אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

אסוס ROG Strix GL503vm: מחדר המשחקים עד חדר הישיבות

מחשב הגיימרים של אסוס שינה פניו - וקיבל עיצוב אגרסיבי אך מאופק ובוגר יותר. על הביצועים הוא דווקא שומר היטב, ומוסיף גם איכות תצוגה עילאית. אמנם יש חדשים ממנו בשוק, אך ה-503 כולל כמה יתרונות בולטים; היכן הוא פחות מצטיין?

08.08.2018, 09:37 | ניצן סדן

הכירו את ה-ROG Strix GL503vm, לפטופ גיימרים מבית אסוס. סדרת ROG של החברה התאפיינה תמיד בסגנון אגרסיבי מאוד, אך אסוס הבינה שעולם הגיימינג השתנה: גם מנהלים, מפתחים ואנשי עסקים למיניהם התגלו כחובבי משחקים מושבעים - ועבורם צריך מחשב בסטייל משולב; כזה שעדיין ישדר כוח, אבל אף אחד לא יתפדח להוציא מהתיק במשרד.

קראו עוד בכלכליסט

לצד הסגנון החדש, זכה ה-503 ביכולות גיימינג טובות מאוד - ויתרונות בולטים בתחום התצוגה. מה הוא יודע לעשות ועבור מי הוא מתאים?

נעים להכיר: ROG Stix GL503vm, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: ROG Stix GL503vm | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: ROG Stix GL503vm, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: לעשות יותר, עם פחות

ה-503vm היה אחד ממחשבי הגיימינג הראשונים בהם נבחר עיצוב מעודן ולא צעקני; במשך שנים רבות נצבעו מחשבים שכאלה בשחור ואדום וכללו רכיבי תאורה דקורטיביים, שאולי נראו מגניב אבל שידרו משהו קצת ילדותי כשהונחו על שולחן הישיבות בעבודה. ה-503 עדיין זכה בעיצוב אגרסיבי של מחשב גיימרים, אך בסגנון קצת יותר מאופק. הלוגו שעל גבו עדיין נדלק בצבע אדום שמראה לסובבים שלא מדובר במחשב רגיל - אך בסך הכל מראהו בוגר ומקצועי יותר משל רוב מתחריו.

סגנון אגרסיבי, אך לא מצועצע, צילום: ניצן סדן סגנון אגרסיבי, אך לא מצועצע | צילום: ניצן סדן סגנון אגרסיבי, אך לא מצועצע, צילום: ניצן סדן

זהו לפטופ בתצורת 15.6 אינץ', בעל שולי מסך רחבים יחסית. גופו עשוי שילוב של מתכת וחומר פלסטי, ואיכות ההרכבה טובה. הוא נראה מאוד חזק ועמיד, אם כי לא הייתי ממליץ להעמיד זאת במבחן; מדובר בלפטופ גיימינג ולא ב-ThinkPad או XPS.

לסביבת המקלדת עיצוב שבמבט ראשון נראה קלאסי למחשב גיימינג: מקשי החצים שמימין למשטח העכבר נמוכים מחזית השלדה, עם קו פרופיל שתוחם אותם מלמטה. כמו כו, כיתובי ROG יקרצו לכם מן הפינות. ועדיין, העיצוב פחות בולט לעין מבעבר.

המרווח שבין סביבת המקשים וחזית המחשב, צילום: ניצן סדן המרווח שבין סביבת המקשים וחזית המחשב | צילום: ניצן סדן המרווח שבין סביבת המקשים וחזית המחשב, צילום: ניצן סדן

המחשב שוקל 2.3 ק"ג והוא קצת עבה, בצורה שתצריך תיק ייעודי למחשבי 15.6 אינץ' לנשיאה נוחה. מי שמסתובב עם תיק למחשבים קטנים יותר צריך לקחת זאת בחשבון; אותו לא תצליחו לתחוב לתיק עבור 13.3 אינץ' - ואני מדבר מניסיון.

תצוגה וממשק: מסך לגיימרים

למחשב יש מסך 15.6 אינץ' בעל פאנל IPS בהיר מאוד, ברזולוציה של 1,980 על 1,200 פיקסל. בשוק אמנם קיימים מחשבים בעלי רזולוציית 4K, אך ל-503 רזולוציה שמאפשרת להוציא יותר מכרטיס המסך של המחשב ולקבל קצב רענון תצוגה מהיר יותר. מדובר במסך של 120 הרץ, מהיר מאוד כשלעצמו. אסוס בנתה את המחשב כך שיתאים למשחק מהיר וחלק, ופחות להצגת רזולוציות גבוהות; זו בחירה טובה, שמתאימה לדרישותיהם של גיימרים מקצועיים - כאלה שיודעים שתנועה מדויקת חשובה יותר מעוד פיקסלים. דיוק הצבע גבוה למדי, מה שיכול להתאים גם עבור יוצרי תוכן כמעבדי תמונה או וידאו.

