אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוק המניות הסיני הוא כבר לא השני בגודלו בעולם צילום: Gettyimages, אימג'בנק

שוק המניות הסיני הוא כבר לא השני בגודלו בעולם

על רקע מלחמת הסחר עם ארה"ב, המדד המשולב של בורסת שנגחאי איבד 16% מתחילת השנה ושוויו של שוק המניות הסיני ירד ל-6.09 טריליון דולר בעת סגירת המסחר אתמול - לעומת זאת 6.16 טריליון דולר ביפן. במקום הראשון - שוק המניות האמריקאי ששוויו נאמד ב-31 טריליון דולר

03.08.2018, 09:42 | שירות כלכליסט

הירידות בבורסות סין בעקבות מלחמת הסחר עם ארה"ב גרמו לה לאבד את מעמדה כשוק המניות השני בגודלו בעולם.

קראו עוד בכלכליסט

לפי דיווח של "הפייננשל טיימס", שוויו של שוק המניות הסיני הגיע ל-6.09 טריליון דולר בעת סגירת המסחר ביום חמישי. לעומת זאת, שוויו של שוק המניות היפני הגיע ל-6.16 טריליון דולר באותו היום.

בורסת שנגחאי, צילום: בלומברג בורסת שנגחאי | צילום: בלומברג בורסת שנגחאי, צילום: בלומברג

שוק המניות הסיני עבר בגודלו את שוק המניות היפני בנובמבר 2014 והפך לשני בגודלו בעולם. שוק המניות הגדול בעולם הוא זה של ארה"ב, ששוויו נאמד ב-31 טריליון דולר, נכון לאתמול.

חילופי המקומות בין סין ליפן הגיעו בעקבות ירידות בבורסות אסיה שנרשמו על רקע הודעת הבית הלבן על כוונת ארה"ב להעלות מסי יבוא על סחורה סינית בשווי 200 מיליארד דולר מ-10% ל-25%.

מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין העיבה על שוק המניות הסיני עוד לפני כן. המדד המשולב של בורסת שנגחאי איבד מתחילת השנה 16.3% והיום (ו') הוא נסחר ברמה נמוכה בכ-23% מתחת לשיא שהוא רשם ב-12 החודשים האחרונים.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל-8
את לא בעיניינים. הזהב צמוד לדולר, מחירו נקוב בדולרים לאונקיית זהב. הזהב הגיע כמעט ל2000 $ לאונקיה ב- 2008. החוב הלאומי הענק קיים, מאחר וזו המדינה היחידה שיכולה להרשות לעצמה, חוב כזה ענק ולהישאר בחיים. מדינה אחרת הייתה קורסת מהיום למחר. עם כל ה"חסרונות" ארה"ב היא מעצמת-על כלכלית עם טכנולוגיה מן המפותחות בעולם. היא נותנת הטון ומובילה בכל התחומים. אם מחר יהיה משבר כלכלי בארץ, כולם ירוצו לרכוש דולרים מאחר וזה המטבע היחידי שאפשר לבנות עליו. יש עוד... אין תחליף לאמריקה כמעצמה מס' אחד.
גבי  |  04.08.18
8.
ל-1
לא מבין למה התכוונת? הזהב לא צמוד לדולר משנות השבעים וכוח הקנייה של רק הולך ויורד על השנים בקצב יותר ויותר מהיר (97% ירידה בערכו ב-100 השנים האחרונות אם אני לא טועה). החוב האמריקאי הוא אסטרונומי ואין שינוי מגמה. מי יכול לשלם את עשרות טריליוני הדולרים שארה"ב חייבת. לפי דעתי, אם כמה אנשים למעלה (0.01% הכי עשירים) ירצו בכך, יכולה להיות היפר אינפלציה של הדולר תוך מס' שבועות.
מדס  |  03.08.18
לכל התגובות