אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אימון מתקדם: חם לי בלב צילום: שאטרסטוק

אימון מתקדם: חם לי בלב

כדי לעבוד נכון עם מדד הדופק, יש להביא בחשבון גורמים נוספים כמו טמפרטורה, לחות, שתייה ותזונה

21.08.2018, 08:17 | ארי תדהר

לסיכום סדרת כתבות הדופק, הפעם ננסה להבין את מגבלות הדופק ואיך לעבוד איתו. ראשית, יש להביא בחשבון כי בענפי ספורט שונים יתנהג הדופק בצורה שונה.

קראו עוד בכלכליסט

כלומר, טריאתלט שאינו רוכב מנוסה יחווה טווח דפקים שונה ברכיבה לעומת ריצה. הסיבה להבדל נובעת מיכולת הספורטאי להשתמש בשרירים בצורה יעילה.

לדופק נדרש זמן רב יחסית להגיב לרמת המאמץ. אם ננסה לרוץ אינטרוול מרגע תחילתו, נרוץ הרבה יותר מדי מהר בהתחלה ולא נוכל לשמור על הקצב בהמשך. בנוסף, אם לא ביצענו חימום איכותי וספציפי לאימון, כנראה שיהיה לנו קשה להגיע במהירות לדופק היעד. לכן יש כלים נוספים (חלקם אפילו טובים יותר) להערכת רמת המאמץ: בריצה בתנאי שטח קבועים ניתן להשתמש בקצב הריצה, ברכיבה ניתן למדוד הספק בוואטים ובשחייה ניתן להשתמש בקצב השחייה.

חימום איכותי וספציפי לאימון יעזור להגיע לדופק היעד, צילום: שאטרסטוק חימום איכותי וספציפי לאימון יעזור להגיע לדופק היעד | צילום: שאטרסטוק חימום איכותי וספציפי לאימון יעזור להגיע לדופק היעד, צילום: שאטרסטוק

הדופק מושפע מגורמים רבים, כמו טמפרטורה ולחות. אלה גורמות לעלייה משמעותית בפעימות הדופק, וריצה בתנאי חום תהיה לרוב איטית מריצה בעצימות דומה בתנאים קרירים. יש להביא זאת בחשבון כשמתאמנים ומתחרים בחום. בנוסף, מחלה, שתייה ותזונה יכולות להשפיע על הדופק, ולכן חשוב להיות קשובים לגוף ולהשתמש במדדים נוספים, במקביל למדד הדופק, כדי להבין מה מצבנו. ניתן גם להיעזר בתחושת המאמץ הסובייקטיבית.

תגיות