אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפנסיות הלא חוקיות לנבחרי ציבור: לרסן את היכולת לבזוז את הקופה צילום: מיקי אלון

הפנסיות הלא חוקיות לנבחרי ציבור: לרסן את היכולת לבזוז את הקופה

אמנון כהן, שכיהן כיו"ר ועדת הפנים מש"ס, סירב לבקשת אלי ישי ממפלגתי להכשיר בדיעבד תשלומי פנסיה שניתנו שלא כדין לכמה נבחרים ברשויות המקומיות. 5 שנים אחרי, אבדה הבושה: הבקשה אושרה ואפילו כהן הפך את עורו

19.08.2018, 08:40 | שחר אילן
בעקבות חשיפת כלכליסט 18 שנים של פנסיה לא חוקית לנבחרי ציבור עשויות להיגמר שנה וחצי אחרי שוועדת הפנים הכשירה בדיעבד פנסיה שניתנה שלא כדין לנבחרים ברשויות מקומיות, שר הפנים מבקש ממנה לשקול מחדש את ההחלטה. עם זאת, הוא מתנגד לכך שהנהנים מהפנסיה, ששלושה מהם ממפלגתו, יידרשו להחזיר את הכסף שחר אילן וצבי זרחיה, 46 תגובותלכתבה המלאה
את פרשת הפנסיות הרטרואקטיביות שניתנו לנבחרים ברשויות המקומיות משקף היטב סיפורו של אמנון כהן, איש ש"ס שכיהן כסגן ראש עיריית רמלה, ולימים נעשה ח"כ מטעם ש"ס ויו"ר ועדת הפנים. ב־2012, בעת שכיהן כיו"ר הוועדה, הוא קיבל משר הפנים אלי ישי, איש מפלגתו, בקשה להכשיר בדיעבד תשלומי פנסיה שניתנו שלא כדין לכמה נבחרים ברשויות המקומיות מאז שנת 2005.

כהן סירב בתוקף: "מצידי, שכל מי שקיבלו כסף שלא כדין יחזירו את הכסף, ומי שלא יחזיר ‑ צריך להעמיד אותו לדין". כהן כנראה לא ידע אז שעם השישה שנהנו מההטבה, נמנה גם הוא עצמו.

רוב הנהנים מהפנסיה הבלתי חוקית הזו החלו לקבל תשלומים חודשיים של 5,000‑7,000 שקל כבר בגיל 45, בעודם ממשיכים בקריירה ציבורית עם משכורת נאה. את החשבון שילמו הרשויות המקומיות, חלקן חלשות כמו ג'וליס וטבריה.

דודי אמסלם. "זו הפנסיה שלהם, זה מטה לחמם", צילום: אלכס קולומויסקי דודי אמסלם. "זו הפנסיה שלהם, זה מטה לחמם" | צילום: אלכס קולומויסקי דודי אמסלם. "זו הפנסיה שלהם, זה מטה לחמם", צילום: אלכס קולומויסקי

חמש שנים אחרי הסירוב של כהן, חברי הכנסת כבר איבדו את הבושה. ועדת הפנים, הפעם בראשות דודי אמסלם מהליכוד, אישרה בקשה מחודשת של שר הפנים דרעי, והכשירה את המשך התשלום. אפילו כהן הפך את עורו, והתנגד לצו הביניים של בג"ץ נגד התשלום.

"נבחר ציבור שיוצא אחרי כמה שנים עם 5,000‑7,000 שקל, זו הפנסיה שלו, זה מטה לחמו", הסביר אמסלם, והמחיש את הגישה שלפיה הח"כים הם רק עוד סקטור שמחלק לעצמו כמה שיותר הטבות. אותה גישה שהתבטאה גם בהחלטת ועדת הכספים השנה להצמיד את שכר השרים לשכר הממוצע, מה שהממשלה מסרבת לעשות לקצבאות ביטוח לאומי.

תגיות