איכות תצוגה טובה במיוחד, במשחק doom, צילום: ניצן סדן איכות תצוגה טובה במיוחד, במשחק doom | צילום: ניצן סדן איכות תצוגה טובה במיוחד, במשחק doom, צילום: ניצן סדן

כשמשתמשים במחשב, רואים איך האלמנטים העיצוביים לא נמצאים שם סתם בשביל היופי - ותפקידם להפוך את חוויית המשחק לנוחה יותר. ההפרדה של מקשי החצים משאר המקלדת עושה את השימוש קל יותר במשחקי קז'ואל, או במשחקי אסטרטגיה, בהם מנווטים בסביבת הקרב עם החצים, תוך בחירה והפעלה של יחידות בעכבר.

המיקום של המקשים ביחס למקשי ה-numpad - שגם בהם מקשי חצים לשליטה הן בתנועה במשחקים והן להפעלת פונקציות משניות בממשקים מורכבים - מאפשר שימוש בשתי מערכות החצים בו זמנית.

מעל למקלדת תמצאו את כפתור ההפעלה וארבעה מקשים: כפתור להפעלה מהירה של מרכז בקרת הביצועים במחשב ושלושה כפתורי אודיו - הגברה, הנמכה והשתקת המיקרופון. זה מוזר, אבל כמעט באף לפטופ גיימינג אין הפרדה של הכפתורים האלה משאר המקלדת, תכונה ממש בסיסית (וכל גיימר יודע שכל כפתור פנוי במקלדת יכול לשמש במשחקים).

אסוס מפנה מקום למקשי משחק, צילום: ניצן סדן אסוס מפנה מקום למקשי משחק | צילום: ניצן סדן אסוס מפנה מקום למקשי משחק, צילום: ניצן סדן

משטח העכבר כולל תוספת פשוטה וחמודה אחרת: ציור של שנתות בדפנותיו. המשטח מאוד מדויק, והשנתות מסייעות למשתמש לדייק בעצמו. ואולם, גיימרים לא משתמשים במשטחי עכבר למשחק כך שרוב המשתמשים לא יעריכו את היצירתיות הזו. סט השקעים של המחשב נרחב, כמקובל בקטגוריה: תמצאו בו 4 שקעי USB3, שקע USB C, שקע HDMI בגודל מלא, שקע מיני דיספליי ושקע תקשורת RJ49 לכבל רשת.

משטח עכבר בינוני בגודלו, אך מדויק, צילום: ניצן סדן משטח עכבר בינוני בגודלו, אך מדויק | צילום: ניצן סדן משטח עכבר בינוני בגודלו, אך מדויק, צילום: ניצן סדן

מולטימדיה: כל הצבעים שתרצו

למסך של ה-503v יש איכות צבע נהדרת, וכיף לצפות בו בסרטים ותוכן אחר. עבורי לא חסרה רזולוציית 4K, אך וידיאופילים שרוצים רק את הרזולוציה הגבוהה ביותר כנראה שיוותרו עליו. איכות האודיו היא יתרון נוסף; לאסוס יש פלטפורמת הגברה שפיתחה בעצמה, ומבטיחה צליל נקי למדי גם בעוצמות גבוהות. הרמקולים ממוקמים בפינות המקלדת ופונים לצדדים, כך שהצליל אינו מכוון אל המשתמש עצמו - אך עדיין יוצר חוויית אודיו היקפי די טובה.

המצלמה הקדמית של המחשב סטנדרטית מאוד, וזו לא מחמאה; כמעט כל יצרניות מחשבי הגיימרים מזניחים את המצלמות, למרות שמשתמשים נעזרים בהן לפעמים בעת שידור משחקים או לשיחות וידאו.

חבילת התוכנה של ה-503 כוללת את מרכז הבקרה של ROG, תוכנה שמאפשרת לשלוט בתכונות רבות במחשב. למשל, לקבוע את דפוס פעולת מערכת הקירור, לפנות מקום מזיכרון הפעולה, לשנות את צבע תאורת המקשים ואף להגדיר ולשמור פרופילים שונים עבור משחקים שונים. חוץ ממנה, לא תמצאו במחשב יותר מדי תוכנות: יש חבילת יישומים משרדיים למי שלא רוצה להירשם לאופיס, תוכנות לבקרת אודיו, את תוכנת מצגות המדיה Plex, כמה כלי ניהול ותו לא.

