אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרינו הציוץ: אלון מאסק מצמצם נזקים צילום: רויטרס

FT

אחרינו הציוץ: אלון מאסק מצמצם נזקים

בשבוע שעבר צייץ מנכ"ל ומייסד טסלה על כוונתו להפוך את החברה לפרטית, והסתבך עם המשקיעים ועם רשות ני"ע האמריקאית. הסבר שפרסם בבלוג שלו עלול לסבך אותו עוד יותר, אבל להציל את יצרנית הרכב החשמלי מתביעות וקנסות

14.08.2018, 21:21 | ברוק מאסטרס
אלון מאסק עושה זאת שוב. בשבוע שעבר מייסד טסלה טלטל את השווקים עם ציוץ מסתורי שדיבר על רצונו להפוך את יצרנית הרכב החשמלי לחברה פרטית. המחיר שנקב הוא 420 דולר למניה, הרבה מעל המחיר שבו היא נסחרה אז, 342 דולר למניה. עוד הדגיש מאסק כי הוא "הבטיח את המימון" למהלך.

קראו עוד בכלכליסט

בתגובה זינקה מניית טסלה ב־11% בערך, אבל בימי המסחר שבאו אחר כך היא מחקה את העלייה בעקבות הצהרת דירקטוריון טסלה שטענה כי הדיונים על המהלך עוד נמצאים בשלב ראשוני.

רשות ני"ע בארה"ב (SEC) בודקת אם הציוץ של מאסק הפר את חוקי הסחר במניות. כמה תביעות ייצוגיות נגד מאסק הוגשו בידי משקיעים שקנו או מכרו מניות על סמך הציוץ.

אתמול בלילה פרסם מאסק פוסט בבלוג האישי שלו שהסביר את כוונותיו. הוא כתב שהוא מנהל דיונים לא רציפים עם קרן העושר של סעודיה על מימון הפיכת טסלה לחברה פרטית זה שנתיים. 

מאסק כתב גם שמנהל הקרן "הביע את תמיכתו במימון הפיכת טסלה לפרטית, בכפוף לבדיקת נאותות פיננסית ובדיקות פנימיות אחרות הדרושות לאישור המהלך". הוא סיפר שאחרי המסר הזה מהקרן הוא עדכן את הדירקטוריון, וזה הנחה אותו להתייעץ עם המשקיעים הגדולים בטסלה. במקום לעשות זאת, הוא צייץ. מאסק טוען שבמעשיו הוא רק ניסה להיות הוגן, וכתב ש"לא יהיה נכון לשתף את המידע רק עם מחזיקי המניות הגדולים". אבל, ייתכן שה־SEC לא תקבל את ההסבר.

אלון מאסק, צילום: Getty אלון מאסק | צילום: Getty אלון מאסק, צילום: Getty

ג'ון קופי, פרופסור למשפטים באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק, אמר שדברי מאסק על בדיקת נאותות הם "הודאה די ישירה בכך שהוא למעשה מעולם לא קיבל אישור למימון המהלך".

אם ה־SEC תחליט שהציוץ של מאסק הגזים בטיב ההסכם שלו עם הסעודים, הוא יהיה בבעיה. במצב כזה מאסק גרם, לכאורה, למשקיעים לרכוש מניות במחיר מנופח או לסוחרי השורט, שהימרו על ירידת המניה, להפסיד כסף. כל אחד מהתרחישים עשוי להיות בסיס לפתיחת תיק נגד מאסק. "ה־SEC היא גוף די אגרסיבי בנוגע לעבירות שאנשים עושים כשהם מדברים עם משקיעים, גם אם מבצע העבירה לא שם לב שהוא מבצע אותה", מסביר ג'יימס קוקס, פרופסור למשפטים מאוניברסיטת דיוק. "אני מעריך שהיא לא תעשה הנחות למאסק".

אחרים העריכו שהפוסט שפרסם מאסק הוא בעצם ניסיון שיזמו עורכי הדין שלו להגביל את פוטנציאל הנזק של הציוץ. הם שמו לב במיוחד לשורה שבה הוא כותב שהוא דיבר בשם עצמו בלבד ולא בשם החברה. אם הרגולטור ובית המשפט יאמינו לו, טסלה תהיה חשופה פחות לתביעות וקנסות.

תגיות