אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל Yarok Microbio: "הטכנלוגיה שלנו מאפשרת לחברות מזון לדעת מהר על הימצאות זיהום" צילום: אוראל כהן

FoodTech 2018

מנכ"ל Yarok Microbio: "הטכנלוגיה שלנו מאפשרת לחברות מזון לדעת מהר על הימצאות זיהום"

יונתן סיארה בכנס FoodTech של "כלכליסט": "שיטות הבדיקה הנוכחיות לזיהוי בקטריות של סלמונלה ובקטריות שונות במזון הןי איטיות והתוצאות מגיעות כשהמוצרים כבר על המדף והרבה פעמים אחרי שהם נאכלו, הדבר מאוד מסוכן ומביא להפסדים גדולים מאוד בתעשייה"

08.08.2018, 20:01 | נעמי צורף
"שיטות הבדיקה הנוכחיות לזיהוי בקטריות של סלמונלה ובקטריות שונות במזון הן יותר מדי איטיות והתוצאות מגיעות כשהמוצרים כבר על המדף והרבה פעמים אחרי שהם נאכלו, הדבר מאוד מסוכן ומביא להפסדים גדולים מאוד בתעשייה", כך אמר יונתן סיארה, מנכ"ל חברת Yarok Microbio מפתחת טכנולוגיה לאיתור חיידקים מזהמים במזון תוך מספר שעות בודד, באירוע בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף עם תנובה.

חברת Yarok Microbio פיתחה בדיקה שמספקת תוצאות תוך שעות ספורות לדוגמה, אי.קולי תוצאות תוך 4.5 שעות, סלמונלה תוך 6 שעות וליסטריה תוך 8 שעות. זאת, בשונה מהשיטה הנמצאת בשימוש כיום שיכולה לספק את הנתונים האלו תוך כמה ימים. החברה פיתחה ערכת בדיקה אותה ניתן להפעיל עם אמצעי מעבדה תקניים שקיימים כיום בכל מעבדת בדיקת מזון. השימוש בטכנולגיה יכול להקטין את מקרי המוות בעולם כתוצאה ממזון מזוהם וכן להקטין את כמות המזון הנזרק במסגרת הייצור.

מנכ"ל חברת Yarok Microbio, יונתן סיארה , צילום: אוראל כהן מנכ"ל חברת Yarok Microbio, יונתן סיארה | צילום: אוראל כהן מנכ"ל חברת Yarok Microbio, יונתן סיארה , צילום: אוראל כהן

"הפתרון שלנו הוא טכנולוגיה חדשה שמביאה לתוצאות ראשוניות תוך פחות משעה ולתוצאה סופית תוך זמן של משמרת עבודה אחת", אמר סיארה. "אנחנו מאפשרים לחברות המזון לדעת מהר ככל האפשר על הימצאות הזיהום וכך הן יכולות לנקוט באמצעים במהירות: להחליף חומרי גלם, לעצור את שילוח המוצר או כל דבר אחר שצריך". סיארה הדגיש כי השימוש בטכנולגיה יכול להקטין את מקרי המוות בעולם כתוצאה ממזון מזוהם וכן להקטין את כמות המזון הנזרק במסגרת הייצור.

סיארה הסביר כי הטכנולוגיה של החברה מהירה כל כך כיוון ששיטת העבודה שונה מהשיטה שנמצאת כיום בשימוש. "החלטנו להתמקד בפיתוח תוכנה עם כלים מעבדתיים שכבר קיימים בשוק. מבחינת המבנה זו טכנולוגיה בסיסית שמיושמת בתחומי מזון שונים בסוג של אפליקציה שכבר פיתחנו על ירקות וחלב מפוסטר ובנוסף לזה פיתחנו אפליקציה שמאפשרת לעשות בדיקות בחלל העבודה בתוך המפעל".

תגיות