אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טבע מעבירה חלק מהייצור במפעל הנסגר באשדוד לחברת רקח

טבע מעבירה חלק מהייצור במפעל הנסגר באשדוד לחברת רקח

חברת ויטמאד בבעלותה המלאה של רקח תייצר עבור טבע מספר תרופות מרשם ומוצרים נוספים, שישווקו תחת המותג "טבע"; העסקה תגדיל משמעותית את היקף הייצור של רקח במפעל בבנימינה; מפעל טבע באשדוד ייסגר ברבעון הראשון של 2019

27.08.2018, 13:08 | גולן חזני

רקח חתמה על הסכם מהותי עם חברת התרופות טבע, כך הודיעה הבוקר חברת הפארמה רקח במסגרת דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2018.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הסכם העקרונות המחייב, תעביר טבע לחברת ויטמאד - חברה בת של רקח (100%) את ייצורם של מספר תרופות מרשם, OTC ומוצרים למניעת זיהומים בבתי חולים המשווקים על ידה בישראל ובשטחי הרשות הפלסטינית. ויטאמד תספק את המוצרים לטבע באופן בלעדי, וטבע תמשיך לשווק אותם תחת המותג "טבע".

       

אברהם ביגר יו"ר רקח , צילום: עמית שעל אברהם ביגר יו"ר רקח | צילום: עמית שעל אברהם ביגר יו"ר רקח , צילום: עמית שעל

עד היום ייצרה טבע את המוצרים במפעל שלה באשדוד שטבע החליטה על סגירתו במסגרת תוכנית ההתייעלות של המנכ"ל קאר שולץ. מדובר רק בחלק מהמוצרים שייצרה טבע באשדוד, וביניהם מוצרי האקמולי ומוצרים אסטרטגיים אחרים לשוק המקומי. המפעל באשדוד ייסגר ברבעון הראשון של 2019.

עבור טבע מדובר בעסקה קטנה אבל עבור רקח זו היא עסקה מהותית שמגדילה משמעותית את היקפי הייצור של החברה במפעל שלה בבנימינה, כשלשם כך תגייס רקח עובדים חדשים, חלקם עשויים להיות עובדי המפעל באשדוד של טבע.

בניגוד למפעל באשדוד, מוצרי המפעל בירושלים שייסגר גם הוא, יועברו לייצור בחו"ל. רקח לא רכשה את המפעל באשדוד מאחר שהמתכונת הקיימת לייצור במפעל הקיים יותר זולה.
        

עובדי טבע אשדוד מפגינים בדצמבר האחרון נגד סגירת המפעל, צילום: אבי רוקח עובדי טבע אשדוד מפגינים בדצמבר האחרון נגד סגירת המפעל | צילום: אבי רוקח עובדי טבע אשדוד מפגינים בדצמבר האחרון נגד סגירת המפעל, צילום: אבי רוקח

         

ההסכם כפוף לאישורים רגולטוריים. הוא נחתם לעשר שנים עם אפשרות הארכה אוטומטית לתקופות נוספות. רקח תוכל לבקש את זכיונות הייצור והשיווק של מוצרים למניעת זיהומים בבתי חולים במידה שטבע תוותר עליהם. כל צד רשאי לסגת מההסכם בהודעה של שנתיים מראש.

פימי רכשה את השליטה ברקח בשני שלבים, כשבשלב הראשון רכשה 42.6% לפי שווי חברה של 188 מיליון שקל לפני הכסף. שווי רקח בבורסה עלה מאז ל-424 מיליון שקל כיום, למרות שהתוצאות של החברה לא השתפרו משמעותית.

גם ברבעון השני רשמה החברה הכנסות של 49.9 מיליון שקל לעומת 50.2 מיליון שקל ברבעון המקביל, וצניחה ברווח התפעולי מ-5.8 מיליון שקל ל-4.3 מיליון ברבעון. רקח מסבירה את הירידה ב"הטיה חריגה בתמהיל והיקף המוצרים לכיוון הרבעון השני של שנת 2017 בין היתר בשל דרישת לקוח מרכזי.

בשל ההוצאה של 3.6 מיליון שקל על שיערוך מאופציות שקיבלה פימי ברבעון המקביל, ואשר לא היו ברבעון השני של 2018, סיימה רקח את הרבעון ברווח של 2.4 מיליון שקל לעומת הפסד של 3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018.

תגיות