אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הזאב מוול סטריט" מזהיר את המשקיעים: "הביטקוין - מלכודת" צילום: אי.פי.אי

"הזאב מוול סטריט" מזהיר את המשקיעים: "הביטקוין - מלכודת"

ג'ורדן בלפורט - שעל בסיס דמותו נעשה הסרט המצליח של מרטין סקורסזה, מדגיש את הסיכון הטמון במטבע הדיגיטלי: "זה הולך להתאדות כמו חזיון תעתועים, יש הרבה אנשים הגונים שהולכים להישחט"

28.08.2018, 14:24 | שירות כלכליסט
הברוקר לשעבר ג'ורדן בלפורט, שזכה לכינוי הזאב מוול סטריט, בילה שנתיים מחייו בכלא לאחר שהונה משקיעים, ואין לו ספק שהביטקוין הוא המלכודת הבאה שיכולה להשאיר משקיעים רבים חסרי פרוטה.  

קראו עוד בכלכליסט

"הייתי תחבולן, הפכתי את התחבולות למדע, וזה בדיוק מה שקורה עם הביטקוין," הוא אמר ל-CNBC בסרט תיעודי שיעלה לאוויר ביום שני הבא. "כל העניין הזה כל כך מטופש, הילדים האלה העבירו את עצמם שטיפת מוח". 

 בלפורט ניהל בעבר בית השקעות בלונג-איילנד שנקרא Stratton Oakmont, והודה ב-1999 שהונה משקיעים וגרם להם לרכוש מניות שהתבררו לבסוף כחסרות כל ערך. סיפורו של הברוקר לשעבר תואר בסרט של מרטין סקורסזה ובכיכובו של לאונרדו די-קפריו 'הזאב מוול סטריט''

כדי לבצע מניפולציות על השווקים, בלפורט שם דגש על הצורך בביקוש. לשם כך הוא העסיק צבא של אנשים שתפקידם היה לבצע אלפי שיחות בתוך ומחוץ למדינה בניסיון לשכנע אנשים לקנות מניות שהוא מאוחר יותר יזרוק וירשום מכך רווח משמעותי.

ג ג'ורדן בלפורט | צילום: cc by Pjairus ג
בעידן האינטרנט, טקטיקת מניפולציה שכזאת הפכה להרבה יותר קלה. גיוס כספים של מטבעות קריפטוגרפיים, המוכר בתור 'הצעות מטבע ראשוניות', התבררו במקרים רבים כהונאות והפכו למוקד העניין של חקירות הרגולטור האמריקאי. גוגל, פייסבוק וטוויטר אינן מאפשרות פרסום של הצעות מטבע ראשוניות באתרים שלהן.

"זה הולך להתאדות כמו חזיון תעתועים" אומר בלפורט. "יש הרבה אנשים הגונים שהולכים להישחט". הביטקוין מתואר תכופות כאנונימי כיוון שאנשים לא צריכים לתת את פרטיהם האישיים על מנת לשלוח אותו או לקבלו. בעוד שהעסקאות מתועדות ביומן ציבורי, הן רשומות תחת קוד שמורכב מאותיות וספרות שמוכר בתור 'מפתח ציבורי', אשר לא חושף את זהות הסוחר.

בלפורט טוען כעת שהאנונימיות הזאת היא סיבה לדאגה. "זה לא שביטקוין הוא תרמית, אלא שהטבע שלו מאפשר לתרמיות להתרחש. מדובר בשוק אפל, ואי אפשר לראות מה קורה מאחורי הקלעים. אנשים צוללים לתוך זה ומשתמשים בזה כדי לרמות אחרים".

תגיות

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
לכל הקשקשנים
הקריפטו הינו אמצעי תשלום. כל שני אנשים או יותר יכולים להסכים העסקה על אמצעי התשלום. אפשר גם לשלם בגמלים... לגבי הגדרת הקריפטו כמטבע - מטבע אמור להיות יציב ומגובה בערך כלכלי פיזי. קריפטו הינו מטבע וירטואלי שערכו נקבע לפי היצע וביקוש בלבד ואין לו גיבוי בערך כלכלי. לכן ערכו נקבע בצורה מלאכותית ע"י נוכלים שמזרימים היצעים וביקושים מלאכותיים ולוקחים לכם הפראיירים את הכסף האמיתי שאתם נותנים תמורת החלום להיות עשירים. זה דומה להגרלת לוטו או השקעה בכל קאזינו. לפעמים תרוויחו אבל בסוף תפסידו את הכל... למי שבכל זאת רוצה לתרום את כספו ... בהצלחה
מנשה התמני  |  29.08.18
לכל התגובות