אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"שף המאה" ז'ואל רובישון הלך לעולמו בגיל 73 ממחלת הסרטן צילום: אם סי טי

"שף המאה" ז'ואל רובישון הלך לעולמו בגיל 73 ממחלת הסרטן

השף הצרפתי שהחל את דרכו בשנות ה-80', נחשב לאחד המשפיעים ביותר בעולם. עד מותו הוא החזיק ב-17 מסעדות ברחבי העולם והיה השף בעל המספר הגדול ביותר של כוכבי מישלן

06.08.2018, 14:12 | רעות ברנע
השף הצרפתי ז'ואל רובישון (Robuchon) הלך לעולמו בגיל 73 בז'נבה שבשוויץ, אחרי מאבק ארוך במחלת הסרטן, כך פורסם היום (ב'). רובישון נחשב לאחד השפים העכשוויים המשפיעים ביותר בעולם, אם לא המשפיע שבהם. הוא פתח את מסעדתו הראשונה בשנת 1981 בפריז, מה שהוביל לכך שבשנת 1989 הכתיר אותו המדריך הקולינרי גו-מיו כ"שף של המאה" (לצד פול בוקיז, שגם הוא הלך לעולמו לפני כמה חודשים, ופרדי ז'ירארדה).

קראו עוד בכלכליסט

מאז ועד היום הספיק לפתוח עוד כמה וכמה מסעדות, להכריז על פרישה, להקים חברה לייעוץ קולינרי ולחזור אל המטבח בגדול. הוא פתח מסעדות בצרפת, באנגליה, בסין, יפן ובארה"ב. עד מותו החזיק ב-17 מסעדות ברחבי העולם, והיה השף בעל המספר הגדול ביותר של כוכבי מישלן – 32 כוכבים בסה"כ על מסעדותיו השונות. הוא גם כתב מספר לא מבוטל של ספרים וכמובן, היווה מודל והשראה לדורות על גבי דורות של שפים וטבחים בכל העולם.

אחד התבשילים עמם הוא הכי מזוהה הוא פירה תפוחי האדמה המפורסם שלו.

השף רובישון באחת ממסעדותיו "La Grande maison" בצרפת. נודע בין היתר בזכות הפירה המפורסם שלו, צילום: אם סי טי השף רובישון באחת ממסעדותיו "La Grande maison" בצרפת. נודע בין היתר בזכות הפירה המפורסם שלו | צילום: אם סי טי השף רובישון באחת ממסעדותיו "La Grande maison" בצרפת. נודע בין היתר בזכות הפירה המפורסם שלו, צילום: אם סי טי

תגיות