אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוברים שיאים: ההמתנה בביקורת הדרכונים בהית'רו הגיעה לשעתיים וחצי צילום: standard

שוברים שיאים: ההמתנה בביקורת הדרכונים בהית'רו הגיעה לשעתיים וחצי

כך עולה מנתונים שפרסמה חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק לגבי חודש יולי. מדובר בהמתנת מי שאינו אזרח באזור הכלכלי האירופי. רק אזרחי האיחוד האירופי ושווייץ, יכולים להשתמש בשערים אוטומטיים בביקורת הדרכונים בנמל התעופה של לונדון

13.08.2018, 12:54 | שירות כלכליסט

העיכובים בביקורת הדרכונים בנמל התעופה הית'רו בלונדון גרמו בחודש שעבר לתורים של עד שעתיים וחצי, כך מראים נתונים עדכניים.

ב-30 מתוך 31 הימים בחודש יולי, לא עמדו פקידי ביקורת הדרכונים ביעד של זמן המתנה של עד 45 דקות אצל 95% מהנכנסים לבריטניה  שאינם אזרחי האיחוד האירופי. את הנתונים פרסמה חברת וירג'ין אטלנטיק, שהשיגה את הנתונים.

הממשלה הבריטית אמרה הקיץ שהיא מתגברת את שדה התעופה הית'רו ב-200 עובדים.

תורים בנמל התעופה הית תורים בנמל התעופה הית'רו בהמתנה לביקורת הדרכונים | צילום: standard תורים בנמל התעופה הית

על פי המידע, התורים הארוכים ביותר לכניסה למדינה נוצרו ב-6 ביולי כאשר נוסעים שהגיעו מחוץ לאיחוד האירופי – אזור שמורכב מ-31 מדינות – נאלצו לחכות בתור במשך 2.36 שעות.

קרייג קריגר, מנהל וירג'ין אטלנטיק, אמר שבעוד שהוא מסכים שבדיקות הביטחון עומדות בראש סדר העדיפויות, מדינות אחרות מראות שאפשר לנהל זאת טוב יותר. "בתקופה בה על ממשלת בריטניה להראות לעולם שהיא פתוחה לעסקים, על הממשלה וכוח ביקורת הדרכונים לעשות רושם מצוין על כל נוסע בכל עת", כך קריגר.

אזרחי האיחוד ושווייץ, יכולים להשתמש בשערים אוטומטיים בביקורת הדרכונים של הית'רו – אך לאזרחי מדינות אחרות אין את האפשרות הזאת והם חייבים להתייצב מול פקיד ביקורת הגבולות. ג'ון הולנד-קיי, מנכ"ל הית'רו, כבר קרא בעבר למשרד הפנים לאפשר למבקרים ממדינות "בסיכון נמוך" – כמו ארה"ב למשל – להשתמש גם כן בשערים האוטומטיים.

בשבוע שעבר פרסם מנכ"ל בריטיש איירווייז, אלכס קרוז, מכתב בעיתון הטיימס בו קרא לממשלה להתערב במה שהוא כינה "פרסת הגבול" (border farce – משחק מילים על שם יחידת הבודקים border force). לדבריו, "תורים של שעתיים הופכים מהר להיות הנורמה", ושהית'רו כשל מלעמוד ביעדיו שנוגעים למבקרים מחוץ ל-EEA כ-6,000 פעם עד כה השנה.

על פי ה-BBC משרד הפנים הבריטי הסביר את ביצועיו הגרועים ביולי ב"הגעתם של מספר רב של בגירים וקטינים בסיכון", לצד כמה תקלות מחשב.

תגיות