אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה לזוכים במחיר למשתכן: אתם לא צד בהחלטה לדחות את מועד מסירת הדירות קרדיט: משרד viewpoint

המדינה לזוכים במחיר למשתכן: אתם לא צד בהחלטה לדחות את מועד מסירת הדירות

הזוכים בפרויקט של גינדי החזקות באור יהודה עתרו נגד ההחלטה להארכת מועד מסירת הדירות לשלוש שנים מקבלת ההיתר. המדינה השיבה: "חוזה הבנייה שבין המדינה ליזם אינו קובע שיש לעשות זאת בהלימה למועדי חוזה הבנייה מול הדיירים, ולא בכדי"

21.08.2018, 18:37 | ענת דניאלי ונעמי צורף

המדינה העבירה תגובתה היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בשבתו כבית משפט עניינים מנהליים לעתירה של כ-200 זוכי מחיר למשתכן בפרויקט של חברת גינדי החזקות באור יהודה וביקשה לסלק על הסף את עתירתם.

"בית המשפט הנכבד יורה על סילוק על הסף של העתירה, בהיעדר סמכות עניינית", נכתב בכתב התגובה והסילוק שהגישו משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל באמצעות עו"ד קרן יוסט, מנהלת המחלקה מנהלית, ועו"ד איריס גילברג-יודשקין בפרקליטות מחוז תל אביב.

הזוכים בפרויקט של גינדי החזקות באור יהודה עתרו לאחר מחאה וסאגה שלמה סביב מועד מסירת הדירות, שהתארך לטענתם והגיע לכדי ארבע שנים מיום קבלת ההיתר. כתוצאה - מטה הדיור התערב וקיצר את זמן מסירת הדירות לתקופה של שלוש שנים.

עם זאת, לאחר התערבות זו של מטה הדיור, הגישו הזוכים עתירה לפני שבוע - לבטל החלטת משרד הבינוי והשיכון להארכת תקופת הביצוע לשלוש שנים במקום 22 חודשים לבניית 1,140 כפי שהופיע לטענתם בתנאי המכרז בו זכתה גינדי החזקות.

הדמיית המכרז באור יהודה של גינדי החזקות, קרדיט: משרד viewpoint הדמיית המכרז באור יהודה של גינדי החזקות | קרדיט: משרד viewpoint הדמיית המכרז באור יהודה של גינדי החזקות, קרדיט: משרד viewpoint

בעתירת הזוכים הם טענו כי ההחלטה להארכת מועד המסירה "מהווה חריגה מסמכות או למצער לוקה באי סבירות קיצונית", וכי "המועדים הקבועים במסמכי המכרז אינם בגדר המלצה. מדובר במועדים מחייבים שנקבעו לאחר שיקול דעת ובכלל זה על בסיס הצורך בהגדרה של היצע הדירות במדינה", נכתב בעתירת הזוכים שיוצגו באמצעות עוה"ד אבי גולדהמר וליאור לוי.

המדינה: "הזוכים אינם צד למכרז"

בנימוקיה מסבירה המדינה בתגובתה כי המכרז בו גינדי זכתה הסתיים ביולי 2017 והזוכים אינם צד להתקשרות הזו, וחוזה המכר בינם ובין הקבלן לא נקשר להסכמי המכרז. כלומר, יכולים להיות זמני מסירה שונים בחוזה הביצוע במכרז ובין חוזה המכר של הזוכים.

"העותרים אינם צד למכרז שפורסם ואינם צד פוטנציאלי למכרז. העותרים למעשה עותרים נגד דרך קיום החוזה בין המדינה לבין היזם, שנחתם בעקבות זכיית הקבלן, כאשר מכוח חוזה זה נקבע, בין היתר, כי על הקבלן לציין מועד מסירה במסגרת חוזה המכר עליו הוא עתיד לחתום מול הדיירים".

"יובהר כי חוזה הבנייה שבין המדינה ליזם אינו קובע שיש לעשות זאת בהלימה למועדי חוזה הבנייה מול הדיירים ולא בכדי. כן יובהר כי אף מהעתירה עולה שבמכרז לא נקבע כלל מועד מסירת הנכס, וזה, כאמור נקבע לראשונה במסגרת חוזה המכר מול הדיירים", נכתב בתשובת המדינה.

בתוך כך, שופט ביהמ"ש המחוזי קובי ורדי קבע כי העותרים יגיבו עד ליום חמישי הקרוב וציין "לכאורה אכן מדובר בעניין אזרחי חוזי ולא מנהלי מכרזי".

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
הקבלנים הם חלוצים ומנוע צמיחה
חבל שאתם מכנים את מי שבונה וסולל לכם את המדינה חזיר קפיטליסט. מי שקם בבוקר מסכן מאות מליונים מתכנן וסולל זה שהמדינה בסוף לוקחת לו 60% מס ולאחר כל ההוצאות מימון נשאר לו אולי 8% . תעשו חשוב קל . אם דירה עולה מיליון שקל הרווח של הקבלן לדירה 80,000 אלף שקל. האם הייתם מסכימים לסכן 1.00.000 שקל ל פרק זמן של 5 שנים מרגע זכיה עד לרגע מסירת הדירה ולהרויח בסוף 80 אלף שקל. כחלון מכר לכם דירות מוזלות בסוף שילמתם ביוקר.כחלון עשהכל להבחר שוב על חשבון הטעיית הציבור. ומי אמר שהציבור מטומטם . הציבור כן מטומטם.
דן  |  24.08.18
לכל התגובות