אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היעד: ישראל תצטרף למועצת השמאות הבינלאומית בתוך כחצי שנה צילום: IVSC

היעד: ישראל תצטרף למועצת השמאות הבינלאומית בתוך כחצי שנה

במסגרת המהלך לחבירה לגוף המאגד עשרות מדינות מרחבי העולם, תאמץ ישראל תקינה בינלאומית אחידה. השמאי ירון ספקטור: "זה צעד שיוסיף עוד תנופה ומוניטין למקצוע"

02.08.2018, 09:46 | יונתן סידון

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

האם ישראל צפויה להצטרף למועצת השמאות הבינלאומית? הכיוון, עושה רושם, חיובי. מדובר ביוזמה שאותה מובילה במהלך החודשים האחרונים לשכת שמאי מקרקעין בראשות חיים מסילתי וזוכה לרוח גבית מצד השמאי הממשלתי הראשי במשרד המשפטים אוהד עיני ויו"ר מועצת השמאים דוד שני.

מועצת השמאות הבינלאומית (IVSC) היא ארגון עצמאי היושב בלונדון ומאגד כ־100 גופי שמאות מעשרות מדינות ברחבי העולם ובהן בריטניה, ארצות הברית, סין ויפן, שהתאימו עצמן לתקינה בינלאומית אחידה.

קראו עוד בזירת הנדל"ן

ניק טלבוט, מנכ"ל ה־IVSC, צילום: ivsc ניק טלבוט, מנכ"ל ה־IVSC | צילום: ivsc ניק טלבוט, מנכ"ל ה־IVSC, צילום: ivsc

 

חשיפה בינלאומית לפעילות בארץ

במסגרת הצעדים לקידומה של היוזמה המריאה בחודש שעבר נציגות ישראלית מטעם לשכת שמאי מקרקעין (שכללה בין היתר את תמר אברהם, רון כהן וחיים מסילתי) לפגישות עבודה בבירה האנגלית עם מנכ"ל ה־IVSC ניק טלבוט, מנהל התקינה אלכסנדר אהרונסון וראשי הארגון. בפגישות הוסכם על המשך השיחות בין הצדדים והאצת המגעים. בנוסף, כחלק מסבב הפגישות בלונדון, נועדו הנציגים גם עם אנשי לשכת השמאים הבריטית (RICS) ומשרדי שמאות מקומיים.

"מטרת הפגישות היתה ללמוד לעומק על התקנים הבינלאומיים, ולראות ולהבין איך מיישמים אותם בפועל בבריטניה", מרחיב יו"ר לשכת שמאי מקרקעין חיים מסילתי, "בסך הכל ניתן לומר כי אלו היו פגישות פוריות ומועילות, ואנחנו בטוחים שתהיה להן המשכיות. זיהינו את הצורך ליישר קו עם התקינה העולמית ואנחנו פועלים בהתאם".

באמצעות חבירה לארגון ה־IVSC ואימוץ תקינה אחידה, היעדים המרכזיים הם להזניק קדימה את שוק הנדל"ן בארץ ולייצר חשיפה בינלאומית לפעילות המתרחשת בו – פעילות שתעודד חברות נדל"ן להיכנס לישראל וגופים מחו"ל לבוא ולהשקיע כאן. מצב שכזה עתיד כמובן גם לייצר מקומות תעסוקה נוספים לשמאים ישראלים ולהעלות את קרנו של המקצוע. בהקשר של היוזמה לקידום הצטרפות ל־IVSC והטמעת תקינה בינלאומית אחידה, חשוב גם לציין את המהלך שמקדמת הממשלה להקלה ברגולציה.

 

בלשכת שמאי מקרקעין כבר עומלים על תרגום התקינה הבינלאומית לעברית ולהצלבתה עם זו הישראלית. בעוד שבועות ספורים בישיבת מועצת השמאים תוצג תמונת המצב הנוכחית כמו גם החזון העתידי, כאשר השאיפה היא לגבש גוף משותף שיכלול נציגים מלשכת שמאי המקרקעין, מועצת השמאים ואגף שמאות מקרקעין במשרד המשפטים שיפעל ליישום היוזמה.

"אני אופטימי ומאמין שתוך פרק זמן של כחצי שנה אפשר יהיה לבשר על הצטרפותה של ישראל ל־"IVSC, מדגיש מסילתי, "חברות בארגון תסייע לנו לקדם שיח נרחב ושיתופי פעולה".

 

ירון ספקטור, כלכלן ושמאי מקרקעין  ירון ספקטור, כלכלן ושמאי מקרקעין ירון ספקטור, כלכלן ושמאי מקרקעין

 

"יהיה קל יותר לייצר דיאלוג"

ירון ספקטור ,כלכלן ושמאי מקרקעין מתייחס להצטרפות פוטנציאלית של ישראל לארגון ה־IVSC, ומציין: "המשמעות של אימוץ תקינה בינלאומית והצטרפות לארגון המאגד מספר רב של מדינות, היא יצירת שפה משותפת בין שמאי המקרקעין בישראל לבין שמאי מקרקעין ברחבי העולם. ברור שברגע שכולם ידברו בשפה אחת יהיה קל יותר לייצר דיאלוג מאשר שכל אחד ידבר בשפה משלו. ברמה המעשית, אנו נידרש לעשות את ההתאמות המתבקשות, לאמץ אמות מידה, קריטריונים ותקנים בינלאומיים – כך שנוכל להיות חלק מהשיח הגלובלי ולחבר את ישראל לעולם. ראינו כבר שרואי החשבון בארץ אימצו את התקן הבינלאומי IFRS, ואני מעריך שהאפקט בכל מה שנוגע למקצוע שמאי המקרקעין יהיה דומה".

עוד מוסיף ספקטור: "מדובר בצעד מבורך בהחלט, אבל לא במהפכה. מי שחושב שבזכות הצטרפות ל־ IVSC ישראל תהפוך פתאום ליעד נדל"ן בינלאומי נחשק ותמשוך אליה משקיעים זרים מרחבי העולם כדאי שישמור על פרופורציות, אנחנו עדיין לא מרכז העולם. אני סבור שלהיות חלק מארגון בינלאומי יהפוך את תהליך עשיית העסקים עם גורמים מעבר לים לנוח ופשוט יותר וישחרר חסמים, אבל בסופו של דבר, בפועל, השמאי הישראלי המקומי הוא זה שיעשה את השומות. מעבר לזה, אני מאמין שלחברות ישראליות הפועלות בחו"ל ונסחרות בבורסות זרות יהיה קל יותר להתנהל והיחס אליהן יהיה סימפטי יותר".

על ההשפעה של הצטרפות לארגון בינלאומי על הסטטוס של מקצוע שמאי המקרקעין בישראל, אומר ספקטור: "בזירה המקומית אני מעריך שיהיו לכך השלכות חיוביות, זה צעד שיוסיף עוד תנופה ומוניטין למקצוע. בכלל, כל מהלך שיהפוך את מקצוע שמאי המקרקעין ליותר בינלאומי ופחות לוקאלי הוא בעל חשיבות".

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

תגיות