אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינות המתפתחות: צניחה של עד 40% בערכם של המטבעות בתוך חצי שנה צילום: שאטרסטוק

המדינות המתפתחות: צניחה של עד 40% בערכם של המטבעות בתוך חצי שנה

לדברי אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, הפער בין התנודתיות של המטבעות בשווקים המתפתחים לבין התנודתיות של המטבעות במדינות G-7 לא היה רחב כל כך מאז משבר 2008

28.08.2018, 11:13 | אמיר רוזנבאום

שוקי המניות במדינות המפותחות מתנהלים במגמה חיובית זה מספר חודשים כאשר אתמול (ב') רשמו מדדי המניות האמריקאים שיאים חדשים עם פריצתו של מדד נאסד"ק את רמת 8,000 הנקודות. עליות השערים בבורסות המערביות מתרחשות למרות הטלטלות שעוברות המדינות המתפתחות - ששוקי המניות בהן נחכתו ביותר מ-20% בתקופה האחרונה. 

קראו עוד בכלכליסט

הירידה בבורסות של המדינות המפתחות, בעיקר בטורקיה, ארגנטינה, ברזיל, דרום אפריקה, רוסיה וצ'ילה, מלווה בירידה חדה גם בערכם של המטבעות שלהן. המטבעות של 6 המדינות המתפתחות, מבין הגדולות יותר, ירדו בחצי השנה האחרונה בשיעור של בין 10% ל-40%.

לדברי הכלכלן הראשי של מיטב דש, אלכס זבז'ינסקי, התפתחות זו תגרום בסיכוי גבוה לפגיעה בביקושים המקומיים במדינות הללו שמהוות יחד כמעט 10% מהתמ"ג העולמי במונחי כוח הקנייה. כל זאת, מדגיש זבז'ינסקי, כשבמקביל מורגשת בכלכלה הענקית הסינית הרעה בנתונים, היחלשות המטבע וירידות חדות בשוק המניות, מה שמעלה סיכון לפגיעה בצמיחת הכלכלות המפותחות.

לירה טורקית , צילום: איי אף פי לירה טורקית | צילום: איי אף פי לירה טורקית , צילום: איי אף פי

לדבריו, הפער בין מדד התנודתיות של המטבעות בשווקים המתפתחים לבין התנודתיות של המטבעות במדינות G-7 לא היה רחב כל כך מאז משבר 2008. "בדרך כלל בעבר, תנודתיות כל כך גבוהה בשווקים המתעוררים גרמה לתנודתיות גם בשוקי המניות במערב, מה שלא קורה בינתיים", אמר.

"התפתחות זו יכולה להצביע על שתי אפשרויות. הראשונה, הזדמנות השקעה במדינות המתפתחות. השניה, סיכון לשוקי המניות במערב", מציין זבז'ינסקי ומעריך כי האפשרות השנייה היא בעלת סבירות גבוהה יותר.

תגיות