אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד חברת Eat-Jet: "מה שלוקח לעגל שנתיים, המכונה שלנו יודעת לייצר ב-24 שעות" צילום: אוראל כהן

ועידת כלכליסט

מייסד חברת Eat-Jet: "מה שלוקח לעגל שנתיים, המכונה שלנו יודעת לייצר ב-24 שעות"

אשחר בן שטרית אמר באירוע FoodTech של "כלכליסט": "הסטייקים שלנו כבר היום עולים כמו מוצר בשר בקר, ובעתיד יהיו הרבה יותר זולים. אפשר להגיע למוצר שעלות הייצור שלו היא פחות מ-3 דולר לקילו"

08.08.2018, 20:05 | נעמי צורף

"אנחנו עובדים על מכונה לייצור תעשייתי של בשר בקר. בסופו של דבר נייעל את התהליך פי 730. מה שלוקח לעגל שנתיים, המכונה שלנו יודעת לייצר ב-24 שעות", כך אמר אשחר בן שטרית, מייסד חברת Eat-Jet, באירוע לבחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף עם תנובה שנערך במתחם הכנסים של "לאבס".

חברת Eat-Jet מפתחת טכנולוגיית הדפסה תלת ממדית שמאפשרת להדפיס תחליפי בשר טבעוניים. המוצר הראשון שמפתחת החברה הוא מדפסת המייצרת "בשר טרי". טכנולוגיות ייצור מתקדמות מאפשרות הדפסה של תחליפי בשר עם מראה, מרקם, התנהגות בבישול וטעם של בשר. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת שינוי בשרשרת האספקה של ייצור המזון על ידי קירוב נקודת היצור לנקודות אספקה כמו סופרמרקטים ומסעדות.

אשחר בן שטרית , צילום: אוראל כהן אשחר בן שטרית | צילום: אוראל כהן אשחר בן שטרית , צילום: אוראל כהן

בן שטרית הדגיש כי "יש בעיה עם זה שהטכנולוגיה היחידה לייצור בשר בקר היא פרות. זה פשוט לא יעיל - צריך 20 אלף ליטר של מים כדי לייצר קילו בשר ולמעלמה מ-20 קילו מזון כדי לייצר קילו בשר". הוא תיאר כי כאשר נולד בנו הראשון הוא קיבל שתי החלטות - להפסיק לצרוך בשר בקר, ולעסוק בטכנולוגיה שעוזרת לעולם וכך החל לעבוד על הסטארט-אפ. "כשאני קם בבוקר אני חושב על שני דברים - איך אני יכול להפוך את העולם לטוב יותר ואיך אני אוכל לאכול סטייק".

בן שטרית הסביר כי הרצון למצוא תחליפי בשר הוא לא נחלת הטבעונים בלבד. "לחברות המזון יש אפשרות להילחם במגמה כמו שנעשה בארצות הברית או לאמץ אותה כמו שעושה תנובה". הוא ציין כי היתרון הגדול במוצרים מן הצומח הוא הרווחיות הגולמית הגדולה מאוד שלהם. ותיאר את המוצר שהם מעוניינים להשיק - אדום-אדום ירוק "אנחנו שואפים להביא לצרכנים בישראל כבר בשנה הבאה מוצר בשרי איכותי, שפשוט במקום מפרה הוא עשוי ממוצרים צמחיים איכותיים. הסטייקים שלנו כבר היום עולים כמו מוצר בשר בקר, ובעתיד יהיו הרבה יותר זולים. אפשר להגיע למוצר שעלות הייצור שלו היא פחות מ-3 דולר לקילו".

תגיות