אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירוג שנגחאי: הטכניון עלה ב-16 מקומות, האוני' העברית חזרה ל-100 הראשונות צילום: טכניון

דירוג שנגחאי: הטכניון עלה ב-16 מקומות, האוני' העברית חזרה ל-100 הראשונות

המדד, אחד משלושת הדירוגים החשובים בעולם לאוניברסיטאות, דירג את הטכניון במקום ה-77, ואת העברית במקום ה-95. בסך הכל, לישראל 6 אוניברסיטאות בין ה-500 המדורגות

14.08.2018, 19:29 | שחר אילן
האוניברסיטה העברית חזרה השנה למאה הראשונות בדירוג שנגחאי לאחר שנשרה משם בשנה שעברה לראשונה בתולדות הדירוג. היא עלתה מהמקום ה-101 למקום ה-95. עם זאת לפני שנתיים הייתה במקום ה-84 ועדיין לא חזרה לשם. הטכניון עלה ממקום ה-93 ל-77.

קראו עוד בכלכליסט

דירוג שנגחאי הוא אחד משלושת הדירוגים החשובים בעולם לאוניברסיטאות והנפילה של האוניברסיטה העברית ממאה הראשונות נחשבה סמל של המשבר בו הא שרויה ואולי גם האקדמיה כולה. מאז שנת 2003, אז נוסד הדירוג, הייתה האוניברסיטה העברית בכל שנה ברשימת 100 המוסדות האקדמיים המובילים בעולם, פרט ל-2017.

דירוג שנגחאי נערך על ידי אוניברסיטת ג'יאוטונג הסינית ונחשב לאחד הדירוגים האמינים בעולם בתחום האקדמיה המתפרסמים בקביעות מדי שנה. הדירוג מבוסס על כמה מדדים, בהם מספר חברי הסגל והבוגרים שזכו בפרסי נובל ומדליות פילדס, מספר הפעמים שבהם הופיע מאמר של חוקר באוניברסיטאות בירחונים המדעיים המובילים, ודירוגים המתייחסים למספר הפעמים שבהם מאמרים של חוקרים במוסד צוטטו על ידי עמיתיהם. המחקר הסיני כולל כ-1,200 אוניברסיטאות, שמתוכן נבחרות 500 האוניברסיטאות המובילות בעולם.

האוניברסיטה העברית , צילום: cc by Amitay Katz האוניברסיטה העברית | צילום: cc by Amitay Katz האוניברסיטה העברית , צילום: cc by Amitay Katz

באוניברסיטה העברית הסבירו את החזרה ל-100 הראשונות בכך שהשנה נמדדו שני חוקרים של המוסד בין המצוטטים ביותר בעולם ולא אחד, וכן בעלייה בפרסומים במגזינים הנחשבים. בנוסף לדירוג זה, ידועים שני דירוגים נוספים של אוניברסיטאות בעולם: דירוג אוניברסיטאות בעולם של Times Higher Education ודירוג QS של אוניברסיטאות בעולם.

לישראל 6 אוניברסיטאות בין ה-500 המדורגות. מכון וייצמן מדורג בן ה-100 ל-150 אוניברסיטת תל אביב בין ה-151 ל-200 ואוניברסיטאות בר אילן ובן גוריון בין ה-401 ל-500.

כמו בשנים קודמות, האוניברסיטאות האמריקאיות מובילות את דירוג שנגחאי. הן זכו לשמונה מעשרת המקומות הראשונים. הרווארד מדורגת במקום הראשון מאז שהחל להתפרסם הדירוג ב-2003, אחריה סטנפורד האמריקאית וקיימברידג' הבריטית.

נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' אשר כהן אמר בתגובה: "העלייה בדירוג שנגחאי משנה שעברה היא עדות לעבודה קשה וחתירה בלתי מתפשרת של מצוינות של חברי הקהילה האקדמית והאוניברסיטה. אנחנו גאים שגם השנה זוכה האוניברסיטה העברית להכרה בתור אחת ממאה האוניברסיטאות המובילות בעולם". עוד אמר פרופ' כהן כי "התחרות הופכת קשה משנה לשנה, במיוחד לאור ההשקעות הרבות של מדינות מזרח אסיה באקדמיה לעומת ההשקעה של מדינת ישראל.

נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא, אמר: "נוכחותו של הטכניון בנבחרת 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם במשך 7 שנים רצופות היא תוצאה של עבודה קשה ומסורה של הנהלת הטכניון, חברי הסגל ועובדיו. את חברי הסגל אנחנו בוחרים בקפידה על סמך קריטריון אחד ויחיד - מצוינות - והדבר מוכיח את עצמו".

עוד ציין כי "כדי לחזק את מעמדו של הטכניון כאוניברסיטת מחקר מדעית-טכנולוגיות מובילה בעולם, אנו פועלים גם בחזית הגלובלית - אסטרטגיה שבמסגרתה חנכנו בסוף השנה שעברה את מכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס בניו יורק (JTCI) ואת מכון טכניון-גואנגדונג בסין (GTIIT)".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מדד שנחאי- לא בדיוק מה שחשבתם
המזל של הטכניון והעברית הוא שהמדד נותן משקל עצום (למעשה, 30% מהציון הכללי) להישגי עבר שהם תלויי פקולטה, כגון פרס נובל. מוזמנים לקרוא במאמר הבא עד כמה העיוות הזה חמור: https://www.lamsade.dauphine.fr/~bouyssou/BillautBouyssouVinckeScientometrics.pdf כאשר תסתכלו על הדירוג הפקולטי, תראו תמונה עגומה בהרבה. חוץ ממתמטיקה, העברית לא עוברת את המקום ה-150 באף פקולטה (!!). הטכניון עובר את המקום ה-150 רק ב-3 פקולטות, הנדסת חשמל, מדעי המחשב ומתמטיקה, שבשביל מוסד מו"פ טהור זה גובל במבוכה אקדמית. בקיצור, מי שבאמת יודע לקרוא את מדד שנחאי, מבין שהגויים משאירים לנו אבק.
הבל הבלים, הכל הבל  |  27.08.19