אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייגן מרקל נפרדת מהפסטה צילום: איי אף פי

מייגן מרקל נפרדת מהפסטה

הדוכסית הטרייה תוותר על מנת הפסטה האהובה עליה בשל הנחיות הארמון. ועוד חדשות אוכל: הבר הלוהט במלון פבריק בתל אביב והטרנד היווני מגיע לצפון

01.08.2018, 08:28 | רעות ברנע
קפה על הבר. ב־2018 לא מספיק לפתוח מלון בוטיק, הוא צריך לכלול גם מסעדת שף או בר לוהט. הלוהט התורן הוא בושוויק שנפתח במלון הבוטיק פבריק החדש בנחלת בנימין. הבר הוא שיתוף פעולה בין רשת קבוצת המלונות אטלס לקבוצת אימפריאל, והוא מוגדר כ”All Day Bar”, למרות שבשבועות הראשונים יהיה פתוח רק בשעות הערב. בהמשך הבר יפעל משעות הבוקר כבית קפה ארטיזנלי.

על התפריט הופקדה השפית אביבית פריאל (אוזריה) שרקחה מנות תל־אביביות בהשראה ניו־יורקית, כמו ברד פודינג מלוח של תרד וקייל עם גבינת עיזים (56 שקל) או נאגטס בבלילת בירה גינס עם איולי סריראצ’ה (39 שקל). בגזרת המשקאות יינתן מקום של כבוד דווקא לקפה, וחלק לא מבוטל מהקוקטיילים יבוססו על קפה.

יווניה בראש פינה. מספר לא מבוטל של מסעדות יווניות מצליחות נפתחו בארץ בשנים האחרונות (אוזריה, גרקו, פאראקלו), אבל הן כולן מתרכזות במרכז הארץ. בסוף השבוע האחרון הגיעה הבשורה גם לצפון הארץ הודות לפלומרי 29, מסעדה יוונית חדשה בראש פינה. מדובר בטברנה ששמה על שם העיר היוונית בה פעלה מזקקת האוזו העתיקה ביותר, כשרוב המנות בה מתומחרות ב־29 שקל בלבד. בתפריט אפשר למצוא מנות מסורתיות כמו טארמה (קציפת ביצי דגים), קפטדה (לביבות כרישה וקישואים) וסופלקי טונה אדומה. בקטגוריית האלכוהול מככב, כמתבקש, האוזו, עם קוקטיילים כמו אוזו שקדים עם ליים ונענע או מוחיטו אוזו תפוזים עם אפרול ובזיליקום.

ויסקי בטעם טוב. בתקופה האחרונה אנחנו עדים ליותר ויותר שיתופי פעולה בין שפים ומוזיקאים, כנראה מתוך התפיסה שאין קומבינציה טובה יותר מאוכל משובח ומוזיקה חיה מצוינת. לרגל יום ההולדת השני של הוויסקי בר מוזיאון במתחם שרונה מושק במקום קונספט חדש בשם Dinner & Show שמפגיש בין שפים ומוזיקאים מובילים לערב אחד של 5 מנות מיוחדות, מוזיקה ואיך לא, וויסקי (350–380 שקל לאדם). בין הצפויים להתארח: השפים אוראל קמחי (פופינה), אביב משה (מסה, קוואטרו) ואפילו פבלו רוזנברג שלא רק יופיע אלא גם יגיש לאורחים מנות מהמטבח הדרום־אמריקאי, מעשה ידיו.

קוקטיילים בבושוויק, צילום: אפיק גבאי קוקטיילים בבושוויק | צילום: אפיק גבאי קוקטיילים בבושוויק, צילום: אפיק גבאי

ארמון בלי פסטה. הדוכסית הטרייה מייגן מרקל נאלצה לעשות כמה שינויים בחייה לאור מעמדה החדש, ביניהם גם באורח חייה הקולינרי. השבוע פורסם כי מרקל תאלץ לוותר על המנה האהובה עליה ביותר, פסטה, כיוון שהמלכה לא מאשרת הכנסתה לארמון. השף לשעבר של הארמון, דארן מקגריידי, סיפר לתקשורת הבריטית כי המלכה אליזבת מקפידה על תזונה בריאה, רובה טבעונית. מלבד תפוחי אדמה ופסטה, היא אינה מאשרת גם הכנסה של דגים ובשרים נאים למטבח הארמון מחשש להרעלת מזון. אז את הסושי, הפסטה והקרפצ’יו שלה תאלץ מרקל לחפש מחוץ לבית. איזה מזל שיין, שנחשב לאחד הדברים החביבים על מרקל, עדיין מותר בארמון.

 מייגן מרקל, צילום: איי אף פי מייגן מרקל | צילום: איי אף פי  מייגן מרקל, צילום: איי אף פי

הארטיק של יוסי. עם ג’וב של שופט ב”משחקי השף” ושתי מסעדות מצליחות, משייה וקיטשן מרקט, יוסי שטרית הוא כנראה השף הלוהט ביותר של הסצנה הקולינרית. בימים אלה הוא משתף פעולה בפרויקט המגנום בר בנמל ת”א. המיזם, שמתקיים מדי קיץ כבר 9 שנים, יפעל למשך חודש (עד 25 באוגוסט). לרגל האירוע רקח שטרית שלושה מתכונים לשלגונים, ובהם בקלאווה של קיץ — שלגון בציפוי תערובת בקלוואה, פיסטוקים, ורדים מיובשים ושברי בצק פילו ופאי לימון, בציפוי קרם גבינה, ג’ינג’ר מסוכר, עלי לואיזה וג’ל לימון.

תגיות