ף שוכנעה כי מדובר בתכנון המשפר את המציאות הקיימת ולכן אישרה עקרונות תכנון הכוללים את פתיחת המרחב הציבורי לצד הקמת שני מגדלים ביחס של 70% מלונאות ו-30% מגורים.

נזכיר כי קידום תכנית כיכר אתרים נעשית כחלק מהחזון העירוני ליצירת רצף טיילות לאורך קו החוף ופתיחת המבט אל הים ולשיפור המציאות רבת השנים בכיכר. ההליך התכנוני נעשה בשקיפות ובראייה רחבה של כלל צרכי הציבור ומעבר לאינטרסים הצרים. התהליך מלווה בשיתוף ציבור שתוצריו משפיעים על התכנית הסופית. ההליך מורכב לנוכח העובדה שמרבית הכיכר נמצאת בבעלות פרטית וכוללת כ-200 יחידות פרטיות נפרדות, עובדה שמנעה בעבר את האפשרות לבצע שיפוץ במקום, וכן שנדרשות עלויות גבוהות מאוד כדי לבצע את השיפורים הנדרשים לפתיחת המרחב הציבורי.

 

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה