אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיגיטל אוגוסט: הקייטנות שלא הכרתם - תכנות, רובוטיקה וגיימינג קרדיט: shutterstock

דיגיטל אוגוסט: הקייטנות שלא הכרתם - תכנות, רובוטיקה וגיימינג

עם אנגלית בסיסית, רצון להצליח וחיבור אינטרנט איתן – הילד שלכם יכול היום לפתח אפליקציה בכמה שיעורים

01.08.2018, 14:28 | אפרת אלוני, בשיתוף "בזק"
מחצית מהחופש הגדול כבר מאחורינו – והאתגר הגדול עדיין כאן. איך לא רק מעסיקים את הילדים, אלא גם מאתגרים אותם?

יותר ויותר מחזורים של קייטנות נפתחים מדי שנה גם באוגוסט, אולן מעניין יותר לראות את תוכנן המשתנה בשנים האחרונות: לצד אטרקציות אתגריות וספורטיביות למיניהן, עולה ופורחת הסצינה הטכנולוגית-דיגיטלית כאבן שואבת לפעילות ילדים ונוער. עוד ועוד אפשרויות ללימודי אינטרנט, תכנות, מולטימדיה ואפילו גיימינג צצות מכל עבר – וההיענות בהתאם.

מי שמנסה למנף את התעניינות בתחום הוא משרד החינוך. "במערכת החינוך הבנו כמה אנרגיה וזמן ילדים משקיעים ממילא במשחקי מחשב", אומר ד"ר עופר רימון, סמנכ"ל תקשוב טכנולוגיה ומערכות מידע במשרד החינוך. "חלק ניכר מחופשת הקיץ מוקדש לגלישה באינטרנט וברשתות חברתיות ולמשחקים במחשב ובסמארטפון, ואנחנו רוצים לנתב את זה לאפיקים מועילים".

מתוך ההבנה הזו מפעיל אגף טכנולוגיות מידע במנהל תקשוב, טכנולוגיה ומערכות מידע במהלך חופשת הקיץ, זו השנה השישית, תוכנית קייטנות דיגיטליות וחינמיות לתלמידים בוגרי כיתות ד' ומעלה – ובה הופעלו ויופעלו במהלך הקיץ הנוכחי 80 קייטנות בשש קטגוריות: מדעי המחשב ופיתוח אפליקציות, בניית אתרים, גיימינג ומשחקי מחשב, עיצוב גרפי ואנימציה, מולטימדיה (צילום ווידאו), (DIY (Do It Yourself וכלים דיגיטליים. מדריכי קורסי הקייטנות מלמדים באמצעות טכנולוגיות למידה מרחוק ממקומות שונים ברחבי הארץ והתלמידים מתחברים לפעילויות מהמחשבים הפרטיים בבתיהם. הקורסים הדיגיטליים מופעלים ללא עלות ושמים דגש על פיתוח, חיזוק ותרגול מיומנויות קוד ותכנות ומיומנויות מחשב ומידע באמצעות שימוש בכלים ובפלטפורמות טכנולוגיות; "הביקוש לקייטנות האלה מטורף", מעיד רימון, "אבל התקציב מוגבל". כ-23 אל תלמידים השתתפו בקייטנות בשלושת השבועות הראשונים של יולי. מחזור אוגוסט בפתח והתקווה היא להכפיל את המספרים.

 , קרדיט: shutterstock קרדיט: shutterstock  , קרדיט: shutterstock

יתרון הקוטן

הניסיון של משרד החינוך להגיע לקהלים רחבים הוא גם נקודת תורפה: "המרכיב של מספר ילדים בקבוצה מאוד מהותי להצלחת הלמידה", אומר ישראל איבגי, מנהל פדגוגי במרכז לפיתוח מנהיגות טכנולוגית – שמפעיל אף היא לא מעט קורסים דיגיטליים בתשלום במהלך חופשת הקיץ. בתפריט: לימודי תכנות ברמות שונות, פיתוח ועיצוב אפליקציות, רובוטיקה, סקראץ' ועריכת וידאו, צילום ויוטיוב. "בעשרה מפגשים של שעתיים ללא רקע מוקדם, ילד מכיתה ה' מסיים עם יסודות התכנות ותכנות של לפחות אפליקציה אחת שיתקין על הסמארטפון שלו או של הוריו".

 

• ומה בכל זאת צריך כדי להצליח בזה?

איבגי: "אנגלית בסיסית, רצון להצליח וגם מחשב זמין ואינטרנט טוב, שיוכל לתפעל את כל העסק".

התקדמו עוד היום ל-Be, הנתב שהופף את האינטרנט טוב יותר

מיינקראפט פינת פורטנייט

לא רק תכנות – גם גיימינג בחזית: קייטנות פורטנייט ומיינדקראפט הפכו גם הן מוצר נחשק – ובו מעלים הילדים בדרגה או יותר את רמת ההתמחות שלהם במשחקי ההדמיה החמים של הדור ומחדדים את יכולות הטקטיקה והתכנון שלהם, מצרך נדרש בחיים האמתיים כמו גם בעולם וירטואלי של הישרדות ותחרות מול יריבים. גם כאן, מאמינים המפעילים – וכאלה ניתן למצוא היום כמעט בכל מתנ"ס שכונתי - יש ערך בעולם הדיגיטלי לפיתוח הצדדים האלה דווקא בעולם המשחק.

"המשותף לכל הקייטנות כולן מן מרחב הדיגיטלי", אומר עופר, "הוא שהן מעודדות סקרנות, חשיבה, יצירתיות, תקשורת ושיתופיות ועוד. הלומדים נחשפים למתודות הוראה חדשניות ומפתחים אוריינות טכנולוגית ודיגיטלית ומיומנויות הדרושות במאה ה-21 בסביבה עתירת טכנולוגיה, כמו יצירתיות וחדשנות, חשיבה ביקורתית, למידה עצמאית, פתרון בעיות, קבלת החלטות ועבודה בצוות".

מה שמחבר את הסטודנטים הצעירים למדעי הפורטנייט ליריביהם המפוזרים במרחב האמתי הוא חיבור אינטרנט איתן - ואהבה למשחק.

הצטרפו עכשיו לאינטרנט של בזק במחיר שאסור לפספס

מספר משתתפים בקייטנות דיגיטליות של משרד החינוך, יולי 2018

סה"כ משתתפים שבוע ראשון 10,073

סה"כ משתתפים שבוע שני 7,715

סה"כ משתתפים שבוע שלישי 5,082

סה"כ משתתפים בשלושת השבועות להפעלה 22,870

תגיות