אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכסוך בישיבת פוניבז': המחוזי דחה את בקשת הרב כהנמן לפסול את הבוררים צילום: יריב כץ

הסכסוך בישיבת פוניבז': המחוזי דחה את בקשת הרב כהנמן לפסול את הבוררים

הסכסוך על הנהגת הישיבה מבני ברק נמשך כ־20 שנה, בין בן המנהיג המנוח הרב כהנמן לבין הגיס הרב מרקוביץ'. כהנמן טען כבר לפני חמש שנים כי הבוררים עשו יד אחת עם הרב מרקוביץ, אך בקשתו נדחתה גם אז

07.08.2018, 16:49 | נעמי צורף

בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה את בקשתו של הרב כהנמן לפסול את הבוררים שמונו ליישב את הסכסוך הדרמטי בין מנהיגי ישיבת פוניבז'. בקשה דומה נדחתה כבר לפני חמש שנים. הבוררים הם הרבנים חיים גדליה צימבליסט ומאיר הייזלר.

קראו עוד בכלכליסט

הסכסוך בישיבת פוניבז' מבני ברק, שנחשבת ל"אוקספורד של הישיבות", נמשך כ־20 שנה מאז שמנהיג הישיבה הרב אברהם כהנמן הלך לעולמו וקרב ירושה אכזרי ניצת בין בנו, הרב אליעזר כהנמן, לבין הגיס הרב שמואל מרקוביץ.

הסכסוך בין כהנמן לבין מרקוביץ פרץ לאחר שאביו המנוח של כהנמן חדל מלתפקד כראש הישיבה ומרכזו של הסכסוך נוגע לסוגיית הנהגת הישיבה ומעמדם של הצדדים בישיבה.

בפסק דין שניתן אתמול (ב'), כתב השופט ארז יקואל כי הראיות שהציג הרב כהנמן "אינן בעוצמה מספקת לשם הוכחת אפשרות קרובה למדי לקיומו של משוא פנים מצד הרב הייזלר או מצד הרב צימבליסט". השופט יקואל ציין כי גם לאחר ששקל את התנהלות הבוררים והצדדים ואת הנזק שייגרם במידה שתיפסק הבוררות לעומת התועלת שבהמשכה, לא מצא ממש בטענותיו של הרב כי הרב הייזלר, שמונה לבורר, מקיים קשר פסול עם נאמניו של הרב מרקוביץ' אשר אף מכתיבים את החלטותיו של הבורר, וכן נטען כי הבורר הרב צימבליסט מתייחס בצורה לא הוגנת לרב מרקוביץ'. אך כאמור בית המשפט דחה טענות אלו.

ישיבת פוניבז ישיבת פוניבז' | צילום: יריב כץ ישיבת פוניבז

"הצדדים אמרו את אשר על ליבם וכעת ניתן לברר את המחלוקת לגופה", כתב השופט יקואל בהחלטתו אמש. "בטוחני כי הצדדים ישקלו את עדיפותו של עתיד דיוני אחר, שיקדם את הליך הבוררות לכדי גמר מתבקש מזה כבר, תוך שיתוף פעולה מכבד ושמירה על טענות וזכויות".

כבר בינואר 2013 הגיע הסכסוך על נכסי הישיבה למחוזי כשהרב כהנמן, באמצעות עו"ד עורכי הדין רון ברקמן, שמואל פלגר ונתנאל פריד ממשרד ברקמן וקסלר בלום ושות', ביקש להדיח את הבוררים וגם אז נדחתה לבסוף הבקשה. בין הצדדים כבר נחתם שטר בוררות ב־1999. פסק הבורר שניתן שנה לאחר מכן לא הביא גם הוא לסיום הסכסוך. גם ב-2013 כהנמן טען שהבוררים עשו יד אחת עם הרב מרקוביץ. מנגד, טען מרקוביץ באמצעות עוה"ד מרדכי בייץ, בעז פייל ודוד שמואלביץ מיגאל ארנון ושות', שכהנמן הוא שמתחמק מהבוררות ופועל "בשיטתיות בניגוד לפסק הבוררות".

את הרב הייזלר ייצגו עורכי הדין דרור גדרון ונעם בניה ממשרד אפרים אברמזון ושות'.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
פונביז' ודיור. מה הקשר?
התגובות הראשונות כאן, בנושא מצוקת הדיור, לא קשורות לנושא הכתבה, מלבד זאת שמדובר על חרדים. באותה מידה יכלו "להגיב" על איכות הפלאפל בככר השבת.... ולגופו של עניין, דברי השופט ביחס לקרבתו של "הבורר" הייזלר למרקוביץ "אינן בעוצמה מספקת לשם הוכחת אפשרות קרובה למדי לקיומו של משוא פנים מצד הרב הייזלר ..." מלמדות דווקא על התחבטות קשה במשקל ההוכחות לקיומה של קרבה כזו. בושה לבורר הייזלר. אגב. מרקוביץ הקצין נורא בשנים האחרונות והחל להסית את תלמידיו להשתתף בהפגנות ללא רשיון נגד חוק הגיוס.
יצחק  |  12.08.18