אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת החשמל מצאה גז זול והעבירה את או.פי.סי לרווח

חברת החשמל מצאה גז זול והעבירה את או.פי.סי לרווח

חברת האנרגיה התקשרה עם חברת החשמל למכירת עודפי גז מתחנת הכוח בחדרה. הגז שלה זול ב־15% מזה שנרכש עד כה ממאגר תמר של יצחק תשובה

15.08.2018, 08:20 | ליאור גוטמן

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

או.פי.סי אנרגיה (OPC), בניהולו של גיורא אלמוגי, דיווחה אתמול כי סיימה את הרבעון השני של 2018 ברווח נקי של 2.2 מיליון שקל. זאת לעומת הפסד של 34.7 מיליון שקל ברבעון המקביל ב־2017. 

קראו עוד בכלכליסט

זינוק ברווח הגולמי הודות לירידה בתעריפי ההולכה

את החציון הראשון סיימה חברת האנרגיה, שבשליטת עידן עופר, ברווח נקי של 59 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 4.38 מיליון שקל בלבד בחציון המקביל.

מקור ההכנסות העיקרי של או.פי.סי הוא מכירת חשמל מייצור פרטי ללקוחות מובחרים, ובהם בתי הזיקוק בחיפה, גם הם בשליטת עופר. אף שהכנסות או.פי.סי ברבעון היו זהים לאלה של הרבעון המקביל, הרי שהרווח הגולמי שלה זינק ב־60% לעומת הרבעון המקביל ב־2017 לסכום של 47.8 מיליון שקל. זאת הודות לירידה בתעריפי הולכת החשמל לחברת החשמל וקיטון בהוצאות הפחת.

או.פי.סי דיווחה גם על הסכם חדש למכירת עודפי גז לחברת החשמל. מאחר שתחנת הכוח של החברה בחדרה תחל לפעול רק בסוף השנה, או.פי.סי אינה זקוקה לעודפים ומחפשת לקוחות משנה. המונופול הממשלתי, שמשלם את המחיר הגבוה ביותר — אף שהוא הקניין עם הנתח הגדול ביותר מהביקוש במשק (54%) — חיפש גז זול ומצא אותו אצל עידן עופר. התמחור של העסקה נאמד ב־5.1 דולר ליחידת אנרגיה, לעומת 6 דולר שחברת החשמל משלמת למאגר תמר שבבעלות נובל אנרג'י, דלק וישראמקו, כלומר 15% פחות. הסכם חדש זה, שנכנס לתוקפו באפריל, סידר לחברה הכנסות של 2.1 מיליון שקל. באו.פי.סי חתכו כמעט בחצי את הוצאות המימון, ואלה הסתכמו ברבעון ב־33 מיליון שקל לעומת 59 מיליון שקל ברבעון המקביל.

עדיין לא ויתרה על תחנת הכוח בקריית גת

בצד הפחות חיובי של הבשורות, או.פי.סי עדיין מנסה לייצר מקורות הכנסה חדשים בתחומי הליבה שלה. בדצמבר האחרון פסלה ועדת הריכוזיות רכישת תחנת כוח חדשה בידי החברה באזור קריית גת. הנימוק שלווה את הפסילה היה הריכוזיות הענפית שיש לבעל השליטה עידן עופר בתחומים שונים, לרבות ייצור חשמל, דלקים ותקשורת.

באו.פי.סי מאמינים שהם יכולים לשנות את דעתה של הוועדה, ולכן הם השלימו את רכישת כלל הזכויות של תחנת הכוח, אף שאין להם אישור להתקדם עם תהליכי הבנייה.

בנוסף, דיווחה או.פי.סי כי סיימה במאי האחרון את הקשר עם חברת גרינדיי — גוף שעסק בעבר בקידום מיזמים בתחום מתקני החשמל הסולאריים. המנכ"ל המיועד, ערן ליטבק, אף עזב את החברה. בסביבת או.פי.סי מאמינים שהם יחזרו כבר בשנים הקרובות לתחום ייצור החשמל הירוק בתפוקה גבוהה יותר.

או.פי.סי, שפועלת תחת חברת האחזקות קנון של עידן עופר, היא אחת השחקניות הוותיקות והבכירות במשק החשמל הישראלי. החברה היתה חלוצת ייצור החשמל הפרטי ברמה שגזלה לקוחות מחברת החשמל, ומאז קיץ 2013 היא מתפעלת את תחנת הכוח במישור רותם (כ־440 מגה וואט, שהם 3.2% מכושר הייצור המקסימלי של חברת החשמל). או.פי.סי גם מקדמת מיזמים שונים בתחום האנרגיות המתחדשות. בסוף השנה הנוכחית היא תגדיל את כושר ייצור החשמל שלה, עם הפעלתה המיועדת של תחנת הכוח החדשה בנייר חדרה, שתפיק כ־140 מגה וואט נוספים.  

גיורא אלמוגי מנכ"ל או.פי.סי אנרגיה גיורא אלמוגי מנכ"ל או.פי.סי אנרגיה גיורא אלמוגי מנכ"ל או.פי.סי אנרגיה

תגיות