מרכז השליטה של ROG, צילום: ניצן סדן מרכז השליטה של ROG | צילום: ניצן סדן מרכז השליטה של ROG, צילום: ניצן סדן

ביצועים וזמן סוללה: חזק ומתוק

ה-503 מצויד במעבד דור שביעי i7 7700 חזק, במהירות של 2.8 גיגה-הרץ ויש לו 16 גיגה בייט של זיכרון פעולה. את החבילה משלים כונן קשיח גדול של טרה-בייט - מפרט רב עוצמה למחשבי גיימינג. ישנם דגמים חזקים יותר, בעלי מעבדי דור שמיני, אך ביצועיו עדיין מעולים והוא יטיס כל יישום ללא קושי או השתהות.

כרטיס המסך הוא ה-1060 GTX המצוין של אנווידיה, הפופולרי ביותר בקטגוריית ניידי הגיימינג. עם 6 גיגה-בייט של זיכרון גרפי מהיר, בכוחו להריץ כל משחק ברמת פירוט גבוהה. משחקים תובעניים במיוחד יפעלו קצת פחות חלק ברמת פירוט אולטרה, אך אלו המגבלות של כרטיס המסך הזה.

PUBG, צילום: ניצן סדן PUBG | צילום: ניצן סדן PUBG, צילום: ניצן סדן

המחשב הטיס את Doom ב-80 פריים לשנייה, את Witcher 3 ב-60 פריים לשנייה ואת PUBG ב-75. בסך הכל, חוויית המשחק מעולה, והתנועה חלקה מאוד הודות למסך 120 ההרץ.

Witcher 3, צילום: ניצן סדן Witcher 3 | צילום: ניצן סדן Witcher 3, צילום: ניצן סדן

מערכת הקירור נשענת על שני מאווררים גדולים שיונקים אוויר מצידי השלדה ומחריצים מעל למקלדת, ופולטים את האוויר החם אחורנית. זו תצורה נפוצה מאוד במחשבי גיימינג, אבל ה-503 עושה את זה אחרת: בעוצמה רבה. כך המחשב אמנם אינו מתחמם באזור המקלדת, אך כל מה שמאחוריו יתחמם נהדר. לראיה, החתול שלי פשוט נשכב מאחוריו, תקע דגל וסירב לזוז.

החתול ממליץ בחום, צילום: ניצן סדן החתול ממליץ בחום | צילום: ניצן סדן החתול ממליץ בחום, צילום: ניצן סדן

זמן הסוללה של ה-503 אינו מזהיר: בשימוש סביר, לא יחזיק יותר מארבע שעות. אמנם מדובר במחשב גיימינג, לא מוצר שאמור להציע לכם זמן סוללה ממושך, אבל כבר הושקו מחשבים בעלי מפרטים דומים שהחזיקו חמש שעות ויותר. מי שמתכנן להפעיל עליו משחקים כשאינו מחובר למטען, יוכל להוציא ממנו שעה וקצת לכל היותר.

סיכום ואלטרנטיבות

ה-GL503vm הוא לפטופ גיימינג נוח המציג ביצועים טובים ומתאים גם ליוצרי תוכן. העיצוב המאופק יחסית נותן לו סגנון מקצועי ורציני, בעוד החומרה שלו מטיסה משחקים לא רע. המחיר שלו עומד על 7,990 שקל; יש לו מתחרים בתצורה דומה כ-Y530 של לנובו, שאינו זמין בגרסת 32 גיגה-בייט בישראל, ה-XPS 15 של dell שעולה כ-2,000 שקל יותר וה-Zbook 15 של HP, שאמנם זול ממנו וחזק בצורה דומה, אך אופטימלי לעריכת וידאו ולא כולל מעבד גרפי ייעודי למשחקים.

לראייתי, המחשב הזה מוכיח שלפעמים עולם החומרה רץ קדימה ועולם התוכנה מתקשה להדביק אותו; המעבד שלו הוא אמנם מדור קודם, אך עדיין מסוגל לשאת את כובד משקלם של משחקים תובעניים רבים. החיסרון היחיד הוא בזמן הסוללה; ישנם כיום מחשבים שמסוגלים לפעול גם חמש ושש שעות על אף עוצמתם. ואולם, משתמש שמחפש מכונת משחקים נטו יוכל למצוא ב-503 את מה שהוא צריך, ובמחיר נמוך משל מחשבי הדור השמיני בעלי זיכרון פעולה דומה.  

תגיות