אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפל מודיעה רשמית לקונגרס: האייפון לא מרגל אחרי המשתמשים צילום: Apple

אפל מודיעה רשמית לקונגרס: האייפון לא מרגל אחרי המשתמשים

בעקבות חששות שהציגו מחוקקים לחברה, שידרה אפל מסר הרגעה: לדבריה, המשתמש אינו מוצר בעיניה והמודל העסקי שלה לא מצריך שתיית מידע פרטי. הטלפונים שלה לא מרגלים אחר בעליהם והיא גם לא מאפשרת למפתחים לעשות זאת

08.08.2018, 17:13 | עומר כביר
אפל לא אוספת מידע על משתמשים ללא ידיעתם, ולא מאפשרת למפתחים אפליקציות לעשות זאת – כך אמרה ענקית הטכנולוגיה במכתב ששלחה לוועדת האנרגיה והסחר של בית הנבחרים האמריקאי.

קראו עוד בכלכליסט

"אנחנו מאמינים שפרטיות היא זכות אדם בסיסית, ומעצבים את המוצרים ואת השירותים שלנו כך שאיסוף המידע יהיה מזערי", כתבה החברה במכתב בן 19 עמודים. "כשאנחנו אוספים מידע, אנחנו עושים זאת בשקיפות ופועלים על מנת שלא לקשור בינו לבין המשתמש. הצרכן הוא לא המוצר שלנו, והמודל העסקי שלנו לא פנוי על איסוף כמויות עצומות של מידע אישי כדי ליצור פרופילים עשירים לפרסום ממוקד".

מנכ"ל אפל, טים קוק, צילום: רויטרס מנכ"ל אפל, טים קוק | צילום: רויטרס מנכ"ל אפל, טים קוק, צילום: רויטרס

המכתב נשלח בתגובה לפנייה של חברי הוועדה למנכ"ל אפל, טים קוק, בדרישה לדעת האם ואיך מנטרת החברה את משתמשיה. פניה דומה נשלחה למנכ"ל אלפבית, לארי פייג'.

במכתב הועברה בקשה למידע מפורט על האופן שבו עובדים שירותים שונים על מכשירי החברה. כך, למשל, בנוגע לשירותי מיקום אמרה אפל שאלו אוספים מידע רק שהפונקציות הרלוונטיות מופעלות, ושהמידע שנשלח לאפל עובר אנונימיזציה ולא נעשה בו שימוש להצגת פרסומות למשתמשים.

ומה עם סירי?

לגבי הפעלה קולית של סירי באמצעות אמירת "היי סירי" אמרה אפל: "האייפון מאזין לצרכנים רק כדי לזהות את ביטוי ההפעלה. המזהה הקולי שפועל בצורה מקומית משתמש בבאפר קצר ולא מקליט או שולח קול אם סירי לא מזהה "היי סירי". אפל ציינה שמפתחים חיצוניים לא מקבלים שום גישה למידע זה.

לגבי איסוף מידע על ידי אפליקציית צד ג', ציינה אפל שהפעילות שלהן על מכשירי iOS מוגבלת כך שהן לא יכולות לגשת למידע שיצרו אפליקציות אחרות או לבצע שינויים במכשיר. "כלי הפיתוח של אפל לא מאפשרים למפתחים להעניק לעצמם זכויות לשנות אפליקציות אחרות או את iOS עצמה", הוסיפה החברה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
משעשע שאתה חושב שזה עובד ככה, זה הרבה יותר פשוט
וזה גם הרבה יותר גרוע, הם לא צריכים להקשיב לך כדי להראות לך פרסומות מותאמות. מספיק שמזהים שאתה (מכירים ומזהים אותך בכל האפליקציות והאתרים, את דפוסי השימוש שלך, סוג המכשיר, הרשת ועוד) נמצא ליד החבר שלך (מזהים גם אותו באותה הצורה). זה מספיק כדי לתת לך המלצות על דברים שהוא עושה. כן, הם כאלה טובים וכן זה כזה מפחיד. זה לא משנה איזו אפליקציה פתחת, כולן משתמשות באותם ספקי צד שלישי להצגת פרסומות והם כבר יודעם לזהות אותך בין האתרים והאפליקציות השונות... הפעם זו לא אשמת האייפון, הלוואי וזה היה המקרה.
למגיב מהחופשה  |  14.08.18
2.
הקטע הבא הינו דימיוני לחלוטין:
כשטים פתח את הודעת המייל בעלת הכותרת המוזרה:"לעיניך בלבד , הזהר והשמר" הופתע לגלות בתוכה זימון דחוף מראש המועצה לביטחון לאומי." עליך להופיע בגפך, לעצור באיסט טמפל רווד 2354,ולהמתין.יקחו אותך משם" . לאחר שוידא שהזמנה אוטנטית,הופיע טים לפגישה והופתע לגלות שם את... לא אחר מנשיא ארה"ב באותה עת, ברק אובמה. "תראה טים" , פנה איליו הנשיא ישירות." חיי אדם רבים תלויים בהענותך לבקשתנו,וזו גם חובה פטריוטית לטובת האומה"... נו? היה או לא היה? לדעתי סביר יותר שדבר כזה, או מקבילו, היה גם היה
יעקב מהמרכז  |  08.08.18
1.
לפני שבועיים שוחחתי עם חבר על חופשה שהייתי בה
באיזשהו מקום במרכז אמריקה. האייפון של החבר היה מונח על השולחן לידנו. אחרי שסיימנו לדבר על החופשה ועל כמה נחמד היה, החבר ניגש לאייפון שלו ונכנס לאחת האפליקציות. הפרסומת הראשונה שקפצה לו על המסך הייתה לחופשה לאותו מקום עליו שוחחנו כמה דקות קודם. תסיקו את המסקנות לבד.
אמריקאי  |  08.08.18