אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חמש רשויות עתרו במטרה לעצור את הקמת תחנת הכח המתוכננת בשרון צילום: תומריקו

חמש רשויות עתרו במטרה לעצור את הקמת תחנת הכח המתוכננת בשרון

התחנה מתוכננת להיבנות לא הרחק מכפר סבא בידי חברת ריינדיר אנרגיה בהשקעה של כ-3 מיליארד שקל. הרשויות טוענות כי סמיכות התחנה ליישובים עלולה לסכן את בריאות התושבים

13.08.2018, 14:52 | ליאור גוטמן

חמש עיריות ורשויות מקומיות הגישו בשבוע שעבר עתירה מינהלית לבית המשפט המחוזי בירושלים במטרה לעצור את הקמת תחנת הכוח שמתכננת ריינדיר אנרגיה להקים בשרון. העתירה הוגשה נגד הוועדה הלאומית לתשתיות, רשות החשמל, רשות מקרקעי ישראל, משרד התשתיות הלאומיות וחברת ריינדיר אנרגיה.

העתירה הוגשה על ידי עיריית כפר סבא, המועצה האזורית דרום השרון, המועצה המקומית כוכב יאיר, המועצה המקומית ג'לג'וליה והמועצה המקומית אלפי מנשה.

בעתירה דורשות הרשויות, באמצעות עו"ד ברק קינן ממשרד מ. פירון ושות' עורכי דין, לחשוף מידע ומסמכים רלוונטיים הקשורים בהקמת תחנת הכוח.

 

הכניסה ליישוב כוכב יאיר, צילום: טל שחר הכניסה ליישוב כוכב יאיר | צילום: טל שחר הכניסה ליישוב כוכב יאיר, צילום: טל שחר

לטענת הרשויות העותרות, התחנה, בשטח של כ-280 דונם, "תמצא בסמיכות גבוהה לרשויות המקומיות מסביבה (בין 700 ל-1,800 מטרים), דבר אשר עלול לסכן את בריאותם וכתוצאה מכך את חייהם של האוכלוסייה ברשויות מקומיות אלה, ביניהן העותרות".

העותרות מבקשות לחשוף באופן מפורט וברור את המידע הנדרש לצורך קיום הליך שקוף וראוי כולל את הזיקה הקניינית לקרקע שהחברה היזמית נדרשה להציג כתנאי לקידום הפרויקט. טענה משנית היא שמדובר בהליך של מינהל בלתי תקין וכי למקימת התחנה אין כלל זיקה קניינית לקרקע כנדרש.

איתי צחר, מנכ"ל עיריית כפר סבא, אומר שהעירייה "תמשיך תמשיך להביע את התנגדותה להקמת תחנות הכוח בקרבה כה רבה לעיר וליישובים אחרים. אנו דורשים לקבל את כלל המידע, כמתחייב בחוק ולצערי נראה שלרשויות יש מה להסתיר בנושא זה ועל כן לא נותרה בידינו ברירה אלא הדרך המשפטית. נמשיך לפעול להרחקת מפגעים סביבתיים מהעיר בכל דרך חוקית".

ריינדיר אנרגיה מתעדת להקים תחנת כוח פרטית בהספק של עד 1,300 מגה וואט. באוקטובר 2017 הופקדה להערות הציבור הקמת תחנת כוח בשטח שבין הכבישים 6 ממזרח, 444 ממערב ו־55 מצפון, לא רחוק מכפר סבא. עלות התחנה מוערכת בכ-3 מיליארד שקל.

מיקום תחנת הכוח אולי מטריד את תושבי הסביבה אולם הצבת מתקני תשתית בסמיכות לבתי תושבים אינה נדירה. כך למשל, בתל אביב פועלת תחנת רידינג שלפני כ-12 שנה עברה לשימוש בגז טבעי. האזור שבצמוד לתחנת הכוח נחשב לאחד מאזורי התיירות השוקקים במרכז ומבלי שיש רישום כלשהו על פגיעה בחיי המבקרים שם, מה גם שערך הנדל"ן שמקיף את תחנת הכוח ברידינג רשם בשנים האחרונות עליות למרות קיומה של תחנת הכוח.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
לא ברור הפחד
אף אחד לא רוצה שיבנו בחצר שלו תחנת כוח אבל כולם רוצים וצורכים חשמל לשימושים מגוונים. בתור מומחה כבר 20 שנה בתחום וראה כמעט (לא רוצה לומר הכל) כל סוג של טכנולוגיה לתחנת כוח מלבד פחמית שהיא אכן מזהמת וגם שם יש פתרונות למנוע זיהום ונוקסים המהווים בעיות נשימה קשות ואף סרטן שאר התחנות ממש לא. רוב התחנות החדשות משתמשות בדלק לא מזהם גז טבעי כהינו נקי יותר מגז בישול LPG שכולנו משתמשים ונמצא בחצר של אחד ואחד. דלק משני בתחנות כוח הוא סולר/מזוט וזה כי הרגולציה דורשת תחנות דו דלקיות וזה למה אתם שואלים? כי..
מהנדס תחנות כוח בכיר  |  14.08.18
6.
למגיב מספר 2 שיבנו ליד הבית שלך תחנת כח
כולם מתנגדים להקמת תחנת כח אצלם בחצר. יש אנרגיות ירוקות מתחדשות לא צריך לפרנס את תשובה ושות' הם מספיק עשירים.לא צריך גם להקריב את אזרחי המדינה על מזבח הון שלטון עם הקמת עשרות תחנות כח בלב אוכלוסיה ועשרות אסדות גז על החוף.כשאתם תצביעו בבחירות הקרובות זיכרו מי עומד להרעיל את אזרחי המדינה הליכוד ומפלגת כולנו!!!
אור לגויים  |  13.08.18
לכל התגובות